Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Είμαι τόσο ενθουσιασμένη με αυτό το δημιούργημά μου και επιτέλους ήρθε η ώρα να σας το παρουσιάσω! Μετά το κοπανιστό τσουρέκι μου, ήρθε η ώρα για το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων!
Η συγκεκριμένη συνταγή όπως και το κοπανιστό τσουρέκι δημιουργήθηκε από την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να φτιάχνουν συνταγές χωρίς κουζινομηχανή! Πως γίνεται όμως αυτό όταν συγκεκριμένες συνταγές όπως το τσουρέκι ή κάποιες άλλες, θέλουν καλό ζύμωμα για να πετύχουν; Εδώ έρχομαι εγώ, για να σας διευκολύνω! Παρεμπιπτόντως, αν σας τρώει η περιέργεια να μάθετε ποια ήταν αφορμή για τα κοπανιστά ζυμάρια μου (γενικά), πατήστε εδώ!
Το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων κάνει αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του. Κοπανάμε το ζυμάρι και με αυτό το ζυμάρι φτιάχνουμε πολλαπλές παρασκευές! Και το πιο ωραίο; με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι! παρασκευές γλυκές και αλμυρές.
Αυτό που θέλω να διευκρινίσω σχετικά με τη συνταγή είναι οι πρωτεΐνες στο αλεύρι. Ιδανικά, θέλουμε να είναι 14g. Αυτό υπάρχει γραμμένο στη συσκευασία πάνω (διατροφική αξία).
Αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι με πρωτεΐνες πιο κάτω από 13g θα κολλάει πιο πολύ η ζύμη και θα φαίνεται λίγο πιο ρευστή. Επιπλέον, θα έχει διαφορά στις παρασκευές. Γι’ αυτό, ιδανικά, βάζουμε 13g-14g.
Το κοπανιστό ζυμάρι δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες μιας κουζίνας άνευ κουζινομηχανής! Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουζινομηχανή, αν και από την εμπειρία μου θεωρώ ότι το κοπάνημα δίνει φοβερό αποτέλεσμα. Με την κουζινομηχανή, ξεκινάμε ζύμωμα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Κατόπιν, ανεβάζουμε λίγο την ταχύτητα και ζυμώνουμε, για 10-15 λεπτά, για να δημιουργήσουμε δίκτυο γλουτένης.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Όταν σχηματιστεί μία ζύμη, τη βγάζουμε από το μπολ και τη βάζουμε σε μία λαδωμένη επιφάνεια.
Αρχίζουμε να κοπανάμε τη ζύμη στον πάγκο. Στην αρχή θα κολλάει αλλά δεν πτοούμαστε. Κρατώντας την μία άκρη της ζύμης κοπανάμε. Κάνοντας δηλαδή τραβήγματα στον αέρα. Το βίντεο θα σας βοηθήσει παρακάτω.
Όσο θα κοπανάμε τόσο πιο ελαστικό και ωραίο θα γίνεται το ζυμάρι μας! Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος! Ένα ελαστικό ζυμάρι με υπέροχη υφή. Ένα σημάδι, για να καταλάβουμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη, είναι τα υπολείμματα στον πάγκο. Όταν δεν θα υπάρχουν υπολείμματα είναι έτοιμη. Σε αυτό το σημείο σταματάμε το κοπανημα, για να μην χαλάσουμε το δίκτυο γλουτένης.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και μετά είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε σε μία αλμυρή ή γλυκιά παρασκευή!
Με αυτό το ζυμάρι μπορούμε να κάνουμε πολλαπλές παρασκευές που θα τις δείτε μέσα στο μήνα! Γι’αυτο stay tuned ή κάντε εγγραφή στο newsletter ή το youtube για να σας έρχεται ειδοποίηση!
Σήμερα η πρώτη παρασκευή που θα σας δείξω με το συγκεκριμένο ζυμάρι είναι πίτσα!! Υπέροχη πίτσα που, πιστέψτε με, θα σας ενθουσιάσει!
Ακολουθούν:
vegan Cinnamon rolls
Bread sticks (κριτσίνια με μαγιά)
Κυπριακές πιτες ή φωλίτσες
Φοκατσια
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια