Φοκάτσια- κοπανιστό ζυμάρι!

φοκάτσια

Σε παλαιότερη  ανάρτηση είδαμε το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων! Η συγκεκριμένη συνταγή όπως και το κοπανιστό τσουρέκι δημιουργήθηκε από την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να φτιάχνουν συνταγές χωρίς κουζινομηχανή! Και αν θέλετε να μάθετε την πραγματική ιστορία, από την οποία ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα, πατήστε  εδώ.

Τι μπορείς να κάνεις με αυτό το ζυμάρι

Το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων κάνει αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του. Κοπανάμε το ζυμάρι και με αυτό το ζυμάρι φτιάχνουμε πολλαπλές παρασκευές! Και το πιο ωραίο; με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι! Παρασκευές γλυκές και αλμυρές.

Σήμερα η παρασκευή που θα σας δείξω με το συγκεκριμένο ζυμάρι είναι φοκάτσια! Αγαπημένα ιταλική φοκάτσια, με  ελληνικά στοιχεία από πάνω! Τις υπόλοιπες παρασκευές μπορείτε να τις δειτε, πατώντας στο λινκ της κάθε συνταγής, παρακάτω.

ΦΟΚΑΤΣΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ (√)

BREAD STICKS (κριτσίνια με μαγιά) (√)

VEGAN CINNAMON ROLLS  (√)

ΠΙΤΣΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΗ  (√)

 

 

ΥΛΙΚΑ: για μία φοκάτσια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού έχουμε αφήσει το κοπανιστό ζυμάρι να φουσκώσει μία φορά το ξεφουσκώνουμε, για να το χρησιμοποιήσουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας. Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στο ταψί. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί πιέζοντας την με τα δάχτυλά μας. φοκάτσια

Βάζουμε από πάνω τη ντομάτα και την πιέζουμε ελαφρά. Έπειτα, το κρεμμύδι,τη φέτα,τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη φοκάτσια 20-30 λεπττά να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, αέρα.

φοκάτσια

Μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές στη φοκάτσια. Αντί για ντομάτα, μπορούμε να βάλουμε ντοματίνια, φρέσκο βασιλικό,ίσως κάποιο τριμμένο κασέρι, δεντρολίβανο κλπ. Κάποιοι την προτιμούν και σκέτη πασπαλισμένη με αλάτι. Αυτά είναι στις προτιμήσεις του καθενός. Ωστόσο, όποια παραλλαγή και να δοκιμάσετε σίγουρα θα την ευχαριστηθείτε.

φοκάτσια

 

Ιταλική φοκάτσια - κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων | evicita.gr

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *