Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Ζύμη για πίτσα
Σε προηγούμενη ανάρτηση είδαμε το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων! Η συγκεκριμένη συνταγή όπως και το κοπανιστό τσουρέκι δημιουργήθηκε από την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να φτιάχνουν συνταγές χωρίς κουζινομηχανή! Και αν θέλετε να μάθετε την πραγματική ιστορία, από την οποία ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα, πατήστε εδώ.
Το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων κάνει αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του. Κοπανάμε το ζυμάρι και με αυτό το ζυμάρι φτιάχνουμε πολλαπλές παρασκευές! Και το πιο ωραίο; με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι! παρασκευές γλυκές και αλμυρές.
Σήμερα η πρώτη παρασκευή που θα σας δείξω με το συγκεκριμένο ζυμάρι είναι πίτσα!! Υπέροχη πίτσα που, πιστέψτε με, θα σας ενθουσιάσει!
Τις υπόλοιπες παρασκευές μπορείτε να τις δείτε, πατώντας στο λινκ της κάθε συνταγής, παρακάτω.
Τα υλικά είναι προαιρετικά! Μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει πάνω στην πίτσα, προσέχοντας να είναι η σωστή ποσότητα συγκριτικά με τη ζύμη !
Το κοπανιστό ζυμάρι δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες μιας κουζίνας άνευ κουζινομηχανής! Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουζινομηχανή, αν και από την εμπειρία μου θεωρώ ότι το κοπάνημα δίνει φοβερό αποτέλεσμα. Με την κουζινομηχανή, ξεκινάμε ζύμωμα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Κατόπιν, ανεβάζουμε λίγο την ταχύτητα και ζυμώνουμε, για 10-15 λεπτά, για να δημιουργήσουμε δίκτυο γλουτένης.
Υλικά: για 2 πίτσες
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
Αφού έχει φουσκώσει μία φορά το κοπανιστό ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετούμε τη ζύμη για πίτσα σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε είτε με τα χέρια είτε με πλάστη. Μπορείτε να δείτε και σχετικό βίντεο παρακάτω για περισσότερη βοήθεια. Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (από την ανάποδη πλευρά).
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας με ένα κουτάλι. Δεν χρειάζεται να την ζεστάνουμε-βράσουμε.
Τοποθετούμε στην πίτσα πρώτα τη σάλτσα. Κατόπιν, το κασέρι και τα υπόλοιπα υλικά. Φυσικά μπορείτε να βάλετε και υλικά της αρεσκείας σας. Ωστόσο, προσέχουμε να μη βγουν παραπάνω σε σχέση με το πάχος της ζύμης.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τις άκρες τις ζύμης.
Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, ιδανικά αέρα και κάτω αντίσταση, 8-10 λεπτά.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
4 Σχόλια
evicita2 έτη ago
Ευχαριστώ πολύ ☺️☺️
Τζενη2 έτη ago
Ωραία συνταγή και αναλυτική παρουσίαση! Μπράβο!!
evicita2 έτη ago
Χαίρομαι που σας άρεσε☺️
ΚΟΛΟΒΟΥ ΜΑΡΙΑ2 έτη ago
Συγχαρητήρια!!!!
Υπέροχο ζυμάρι!!!