Πίτσα-κοπανιστό ζυμάρι!

Ζύμη για πίτσα

Σε προηγούμενη ανάρτηση είδαμε το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων! Η συγκεκριμένη συνταγή όπως και το κοπανιστό τσουρέκι δημιουργήθηκε από την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να φτιάχνουν συνταγές χωρίς κουζινομηχανή! Και αν θέλετε να μάθετε την πραγματική ιστορία, από την οποία ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα, πατήστε  εδώ.

ζύμη για πίτσα

Τι μπορείς να κάνεις με αυτό το ζυμάρι

Το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων κάνει αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του. Κοπανάμε το ζυμάρι και με αυτό το ζυμάρι φτιάχνουμε πολλαπλές παρασκευές! Και το πιο ωραίο; με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι! παρασκευές γλυκές και αλμυρές.

Σήμερα η πρώτη παρασκευή που θα σας δείξω με το συγκεκριμένο ζυμάρι είναι πίτσα!! Υπέροχη πίτσα που, πιστέψτε με, θα σας ενθουσιάσει!

Τις υπόλοιπες παρασκευές μπορείτε να τις δείτε, πατώντας στο λινκ της κάθε συνταγής, παρακάτω.

Τα υλικά είναι προαιρετικά! Μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει πάνω στην πίτσα, προσέχοντας να είναι η σωστή ποσότητα συγκριτικά με τη ζύμη !

ζύμη για πίτσα

Το κοπανιστό ζυμάρι δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες μιας κουζίνας άνευ κουζινομηχανής! Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουζινομηχανή, αν και από την εμπειρία μου θεωρώ ότι το κοπάνημα δίνει φοβερό αποτέλεσμα. Με την κουζινομηχανή, ξεκινάμε ζύμωμα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Κατόπιν, ανεβάζουμε λίγο την ταχύτητα και ζυμώνουμε, για 10-15 λεπτά, για να δημιουργήσουμε δίκτυο γλουτένης.

ζύμη για πίτσα

Υλικά: για 2 πίτσες

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ξίδι
  • αλάτι-πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

  • 300γρ. διάφορα κασέρια
  • 90 γρ. φέτα
  • 70 γρ. καλαμπόκι
  • 70 γρ. πιπεριά ψιλοκομμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφού έχει φουσκώσει μία φορά το κοπανιστό ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετούμε τη ζύμη για πίτσα σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε είτε με τα χέρια είτε με πλάστη. Μπορείτε να δείτε και σχετικό βίντεο παρακάτω για περισσότερη βοήθεια. Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (από την ανάποδη πλευρά).

ζύμη για πίτσα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας με ένα κουτάλι. Δεν χρειάζεται να την ζεστάνουμε-βράσουμε.

Τοποθετούμε στην πίτσα πρώτα τη σάλτσα. Κατόπιν, το κασέρι και τα υπόλοιπα υλικά. Φυσικά μπορείτε να βάλετε και υλικά της αρεσκείας σας. Ωστόσο, προσέχουμε να μη βγουν παραπάνω σε σχέση με το πάχος της ζύμης.

πίτσα

 

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τις άκρες τις ζύμης.

Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, ιδανικά αέρα και κάτω αντίσταση, 8-10 λεπτά.

Κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων - πίτσα | evicita.gr

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

4 Σχόλια

evicita3 μήνες ago

Ευχαριστώ πολύ ☺️☺️

Τζενη3 μήνες ago

Ωραία συνταγή και αναλυτική παρουσίαση! Μπράβο!!

evicita3 μήνες ago

Χαίρομαι που σας άρεσε☺️

ΚΟΛΟΒΟΥ ΜΑΡΙΑ3 μήνες ago

Συγχαρητήρια!!!!
Υπέροχο ζυμάρι!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!