Κυπριακή πίτα- κοπανιστό ζυμάρι!

Κυπριακή πίτα

Σε παλαιότερη  ανάρτηση είδαμε το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων! Η συγκεκριμένη συνταγή όπως και το κοπανιστό τσουρέκι δημιουργήθηκε από την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να φτιάχνουν συνταγές χωρίς κουζινομηχανή! Και αν θέλετε να μάθετε την πραγματική ιστορία, από την οποία ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα, πατήστε  εδώ.

Τι μπορείς να κάνεις με αυτό το ζυμάρι

Το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων κάνει αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του. Κοπανάμε το ζυμάρι και με αυτό το ζυμάρι φτιάχνουμε πολλαπλές παρασκευές! Και το πιο ωραίο; με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι! Παρασκευές γλυκές και αλμυρές.

 

κυπριακή πίτα

Σήμερα η παρασκευή που θα σας δείξω με το συγκεκριμένο ζυμάρι είναι κυπριακή πίτα! Αγαπημένη πίτα-φουσκίτσα, για υπέροχα σαντουιτσάκια! Τις υπόλοιπες παρασκευές μπορείτε να τις δειτε, πατώντας στο λινκ της κάθε συνταγής, παρακάτω.

 

 

ΥΛΙΚΑ: για 8 κυπριακές πίτες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Αφού έχουμε αφήσει το κοπανιστό ζυμάρι να φουσκώσει μία φορά το ξεφουσκώνουμε, χωρίς ιδιαίτερο ζύμωμα, για να το χρησιμοποιήσουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C, αέρα, και βάζουμε ένα ταψί μέσα να κάψει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια των 100 γραμμαρίων περίπου.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο μας. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα ένα τα ζυμαράκια σε οβάλ σχήμα, μισό εκατοστό πάχος.Τινάζουμε από τη ζύμη το περίσσιο αλεύρι.

κυπριακές πίτες

Όταν το ταψί κάψει, χωρίς να το βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε πάνω τις πίτες. Όταν φουσκώσουν και πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από πάνω, είναι έτοιμες! Μην τις παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.

κυπριακές πίτες

Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμες για να τις γεμίσουμε. Όσες δεν φαγωθούν μπορούμε να τις βάλουμε κατάψυξη, για να διατηρηθούν.

κυπριακή πίτα

Κυπριακές πίτες-κοπανιστο ζυμάρι | evicita.gr

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *