Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
κριτσίνια με μαγιά
Σε παλαιότερη ανάρτηση είδαμε το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων! Η συγκεκριμένη συνταγή όπως και το κοπανιστό τσουρέκι δημιουργήθηκε από την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να φτιάχνουν συνταγές χωρίς κουζινομηχανή! Και αν θέλετε να μάθετε την πραγματική ιστορία, από την οποία ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα, πατήστε εδώ.
Το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων κάνει αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του. Κοπανάμε το ζυμάρι και με αυτό το ζυμάρι φτιάχνουμε πολλαπλές παρασκευές! Και το πιο ωραίο; με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι! Παρασκευές γλυκές και αλμυρές.
Σήμερα η παρασκευή που θα σας δείξω με το συγκεκριμένο ζυμάρι είναι Bread sticks (κριτσίνια με μαγιά)! Αγαπημένα κριτσίνια, συνοδεύουν τέλεια το κρασάκι ή την μπύρα! Ιδανικό σνακ και για τα παιδιά! Τις υπόλοιπες παρασκευές μπορείτε να τις δείτε, πατώντας στο λινκ της κάθε συνταγής, παρακάτω.
Αφού έχουμε αφήσει το κοπανιστό ζυμάρι να φουσκώσει μία φορά το ξεφουσκώνουμε, για να το χρησιμοποιήσουμε.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο μας. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε σχήμα ορθογώνιο και πάχος περίπου μισό εκατοστό. Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και ελέγχουμε αν η ζύμη μας ξεκολλάει εύκολα από τον πάγκο μας.
Κόβουμε σε λωρίδες πολύ λεπτές (μισό εκατοστό). Δεν τα κόβουμε πολύ χοντρά, γιατί θα γίνουν σαν ψωμάκια και θα αργήσουν να ψηθούν. Σε μάκρος τα κάνουμε όσο θέλουμε! Να θυμάστε ότι καθώς θα τα μεταφέρετε από τον πάγκο στο ταψί, θα ανοίξουν λίγο σε μάκρος. Γι’αυτό υπολογίστε ανάλογα! Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο όλα τα κριτσίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, περίπου για 15-20 λεπτά. Για να γίνουν πιο τραγανά, όταν τελειώσουμε τα φουρνίσματα, σβήνουμε το φούρνο και τ’αφήνουμε μέσα.
Συντηρούμε τα κριτσίνια σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς, για να μην πάρουν υγρασία.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια