Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
vegan cinnamon rolls
Σε παλαιότερη ανάρτηση είδαμε το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων! Η συγκεκριμένη συνταγή όπως και το κοπανιστό τσουρέκι δημιουργήθηκε από την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να φτιάχνουν συνταγές χωρίς κουζινομηχανή! Και αν θέλετε να μάθετε την πραγματική ιστορία, από την οποία ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα, πατήστε εδώ.
Το κοπανιστό ζυμάρι πολλαπλών χρήσεων κάνει αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του. Κοπανάμε το ζυμάρι και με αυτό το ζυμάρι φτιάχνουμε πολλαπλές παρασκευές! Και το πιο ωραίο; με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι! Παρασκευές γλυκές και αλμυρές.
Σήμερα η παρασκευή που θα σας δείξω με το συγκεκριμένο ζυμάρι είναι vegan cinnamon rolls!! Τόσο αφράτα cinnamon rolls που, πιστέψτε με, θα σας ενθουσιάσουν!
Τις υπόλοιπες παρασκευές μπορείτε να τις δείτε, πατώντας στο λινκ της κάθε συνταγής, παρακάτω.
Υλικά για 12-14 vegan cinnamon rolls
ΓΛΑΣΟ (προαιρετικό)
λίγο αλεύρι και ελαιόλαδο για το άνοιγμα της ζύμης
Αφού έχουμε αφήσει το κοπανιστό ζυμάρι να φουσκώσει μία φορά το ξεφουσκώνουμε, χωρίς ιδιαίτερο ζύμωμα, για να το χρησιμοποιήσουμε.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο μας. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι με διαστάσεις περίπου 30x58 εκ.
Αλείφουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο τη ζύμη αφήνοντας την άκρη, από την μεγαλύτερη πλευρά, (περίπου 1 εκ.) χωρίς λάδι. Έτσι θα κολλήσει το cinnamon roll στο τύλιγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με την κανέλα και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Συγκεκριμένα, εκεί που βάλαμε το λάδι. Απλώνουμε καλά το μείγμα της ζάχαρης με τα χέρια και κατόπιν πιέζουμε για να κολλήσει.
Κόβουμε σε λωρίδες, από τη μεγάλη πλευρά. Έπειτα, βάζουμε λίγο λαδάκι στα δάχτυλά μας και τυλίγουμε την κάθε λωρίδα,τελειώνοντας το τύλιγμα στην πλευρά που δεν έχει λάδι, έτσι ώστε να κολλήσει.
Τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και πιέζουμε λίγο τις κορυφές έτσι ώστε να έχουν το ίδιο ύψος. Τ’ αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 6-7 λεπτά στους 200°C και έπειτα 8-9 λεπτά στους 180°C, αέρα.
ΓΛΑΣΟ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα παχύρρευστο γλάσο. Το γλάσο μπαίνει σε κρύα cinnamon rolls!
Τα διατηρούμε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
2 Σχόλια
evicita2 έτη ago
Το γλασο, όπως πολυ σωστά είπατε, είναι με άχνη, νερό και βανίλια. Υπάρχει κ η εναλλακτική του γάλα αμυγδάλου ή ακόμα και με χυμό από πορτοκαλι αν είστε λάτρης του πορτοκαλιου. Ωστόσο μπορείτε να βάλετε οποιο γλασο θέλετε αν δεν είστε vegan. Ακόμα κ με αυτή του τυριου που αναφέρατε, αρκεί να μπει σε κρυα cinnamon rolls. ☺
Όλγα Μαυροκορδοπούλου2 έτη ago
Καλημερα και ευχαριστούμε για την ενδιαφερουσα συνταγη. Είναι από τα πολύ αγαπημένα μου γλυκά και με την πρωτη ευκαιρία θα τη δοκιμάσω. Εχω όμως μια ερώτηση: είδα ότι η συνταγη είναι vegan και για αυτό φανταζομαι έχει από πάνω γλάσο μόνο με νερό και ζάχαρη άχνη. Εξ όσων γνωρίζω η αυθεντική συνταγή για cinnamon rolls είναι με γλάσο κρέμας τυρίου. Θα πρέπει να αλλάξω κάτι στα υπολοιπα υλικά ή στη διαδικασία παρασκευής στην περίπτωση που αποφασίσω να βάλω γλάσο τυριού on top;