Κέικ μόνο με μέλι!!!
κέικ μόνο με μέλι
Σήμερα οι καλεσμένοι μου δεν τρώνε ζάχαρη! Και τώρα τι κάνουμε; Θα έρθουν στο πιο “γλυκο” σπίτι και δεν θα φάνε γλυκάκι;; Εεεε όχι! Σκέφτηκα λοιπόν “κέικ μόνο με μέλι, γίνεται;” Ναι, γίνεται!! Και μάλιστα πολύ νόστιμο! Ένα γρήγορο και υγιεινό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους!
updated: Η συνταγή έχει αλλάξει λίγο στον τρόπο εκτέλεσης για ακόμα πιο αφράτο αποτέλεσμα! Επιπλέον, ο τρόπος μέτρησης άλλαξε από φλυτζάνι σε γραμμάρια για μεγαλύτερη ακρίβεια και σίγουρο αποτέλεσμα!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:
- Σταφιδόψωμο μόνο με μέλι, πεντανόστιμο σταφιδόψωμο που “τσουρεκίζει”.
- Γαλακτοφέτες μόνο με μέλι, μικροί και μεγάλοι θα τις λατρέψουν!
- Κεκάκια μήλου χωρίς ζάχαρη και αλεύρι! Κεκάκι που περιέχει σούπερ τροφές!
- Τρουφάκια μόνο με μέλι! Ιδανικό γλυκό για κέρασμα!
- Τσουρέκι νηστίσιμο με μέλι! Κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι νηστίσιμο!
- Μπάρες με ταχίνι! Σούπερ θρεπτικές!
- Πραλίνα σοκολάτας μόνο με μέλι! Μπορείτε να την απλώσετε στο ψωμί ή ακόμα και στο κέικ!
ΥΛΙΚΑ: για τετράγωνο ταψί 28×28 εκ.
- 240γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 240γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 200γρ. σπορέλαιο
- 150γρ. μέλι
- 4 αυγά
- 180γρ. γάλα
- 220γρ. χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 γεμάτα κ.γ baking powder
- 1 1/2 κ.γ κανέλα
- 100γρ. σταφίδες
- 100γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- κομματάκια κουβερτούρας (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε 100 γρ. σταφίδες μαζί με χλιαρό νερό και τις αφήνουμε 5 λεπτά να μουλιάσουν. Κατόπιν, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια, 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 240 γρ. αλεύρι ολικής και 2 γεμάτα κ.γ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό. Ενώ δουλεύει το μίξερ ρίχνουμε σταδιακά το μέλι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε αργά 180 γρ. γάλα και 220 γρ. χυμό πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Κατόπιν, Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με τα αλεύρια και ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα.
Τέλος, βάζουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1 1/2 κ.γ. κανέλα και 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο (και κομματάκια κουβερτούρας αν το επιλέξουμε).
Λαδώνουμε -αλευρώνουμε ένα ταψί 28×28 εκ. και βάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς κελσίου, αντιστάσεις!
14 comments for “Κέικ μόνο με μέλι!!!”