Σταφιδόψωμο μόνο με μέλι!

Σταφιδόψωμο μόνο με μέλι! Σταθερή αξία για σχολικό σνακ και όχι μόνο! Γι’ αυτό και εγώ σας έκανα σταφιδόψωμα με μέλι που σίγουρα θα λατρέψετε!!!

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;; Σχολικά σνακ

Σταφιδόψωμα έχω φάει πολλά και διαφορετικά. Αυτό που προτιμώ περισσότερο είναι αυτό που ΔΕΝ είναι σκέτο ψωμί! Αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια λέξη θα έλεγα το σταφιδόψωμο που ‘τσουρεκίζει’! Καλά κατάλαβες με τα αρώματα του, την ελαφριά γλυκια γεύση του και την αφράτη υφή του. Όλα μαζί νομίζω ότι το κάνουν μοναδικό! Αυτή τη συνταγή θα σου δείξω και είμαι σίγουρη ότι θα εκπλαγείς όταν τα δοκιμάσεις!

Στα περισσότερα σχολικά σνακ (ή μήπως όλα;;;) έχω αντικαταστήσει τη ζάχαρη με μέλι. Όπως ακριβώς και με τις γαλακτοφέτες με μέλι που τόσο αγαπήσατε (και δεν το περίμενα!).

Για εσάς δουλεύω (χεχεχε), γι’αυτό εμπιστευτείτε με και φτιάξτε αυτά τα σταφιδόψωμα!

ΥΛΙΚΑ: για 7 σταφιδόψωμα (150 γρ.)
ΧΥΛΟΣ ΜΑΓΙΑΣ
  • 100 γρ νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΖΥΜΗ
  • 240 γρ. γάλα
  • 100γρ. μέλι
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 530 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 70 γρ. σταφίδες (τις βάζουμε για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό να μαλακώνουν)
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 3 πρώτα υλικά (χυλός μαγιάς). Ανακατεύουμε και αφήνουμε το χυλό της μαγιάς στην άκρη να φουσκώσει για 10 λεπτά.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες και το βούτυρο. Όταν φουσκώσει ο χυλός τον προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθούν. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα.

Κατόπιν, χωρίζουμε σε κομμάτια των 150 γρ. περίπου, σχηματίζουμε μπαλίτσες και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε να φουσκώσουν 20 λεπτά. Στον πάτο του φούρνου τοποθετούμε ένα μπολάκι με βραστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου. Όταν βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο.

Όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα βγάλουμε μία ώρα πριν τα φάμε.

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

6 Σχόλια

evicita1 έτος ago

Πολύ σωστά ☺️

Γεωργία1 έτος ago

Καλησπέρα! Συγχαρητήρια, πολύ ωραίες οι συνταγές σας! Σχετικά με τα σταφιδοψωμακια. Ψήνουμε ενώ έχουμε το μπολ με το βραστό νερό στο φούρνο, σωστά; Ευχαριστώ πολύ!

Λίζα Σ.3 έτη ago

Απλώς σκέφτομαι ότι αν τα λιπαρά είναι πολύ χαμηλά ίσως να στεγνώνουν πολύ γρήγορα τα σταφιδοψωμάκια.Τα 15 γραμ αντιστοιχούν σε μόνο 1 κουταλιά σούπας λάδι…στο μισό κιλό αλεύρι δεν είναι πολύ λίγο??

evicita3 έτη ago

Λόγω του μελιου έχουν υγρασία που τα διατηρεί για μέρες.

evicita3 έτη ago

Σ’ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ☺. Σχετικά με το λάδι, υπάρχει κάποιος λόγος που θέλετε να βάλετε περισσοτερο? Γιατί αν αλλάξει η αναλογία θα πρεπει να αλλάξουν κ τα υπόλοιπα υλικά. Αλευρι μπορείτε να βάλετε και σκληρό για τσουρέκια.

Λίζα Σ.3 έτη ago

Kαταπληκτικά και υγιεινά!Και μάλιστα με ελαιόλαδο!!Συγχαρητήρια για την ωραία συνταγή! Επειδή θέλω να τα φτιάξω μπορώ να βάλω περισσότερο λάδι και το αλεύρι να είναι το σκληρό για τσουρέκια???

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!