Blog

Γαλακτοφέτες μόνο με μέλι!

Γαλακτοφέτες  εμπορίου σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει! Λοιπόν σας διαβεβαιώνω πως αυτή η συνταγή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως απο τις γαλακτοφέτες του εμπορίου, όπως ακριβώς και τα μπισκότα digestive  σε παλαιότερη ανάρτηση!

Πολλά παιδάκια αγαπάνε το συγκεκριμένο γλύκισμα γι΄αυτό και σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα σχολικά σνακ! Αφού έκανα τις δοκιμές μου κατέληξα σε αυτή τη συνταγή «δια χειρός evicita» , η οποία είναι μόνο με μέλι!  Σοκολατένιο παντεσπάνι και υπέροχη αφράτη κρέμα συνυπάρχουν για να βγει αυτό το υπέροχο επιδόρπιο!

Για το τέλος, θέλω να σας πω ότι είναι και πολύ ωραία ιδέα για κέρασμα…στο σχολείο…σε βάφτιση…σε παιδάκια γενικά…

Έμπνευση να έχεις και όλα γίνονται 🙂

 

ΥΛΙΚΑ: για 10 γαλακτοφέτες

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. μέλι
  • 110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 110 γρ. γάλα
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ

ΓΕΜΙΣΗ

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κρέμα τυριού
  • 50 γρ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, το μέλι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο. Κατόπιν, ρίχνουμε εναλλάξ λίγο γάλα λίγο από το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε κάθε φορά με σπάτουλα. Προσεχτικά και με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Τοποθετούμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί, μεγέθους 40×30, με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις!

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μία πετσέτα και βγάζουμε προσεχτικά τη λαδόκολλα. Περιμένουμε μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.

ΚΡΕΜΑ

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μέλι μέχρι να σφίξει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού για 3 δευτερόλεπτα. Ίσα ίσα να μαλακώσει (όπως στη φώτο). Αν το χτυπήσουμε πολύ θα νερουλιάσει γι’ αυτό προσοχή!

Κατόπιν, ρίχνουμε τη σαντιγί στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση (κάθετα). Απλώνουμε την  κρέμα στο μισό παντεσπάνι και με το άλλο μισό «καπακώνουμε».

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Όσο πιο πολύ μείνουν στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμες γίνονται! Περίεργο ε?

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε! Διατηρούνται στο ψυγείο!

 

 

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

2 Σχόλια

evicita3 εβδομάδες ago

Έχεις απόλυτο δίκιο! Ξεχασα να γράψω το βασικό,το μέγεθος του ταψιού! Είναι ορθογώνιο 40×30 εκ. Σχετικά με το κόψιμο στην ουσία το χωρίζουμε στα δύο ένα αριστερά ενα δεξιά όπως αναφέρεις. Ειναι πολύ λεπτό για να το κόψουμε παράλληλα με το ταψί( όπως στις τούρτες). 🙂

Χριστίνα3 εβδομάδες ago

Καλησπέρα! Έχω 2 απορίες. Σε τι μέγεθος ταψί ψήνεις το παντεσπάνι; και το κόβεις κάθετα… Εννοείς όχι εγκάρσια, όπως στις τούρτες πχ, σωστά; απλά το χωρίζεις σε 2 κομμάτια, ένα δεξιά κι ένα αριστερά θα λέγαμε, έτσι;

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!