Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Τι να πω για αυτή την πραλίνα σοκολάτας! Ναι ξέρω…κάτι πρέπει να πω!
Όλα ξεκίνησαν από μια κουβέντα που είχα με την ξαδέρφη μου! Αναφερόταν σε ένα κύριο ο οποίος πουλούσε πολτό φουντουκιού και μάλιστα έγραφε πάνω “ιδανικό για Μερέντα”! Ξέρετε… εμένα τέντωσαν τα αυτιά μου όταν το άκουσα! Φουντούκι πολτός γίνεται?Χωρίς κομματάκια, κρατσανιστή υφή και ζάχαρη?
Περιττό να σας πω ότι προσπάθησα πάρα πολλές φορές να κάνω πολτό φουντουκιού και δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό! Πρακτικά, δεν πετύχαινα ποτέ την τέλεια υφή που έχει η γνωστή σε όλους μας πραλίνα! Πάντα έβγαινε με κομματάκια φουντουκιού! Δε λέω … μπορεί να είναι ωραίο! Αλλά εμένα αν μπει κάτι στο κεφάλι μου…δύσκολα βγαίνει με κάθε τίμημα! Και το τίμημα ήταν το μούλτι! Δυστυχώς κάηκε! Πόσα να αντέξει το δύσμοιρο! Τώρα νομίζω μπορείτε να καταλάβετε απόλυτα τη χαρά μου στο άκουσμα …πολτός φουντουκιού!χαχαχα
Την έκανα με αγνό μέλι του Θείου (γιατί έχω και ένα μικρό που τρώει τα πάντα). Θέλω να τονίσω ότι με τον έτοιμο πολτό σίγουρα δεν θα παιδευτείτε στην παρασκευή! Τώρα που ξεκίνησε η νηστεία είναι ιδανικό πρωινό και πολύ χορταστικό!Πραγματικά! Αφού τρώτε 100% φουντούκια!
ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Άλειμμα ταχινιού……για όσους λατρεύουν το ταχίνι!
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η συνταγή γίνεται είτε με μπλέντερ είτε χωρίς αυτό. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Voila! Έτοιμη η πραλίνα σοκολάτας!!! Συνταγή στο πι και φι!
Τοποθετούμε σε βαζάκι και κλείνουμε με καπάκι. Αν την κάνουμε με γάλα, διατηρείται στο ψυγείο. Αν την κάνουμε με νερό διατηρείται περισσότερο και εντός και εκτός ψυγείου!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια