Blog

Κεκάκια μήλου χωρίς ζάχαρη και αλεύρι!

Κεκάκια χωρίς ζάχαρη!Η παρακάτω συνταγή είναι για  παιδάκια που δεν τρώνε ζάχαρη και όχι μόνο! Ένα τόσο νόστιμο κεκάκι με μήλο, χωρίς ίχνος ζάχαρης, νομίζω θα ικανοποιήσει πολλούς ουρανίσκους!! Αν μου έλεγες να στο περιγράψω θα έλεγα ότι έχει γεύση μηλόπιτα και είναι πεντανόστιμο. Επιπλέον, είναι ζουμερό και αφράτο! Πως να μην είναι άλλωστε αφού περιέχει σούπερ τροφές…μήλο…βρώμη..χουρμάδες…σταφίδες..και διάφορα άλλα!

Ιδανικό σνακ για το σχολείο αλλά και να τα συνοδεύσετε με το καφεδάκι σας!

κεκάκια χωρίς ζάχαρη

κεκάκια χωρίς ζάχαρη

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:

  1. Νηστίσιμα  Μηλοπιτάκια με τριφτή ζύμη. Απλά υπέροχα!
  2. Αφράτη Μηλόπιτα (κέικ)! Θεϊκή!

Υλικά: για 18-20 κεκάκια χωρίς ζάχαρη

  • 2 μήλα χωρίς φλούδα περασμένα στον τρίφτη (καλό είναι να τα τρίψετε λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε)
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 200 γρ. χουρμάδες ζυγισμένοι χωρίς το κουκούτσι (ιδανικοί οι βασιλικοί χουρμάδες)
  • 170 γρ. βραστό νερό
  • 250 γρ. βρώμη
  • 200 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου με αέρα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες μαζί με το βραστό νερό, μέχρι να μουλιάσουν, περίπου για πέντε λεπτά.

Στο μούλτι βάζουμε τη βρώμη και την αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη (κοινώς βρωμόσκονη χαχα). Με τον ίδιο τρόπο αλέθουμε κ τους χουρμάδες με το νερό μέχρι να γίνει πολτός.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.Τελευταία βάζουμε τα μήλα και τις σταφίδες.

κεκάκια χωρίς ζάχαρηΤοποθετούμε σε χάρτινες θήκες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

κεκάκια χωρίς ζάχαρη

Ετοιμα!!!

κεκάκια χωρίς ζάχαρη

Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Σας φιλώ!!!

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

4 Σχόλια

evicita2 μήνες ago

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια☺
Σχετικά με τη συνταγή, να σου πω την αλήθεια δεν την έχω δοκιμάσει σε μεγάλο ταψί. Λογικά δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Μόνο τον χρόνο ψησίματος να προσεξεις. Όσο για τη σόδα αντικατέστησέ την με μισό κ.γ. επιπλέον μπέικιν. Ελπίζω να βοηθησα

Βασιλεια2 μήνες ago

Καλησπερα σας κ παλι επειδη δν εχω φορμα για κεκακια θα μπορουσα να το κανω σε μεγαλη φορμα του κεικ η σε ταψακι; επισης μηπως θα μπορουσα να παραλειψω τη σοδα; οι συνταγες σας ειναι υπεροχες. Ηδη εχω φτιαξει δυο!♥

evicita2 μήνες ago

Βεβαίως μπορείτε. Καλο ειναι να τις μουλιασετε πρωτα να φουσκώσουν λίγο και μετά να τις αλεσετε μαζί με τους χουρμάδες. Ωστόσο, αν είναι πολυ μικρό το μωράκι κ δεν έχει συνηθίσει σε γλυκές γευσεις μπορείτε να τις παραλειψετε. ☺

Βασιλεια2 μήνες ago

Καλησπερα σας και παλι. Επειδη τα κεκακια προοριζονται για μωρακι, οι σταφιδες μπορουν να αλεστουν;

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!