Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Έψαχνα τόόόόσο καιρό να βρω αυτή τη συνταγή! Μηλόπιτα κέικ τόσο αφράτη και νόστιμη, που σου εγγυώμαι, δεν έχεις ξαναφάει! Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά αυτή τη μηλόπιτα θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι σκέφτηκα «Θεέ μου, πόσο αφράτη και νόστιμη!» Είναι πολύ ωραία συνταγή και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί γίνεται πανεύκολα στο χέρι!
Στην εκτέλεση της δεν έχει τίποτα περίπλοκο, τα ανακατεύεις όλα μαζί και ψήνεις! Το ωραίο με αυτή τη συνταγή είναι ότι όσο μένει το κέικ τόσο πιο μαλακό και αφράτο γίνεται! Απίστευτο?
Τώρα είναι ιδανική εποχή για μηλόπιτες οπότε αν τις αγαπάτε φτιάξτε σίγουρα αυτή τη συνταγή! Για τους «νηστεύσαντες» της παρέας έχω συνταγή με μπισκοτένια ζύμη. Υπέροχα μηλοπιτάκια στο πιάτο σου! Κάνεις ένα κλικ και βλέπεις τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ: για στρόγγυλο τσέρκι/ ταψί 24 εκ. διάμετρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (όπως τα κρουτόν). Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Κατόπιν, ρίχνουμε το σπορέλαιο, τη σόδα,την κανέλα,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Έπειτα, βάζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα).
Στο τέλος, ρίχνουμε τα μήλα. Ανακατεύουμε και έπειτα τοποθετούμε σε τσέρκι με λαδόκολλα ή σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει-αλευρώσει.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
Όταν κρυώσει, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη!
Καλή απόλαυση!!!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια