Αφράτη μηλόπιτα κέικ!
Έψαχνα τόόόόσο καιρό να βρω αυτή τη συνταγή! Μηλόπιτα κέικ τόσο αφράτη και νόστιμη, που σου εγγυώμαι, δεν έχεις ξαναφάει! Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά αυτή τη μηλόπιτα κέικ θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι σκέφτηκα “Θεέ μου, πόσο αφράτη και νόστιμη!” Είναι πολύ ωραία συνταγή και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί γίνεται πανεύκολα τόσο στο μίξερ όσο και στο χέρι!
Στην εκτέλεση της δεν έχει τίποτα περίπλοκο, τα ανακατεύεις όλα μαζί και ψήνεις! Το ωραίο με αυτή τη συνταγή είναι ότι όσο μένει το κέικ τόσο πιο μαλακό και αφράτο γίνεται! Απίστευτο?
Τώρα είναι ιδανική εποχή για μηλόπιτες οπότε αν τις αγαπάτε φτιάξτε σίγουρα αυτή τη συνταγή!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:
- Νηστίσιμα Μηλοπιτάκια με τριφτή ζύμη. Απλά υπέροχα!
- Για αυτούς που δεν συμπαθούν τη ζάχαρη μηλοπιτάκια χωρίς ζάχαρη και αλεύρι . Ιδανικό σνακ και για παιδιά.
Η σημερινή συνταγή μπορεί να γίνει με μίξερ ή χωρίς αυτό!
ΥΛΙΚΑ: για ορθογώνιο ταψί 30×25 εκ. ή για στρόγγυλο τσέρκι/ ταψί 24 εκ. διάμετρο
- 4 αυγά
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 220 γρ. ζάχαρη
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 μήλα
- 20 γρ. μπεικιν παουντερ ( 1 φακελάκι)
- 1 γεμάτο κ.γ. κανέλα
- 1/2 κοφτό κ.γ. γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (όπως τα κρουτόν).
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Όσο πιο πολυ τα αφρατεψουμε τόσο πιο ωραία θα γίνει η μηλοπιτα και θα πάρει ύψος. Μπορούμε να το κάνουμε και με μίξερ. Κατόπιν, ρίχνουμε το σπορέλαιο, την κανέλα,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Έπειτα, βάζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα).
Στο τέλος, ρίχνουμε τα μήλα. Ανακατεύουμε και έπειτα τοποθετούμε σε τσέρκι με λαδόκολλα ή σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει-αλευρώσει.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
Όταν κρυώσει, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα!
Καλή απόλαυση!!!

8 comments for “Αφράτη μηλόπιτα κέικ!”