Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Γλυκιά κολοκυθόπιτα και Χριστούγεννα νομίζω πάνε μαζί. Εσείς τι λέτε; Δεν ξέρω αν είμαι η μόνη αλλά εγώ τη γλυκιά κολοκυθόπιτα την έχω συνδυάσει με τα Χριστούγεννα! Ίσως, γιατί αυτή την περίοδο βγαίνουν αυτές οι λαχταριστές, μεγάλες, κίτρινες κολοκύθες!
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μελομακάρονα σούπερ μελωμένα! Γι’αυτούς που προτιμάνε τα μελομακάρονα μαλακά μέσα-τραγανά απ’ έξω!
Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες! Ειλικρινά, δεν έχετε ξαναφάει! Υπέροχοι,βουτυράτοι!
Χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, χειροποίητες! Φανταστικό δώρο για να χαρίσετε, φτιαγμένο από τα χεράκια σας!
Αρχικά, αυτή τη συνταγή την έφτιαχνε η γιαγιά μου. Για την ακρίβεια, η γιαγιά μου, σιρόπιαζε τις φλογέρες! Ωστόσο, εμένα μου αρέσουν πολύ και σκέτες, χωρίς σιρόπι. Μου θυμίζει λίγο μυρωδάτη μπουγάτσα. Τραγανό φύλλο πασπαλισμένο με άχνη-κανέλα και γέμιση που μοσχοβολάει Χριστούγεννα! Ξέρετε το κλασικό κανελογαρύφαλλο με σταφίδα!
Δεν ξέρω αν σας έπεισα …εμένα πάντως μου έτρεξαν τα σάλια κ μόνο στην ιδέα!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο! Βήμα βήμα πως να ανοίγεις εύκολα φύλλο.
Χειροποίητο φύλλο σφολιάτας! Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις πίτα!
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε 1 kg τριμμένη κολοκύθα.
Την αχνίζουμε μέχρι να βγάλει τα ζουμιά της κ να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Έπειτα, ρίχνουμε 1 1/2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο, 60γρ. σταφίδες, 100 γρ. καρύδι, 180 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση. Κατόπιν, αλείφουμε το φύλλο με ελαιόλαδο, βάζουμε 1 γεμάτη κ.σ. γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρες.
Διπλώνουμε πρώτα από το κέντρο. Κατόπιν, διπλώνουμε τις δύο άκρες και μετά συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι το τέλος. Μπορείτε να δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες!
Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.Όταν τις χρειαστούμε, τις ψήνουμε απευθείας. Δεν χρειάζεται να τις ξεπαγώσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Όταν κρυώσουν καλά πασπαλίζουμε με άχνη-κανέλα.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια