Blog

Γλυκιά κολοκυθόπιτα!

Γλυκιά κολοκυθόπιτα και Χριστούγεννα νομίζω πάνε μαζί. Εσείς τι λέτε; Δεν ξέρω αν είμαι η μόνη αλλά εγώ τη γλυκιά κολοκυθόπιτα την έχω συνδυάσει με τα Χριστούγεννα! Ίσως, γιατί αυτή την περίοδο βγαίνουν αυτές οι λαχταριστές, μεγάλες, κίτρινες κολοκύθες!

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελομακάρονα σούπερ μελωμένα! Γι’αυτούς που προτιμάνε τα μελομακάρονα μαλακά μέσα-τραγανά απ’ έξω!

Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες! Ειλικρινά, δεν έχετε ξαναφάει! Υπέροχοι,βουτυράτοι!

Χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, χειροποίητες! Φανταστικό δώρο για να χαρίσετε, φτιαγμένο από τα χεράκια σας!

 

γλυκιά κολοκυθόπιτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Αρχικά, αυτή τη συνταγή την έφτιαχνε η γιαγιά μου. Για την ακρίβεια, η γιαγιά μου, σιρόπιαζε τις φλογέρες! Ωστόσο, εμένα μου αρέσουν πολύ και σκέτες, χωρίς σιρόπι. Μου θυμίζει λίγο μυρωδάτη μπουγάτσα. Τραγανό φύλλο πασπαλισμένο με άχνη-κανέλα και γέμιση που μοσχοβολάει  Χριστούγεννα! Ξέρετε το κλασικό κανελογαρύφαλλο με σταφίδα!

Δεν ξέρω αν σας έπεισα …εμένα πάντως μου έτρεξαν τα σάλια κ μόνο στην ιδέα!

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο! Βήμα βήμα πως να ανοίγεις εύκολα φύλλο.

Χειροποίητο φύλλο σφολιάτας! Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις πίτα!

 

ΥΛΙΚΑ: για 12-16 φλογέρες
  • 1 κιλό καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα (τριμμένη στον χοντρό τρίφτη).
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο
  • ελαιόλαδο για άλειμμα
  • 6-9 φύλλα κρούστας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε 1 kg τριμμένη  κολοκύθα.

κολοκύθα

Την αχνίζουμε μέχρι να βγάλει τα ζουμιά της κ να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Έπειτα, ρίχνουμε 1 1/2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο, 60γρ. σταφίδες, 100 γρ. καρύδι, 180 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε.

γλυκιά κολοκυθόπιτα

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση. Κατόπιν, αλείφουμε το φύλλο με ελαιόλαδο, βάζουμε 1 γεμάτη κ.σ. γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρες.

Διπλώνουμε πρώτα από το κέντρο. Κατόπιν, διπλώνουμε τις δύο άκρες και μετά συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι το τέλος. Μπορείτε να δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες!

γλυκιά κολοκυθόπιτα

Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.Όταν τις χρειαστούμε, τις ψήνουμε απευθείας. Δεν χρειάζεται να τις ξεπαγώσουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

γλυκιά κολοκυθόπιτα

Όταν κρυώσουν καλά πασπαλίζουμε με άχνη-κανέλα.

γλυκιά κολοκυθόπιτα

 

 

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!