Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες!!!

Φέτος οι κουραμπιέδες σας θα είναι εγγύηση!! Αφράτοι, τριφτοί, να λιώνουν στο στόμα…. Εεε τι άλλο να ζητήσει κανείς!

κουραμπιεδες

Το μυστικό για πετυχημένους κουραμπιέδες

Το μυστικό απλό αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικό!Το βούτυρο!!εκτός του ότι πρέπει να πάρετε πολύ καλής ποιότητας βούτυρο πρέπει να είναι αιγοπρόβειο κλαριφιέ! Για όσους αυτή η λεξη ακούγεται διαστημική να εξηγήσω με λίγα λόγια τι είναι!Το βούτυρο κλαριφιέ λοιπόν, είναι το βούτυρο χωρίς το νερό και τα στερεα του γάλακτος!Πρακτικά, έχουμε μόνο καθαρό λίπος το οποίο έχει μεγαλύτερη ημερομηνία λήξης από το κοινό βούτυρο.Οι λόγοι που το χρησιμοποιούμε είναι διάφοροι αλλά οι πιο σημαντικοί είναι δύο.Ο πρώτος είναι ότι αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτό γιατί αφαιρείται το νερό. Ο δεύτερος λόγος είναι η νοστιμιά που δίνει στα φαγητά και τα γλυκά!

Διαδικασία, αν δεν πάρετε έτοιμο κλαριφιε. 

Η διαδικασία για να γίνει είναι πολύ εύκολη. Λιώνουμε σε πολύύύ χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και έπειτα σουρώνουμε σε λεπτή σήτα ώστε να μείνει το καθαρό λίπος.Να έχετε κατά νου (για άλλες συνταγές), στο τέλος αυτό που μένει είναι 3/4 του βουτύρου.Παρόλα αυτά, αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία υπάρχει και έτοιμο λιωμένο βούτυρο κλαριφιε στο σούπερ μάρκετ!

Παρακάτω θα βρεις 5 χριστουγεννιάτικες συνταγές για να γεμίσει το σπίτι υπέροχες μυρωδιές!

Μελομακάρονα σούπερ μελωμένα! Γι’αυτούς που προτιμάνε τα μελομακάρονα μαλακά μέσα-τραγανά από έξω!

Μελομακάρονα μαλακά μέσα-έξω!  Λιώνουν…μιαμμμ

Τρουφάκια με βελούδινη κρέμα κάστανο! Ιδανικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα!

Χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, χειροποίητες! Φανταστικό δώρο για να χαρίσετε, φτιαγμένο από τα χεράκια σας!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια που τρώγονται!Προσοχή! Μακριά από τους μπόμπιρες!

 

Ξεκινάμε…

ΥΛΙΚΑ: για 30 κουραμπιέδες

  • 250 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο κλαριφιέ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 65 γρ. άχνη
  • 1 βανίλια
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα ανάλατα και καβουρδισμένα στο φούρνο για 5 λεπτά 200 βαθμούς.
  • Άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη μέρι να ασπρίσει!Χρειάζεται πολύ καλό χτύπημα!

Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι με τις βανίλιες το ρίχνουμε σταδιακά στο βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι! Δεν το ζυμώνουμε με τις ώρες!Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή  αλλά να μην κολλάει στα χέρια!Τέλος, βάζουμε τα αμύγδαλα.Εμένα μου αρέσουν ψιλοκομμένα στο μούλτι αλλά αυτό είναι στην προτίμηση του καθενός!

DSC_0708

Πλάθουμε μπαλίτσες (25 γρ. η κάθε μία) σε σχήμα καρυδιού πιέζοντας ελαφρά από πάνω.Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθος. Προσοχή! Μην τους παραψήσετε! Θα βγούν σχετικά μαλακοί και το χρώμα τους δεν θα έχει αλλάξει ιδιαίτερα.

Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν πολύ καλά! Κατόπιν, τους βουτάμε σε ένα μπολ με άχνη ώστε να καλυφθούν από παντού! Στο τέλος, πασπαλίζουμε άχνη πάνω  σε όλους τους κουραμπιέδες!
DSC_0712

Καλέ γιορτές!

κουραμπιεδες

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

6 Σχόλια

evicita2 έτη ago

Τις νοστιμες συνταγές τις φτιάχνουμε όλο το χρόνο!! Εγω λέω να ξεκινήσεις από τώρα τα ψησίματα!!ποιος περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο…
Ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο☺️

Παναγιώτα2 έτη ago

Όταν διάβασα ότι είναι οι νοστιμότεροι, ήμουν σκεπτική. Το θεώρησα υπερβολή. Πέρυσι όμως τους έφτιαξα για πρώτη φορά και είναι πράγματι οι νοστιμότεροι που έχω φάει! Τόσο που ανυπομονώ να τους ξαναφτιάξω! Μετα το Νοέμβριο είναι ο Δεκέμβριος, ε; Κοντεύουμε!

evicita4 έτη ago

Όχι, δεν έχουν μπεικιν! 🙂

Σταματια4 έτη ago

Μπεικιν δεν εχουν ;

evicita5 έτη ago

🙂 🙂 🙂

Ντίνος5 έτη ago

Τους δοκίμασα απο τη γυναικα μου. Πραγματικά είναι οι πιο νίστιμοι!

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!