Blog

Τρουφάκια με βελούδινη κρέμα κάστανο!!!

Τρουφάκια κάστανο

Μέρες γιορτινές και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τρουφάκια κάστανο! Όλα γύρω είναι στολισμένα και τα σπίτια ήδη μοσχοβολάνε από τα λιχούδικα καλούδια που φτιάχνουμε!Για να μπήκες σε αυτή τη συνταγή μάλλον σου αρέσουν τα κάστανα!Και καλά κάνεις γιατί το κάστανο είναι σούπερ θρεπτικός και υγιεινός καρπός!Αυτό τον καιρό, λόγω εορτών, τα κάστανα τα βρίσκεις παντού σε διάφορες μορφές!Είτε βρασμένα είτε σε μορφή πουρέ είτε σε μορφή κρέμας!

dsc_4375

Ομολογώ,όταν αποφάσισα να κάνω αυτή τη συνταγή το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να πάρω έτοιμη κρέμα κάστανου και να την χρησιμοποιήσω για πιο εύκολα και γρήγορα….και έτσι έκανα! Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα δεν με δικαίωσε καθόλου! Το τρουφάκι που έφτιαξα δεν είχε καθόλου γεύση κάστανο και ήταν πολύ γλυκό διότι η κρέμα αυτή περιέχει πολύ ζάχαρη που κατά τη γνώμη μου καλύπτει τη γεύση του κάστανου. Σαν το σπιτικό δεν έχει και αποφάσισα να δοκιμάσω να την κάνω μόνη μου! Στην αρχή σκέφτηκα να πάρω  βρασμένα κάστανα και να τα κάνω πουρέ . Πρόσθεσα λίγη άχνη και έγινε ικανοποιητικά νόστιμο. Αργότερα εξέλιξα λίγο τη συνταγή πολτοποιώντας τα κάστανα μέσα σε κρέμα γάλακτος και προσθέτοντας 2-3 συστατικά.Το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο και γευστικότερο! Φτιάξτε αυτά τα τέλεια τρουφάκια με την βελούδινη και κρεμώδη υφή και χαρίστε τα ,αυτές τις γιορτινές μέρες, σε ανθρώπους που αγαπάτε!Την γέμιση που έχει το τρουφάκι αυτό μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σε άλλα γλυκά ως κρέμα κάστανο π.χ. τσουρέκια, κέικ κλπ.

Παρακάτω θα βρεις 5 χριστουγεννιάτικες συνταγές για να γεμίσει το σπίτι υπέροχες μυρωδιές!

Μελομακάρονα σούπερ μελωμένα! Γι’αυτούς που προτιμάνε τα μελομακάρονα μαλακά μέσα-τραγανά από έξω!

Μελομακάρονα μαλακά μέσα-έξω!  Λιώνουν…μιαμμμ

Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες! Ειλικρινά, δεν έχετε ξαναφάει!Υπέροχοι,βουτυράτοι!

Χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, χειροποίητες! Φανταστικό δώρο για να χαρίσετε, φτιαγμένο από τα χεράκια σας!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια που τρώγονται! Προσοχή! Μακριά από τους μπόμπιρες!

ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 2 κ.γ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • προαιρετικά λίγες σταγόνες κονιάκ( στη συγκεκριμένη κρέμα μία μικρή ποσότητα κονιάκ δίνει έντονο άρωμα)
  • περίπου 200γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 κ.γ. άχνη και 300 γρ. βρασμένα  κάστανα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.Σβήνουμε τη φωτιά και με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ λιώνουμε τα κάστανα μέχρι να γίνουν κρέμα! Προσθέτουμε μια τσιμπιά αλάτι και 1 κ.γ. βούτυρο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.Τέλος, αν το έχουμε επιλέξει προσθέτουμε το κονιάκ.

τρουφάκια κάστανο

 

 

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, κατα προτίμηση, με μεγάλο πάτο για να κρυώσει πιο γρήγορα.Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.Το ιδανικό θα ήταν να τη βάλετε αποβραδίς…

τρουφάκια κάστανο

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε σχήμα μικρού καρυδιού(αν δυσκολευόμαστε με το χέρι το κάνουμε με ένα κουτάλι).Ξάναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να λιώσουμε την κουβερτούρα.

τρουφάκια κάστανο

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.Παίρνουμε μία μία μπαλίτσα και τη βουτάμε στη σοκολάτα.Την αφήνουμε για λίγο πανω σε σχάρα και έπειτα μεταφέρουμε σε λαδόκολλα.Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.

τρουφάκια κάστανο

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

τρουφάκια κάστανο

τρουφάκια κάστανο

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!