Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Χριστούγεννα….σοκολάτα….κανέλα…πορτοκάλι…δώρα…. εεεε κάπου θα σε έχω πιάσει! Είναι υπέροχη εποχή! Μαγική θα έλεγα! Να σας πω την αλήθεια με πιάνει κάτι τα Χριστούγεννα, σκέφτομαι δύο μήνες πριν τι δωράκια θα κάνω αυτή την φανταστική περίοδο! Κάπως έτσι κατέληξα και σε αυτή τη συνταγή! Μου άρεσε πολύ αυτή η ιδέα γιατί κάνει μια απλή σοκολατίτσα τόσο λαμπερή, όπως ακριβώς είναι τα Χριστούγεννα!
Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά. Δημιουργείτε με όποια σοκολάτα θέλετε και με ότι στολίδια θέλετε! Φαντασία να έχετε. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε ένα σημαντικό βήμα που θα περιγράψω παρακάτω , ώστε να βγουν οι σοκολάτες γυαλιστερές χωρίς άσπρα στίγματα.
Ίσως να έχετε δει σοκολάτες που είναι με άσπρα στίγματα. Αυτό οφείλεται στο βούτυρο κακάο που διαχωρίζεται από τα στερεα του κακάο. Για να αποφευχθεί αυτό πρέπει να “στρώσουμε” τη σοκολάτα. Αυτή η διαδικασία θέλει και θερμόμετρο για να μετράμε τη θερμοκρασία της σοκολάτας. Ωστόσο, στη βιντεο παρακάτω, σας δείχνω τον τρόπο μου για να το κάνετε χωρίς θερμόμετρο έτσι ώστε η σοκολάτα σας να μη θαμπώνει την επόμενη μέρα!
Παρακάτω θα βρεις 5 χριστουγεννιάτικες συνταγές για να γεμίσει το σπίτι υπέροχες μυρωδιές!
Μελομακάρονα σούπερ μελωμένα! Γι’αυτούς που προτιμάνε τα μελομακάρονα μαλακά μέσα-τραγανά από έξω!
Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες! Ειλικρινά, δεν έχετε ξαναφάει!Υπέροχοι,βουτυράτοι!
Μελομακάρονα μαλακά μέσα-έξω! Λιώνουν…μιαμμμ
Τρουφάκια με βελούδινη κρέμα κάστανο! Ιδανικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα!
Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια που τρώγονται!Προσοχή! Μακριά από τους μπόμπιρες!
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τη σοκολάτα όπως φαίνεται στο βίντεο για να μην θαμπώσει και βγάλει άσπρα στιγματα την επόμενη μέρα.
Παίρνουμε το ταψί του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Την απλώνουμε σε όλο το ταψί και χτυπάμε το ταψί στον πάγκο για να ισιώσει.Έπειτα, ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα.
Με ένα ξυλάκι ή οδοντογλυφίδα ή ακόμα και με πιρούνι δημιουργούμε σχέδια με κυκλικές κινήσεις. Χτυπάμε πάλι το ταψί στον πάγκο.
Κατόπιν, βάζουμε από πάνω τα στολίδια που έχουμε επιλέξει. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Κόβουμε είτε με το χέρι σε ασύμμετρα σε κομμάτια είτε με μαχαίρι. Τοποθετούμε τις χειροποίητες σοκολάτες σε σακουλάκια και τις προσφέρουμε για δωράκι στους αγαπημένους μας…
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια