Blog

Χειροποίητες Σοκολάτες!

Χειροποίητες σοκολάτες!

Χριστούγεννα….σοκολάτα….κανέλα…πορτοκάλι…δώρα…. εεεε κάπου θα σε έχω πιάσει! Είναι υπέροχη εποχή! Μαγική θα έλεγα! Να σας πω την αλήθεια με πιάνει κάτι τα Χριστούγεννα, σκέφτομαι δύο μήνες πριν τι δωράκια θα κάνω αυτή την φανταστική περίοδο! Κάπως έτσι κατέληξα και σε αυτή τη συνταγή! Μου άρεσε πολύ αυτή η ιδέα γιατί κάνει μια απλή σοκολατίτσα τόσο λαμπερή, όπως ακριβώς είναι τα Χριστούγεννα!

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά. Δημιουργείτε με όποια σοκολάτα θέλετε και με ότι στολίδια θέλετε! Φαντασία να έχετε. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε ένα σημαντικό βήμα που θα περιγράψω παρακάτω , ώστε να βγουν οι σοκολάτες γυαλιστερές χωρίς άσπρα στίγματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ίσως να έχετε δει σοκολάτες που είναι με άσπρα στίγματα. Αυτό οφείλεται στο βούτυρο κακάο που διαχωρίζεται από τα στερεα του κακάο. Για να αποφευχθεί αυτό πρέπει να “στρώσουμε” τη σοκολάτα. Αυτή η διαδικασία θέλει και θερμόμετρο για να μετράμε τη θερμοκρασία της σοκολάτας. Ωστόσο, στη συνταγή που ακολουθεί,  θα σας αναφέρω τον “σπιτικό” τρόπο για να μπορέσετε να τη λιώσετε σε ένα απλό μπεν μαρί.

Αυτά που θα προσέξετε είναι τα εξής:

  • Το μπολ (ίνοξ ή γυάλινο) με τη σοκολάτα δεν πρέπει να έχει ίχνος υγρασίας.
  • Η σοκολάτα πρέπει να είναι ψιλοκομμένη πριν τη λιώσετε.
  • Το μπολ με τη σοκολάτα δεν πρέπει να ακουμπάει ούτε στον πάτο της κατσαρόλας αλλά ούτε και στο νερό που έχει η κατσαρόλα.
  • Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει σε μέτριο βρασμό. να μην κοχλάζει το νερό.

Αυτό που κάνει τη σοκολάτα γυαλιστερή είναι το σταδιακό λιώσιμο σε δύο δόσεις.

Ευχαριστώ Αργυρώ για τις πληροφορίες!

 

Παρακάτω θα βρεις 5 χριστουγεννιάτικες συνταγές για να γεμίσει το σπίτι υπέροχες μυρωδιές!

Μελομακάρονα σούπερ μελωμένα! Γι’αυτούς που προτιμάνε τα μελομακάρονα μαλακά μέσα-τραγανά από έξω!

Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες! Ειλικρινά, δεν έχετε ξαναφάει!Υπέροχοι,βουτυράτοι!

Μελομακάρονα μαλακά μέσα-έξω!  Λιώνουν…μιαμμμ

Τρουφάκια με βελούδινη κρέμα κάστανο! Ιδανικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια που τρώγονται!Προσοχή! Μακριά από τους μπόμπιρες!

 

 

χειροποίητες σοκολάτες

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 5-6 σοκολάτες κουβερτούρα ή γάλακτος
  • 1 σοκολάτα λευκή
  • Διάφορα ζαχαρώδη ή σοκολατοειδή που μας αρέσουν για σχέδια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μπεν μαρί, βράζουμε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίσει ήπιος βρασμός σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα 2/3 απο την ψιλοκομμένη κουβερτούρα (σε ίνοξ ή γυάλινο μπολ) και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε  την υπόλοιπη και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία. Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τη λευκή σοκολάτα.

 

Παίρνουμε το ταψί του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Την απλώνουμε σε όλο το ταψί και χτυπάμε το ταψί στον πάγκο για να ισιώσει.Έπειτα, ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα.

χειροποίητες σοκολάτεςΜε ένα ξυλάκι ή οδοντογλυφίδα ή ακόμα και με πιρούνι δημιουργούμε σχέδια με κυκλικές κινήσεις. Χτυπάμε πάλι το ταψί στον πάγκο.

χειροποίητες σοκολάτεςΚατόπιν, βάζουμε από πάνω τα στολίδια που έχουμε επιλέξει. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

χειροποίητες σοκολάτεςΚόβουμε είτε με το χέρι σε ασύμμετρα σε κομμάτια είτε με μαχαίρι. Τοποθετούμε τις χειροποίητες σοκολάτες σε σακουλάκια και τις προσφέρουμε για δωράκι στους αγαπημένους μας…

χειροποίητες σοκολάτες

 

 

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!