Τσουρεκενια κρουασανάκια!

Τσουρεκενια κρουασανάκια

Την Μεγάλη Πέμπτη, αντί για το συνηθισμένο τσουρέκι, η μαμά μου επέλεγε να ετοιμάζει τσουρεκενια κρουασανάκια!

Αρχικά η επιλογή αυτή έγινε για να απλοποιήσει τη διαδικασία αλλά και “το μετά”στην κατανάλωση. Σύντομα όμως αυτή η επιλογή αγαπήθηκε τόσο πολύ που έγινε μια αναπόσπαστη παράδοση για εμάς!

 

Υλικά: για 16-24  τσουρεκένια κρουασανάκια

 

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη τσουρεκιού ακολουθώντας κατά γράμμα τη συνταγή, μέχρι το πρώτο φούσκωμα.

Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι το ξεφουσκώνουμε απαλά, χωρίς να το ζυμώσουμε!

Κατόπιν,  χωρίζουμε  το ζυμάρι σε δύο μέρη. Με τη βοήθεια του πλάστη,  ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο με πάχος περίπου μισό δάχτυλο.  Κόβουμε ακτινωτά σε 8 ή 12 κομμάτια.  Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε από την πιο φαρδιά προς τη στενή πλευρά.

Έπειτα, τα βάζουμε σε λαδόκολλα  και τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν. Αλείφουμε με το αυγό (αραιωμένο με ελάχιστο νεράκι).

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ζυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθος.

Enjoy Τσουρεκενια κρουασανάκια 

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *