Blog

Λαχταριστά Κούκις!

 

Αγαπημένα cookies !Ίσως να μην το έχω αναφερει και ποτέ αλλά τα cookies τα λατρεύω ειδικά όταν συνοδεύονται με καφέ!!

Για αυτό το λόγο άλλωστε ονόμασα και το σκυλί μου «Κούκι» (Άσχετο και ταυτόχρονα πολύ σχετικό)!

Η σημερινή συνταγή δεν βγήκε τυχαία! Ναι….ναι….υπήρχε λόγος και ξέρετε ποιος ήταν; Η παρακάτω φωτογραφία…

DSC_0293

Σε μία ανακατάταξη λοιπόν της ντουλάπας μου, ανακάλυψα αυτό το κεντημένο μαξιλάρι!Και τώρα θα μου πείτε «σιγά δεν ανακάλυψες και κανένα θησαυρό!» Ωστόσο για μένα είναι ένας … συναισθηματικός θησαυρός!

Εκτος του ότι είναι χειροποίητο δωράκι, είναι συνδεδεμένο και με τα πρώτα μου βήματα στη ζαχαροπλαστική! Το βρίσκω συγκινητικό κάποιος άνθρωπος να αφιερώνει χρόνο για να δημιουργήσει κάτι για σένα και αυτό του δίνει αμέσως μεγαλύτερη αξία! Ναι,  είναι φτιαγμένο στο χέρι! Ήταν ,λοιπόν, μία περίοδος που όλοι με είχαν συνδυάσει με τα γλυκά και ακόμα πιο συγκεκριμένα με τα cupcakes!!

Με αυτή τη λογική λοιπόν μου το χαρισε η Φιλιώ! Η Φιλιώ είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος και πολύ «παραμυθένιος!» Θα το διαπιστώσετε και εσείς απλά κάνοντας μία βόλτα στο site της neraidoskoni.gr . Γιατί τί καλύτερο από ένα ποτήρι ζεστό γάλα , λαχταριστά cookies και  «νεραιδοσκονισμένα» παραμύθια. Ακούγεται σαν ένα τέλειο απόγευμα!!!!

Πάμε λοιπόν με την συνταγή μας…  Η ζύμη σε αυτά τα μπισκότα δεν είναι κλασσική(δηλαδή ένα σφιχτο,ωραίο ζυμαράκι).Κολλάει λίγο περίσσότερο στα χέρια για αυτό όπως θα δείτε παρακάτω τα μπισκότα τα σχηματίζουμε με το εργαλείο του παγωτού! Μην αγχωθείτε για το σχήμα  διότι στο ψήσιμο απλώνουν και αποκτούν μία ομοιομορφία.Για να ξεκινήσουμε…

 

ΥΛΙΚΑ: 20 μεγάλα κούκις

Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 370-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο(για πιο έντονη γεύση)
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 15 γρ. γάλα
  • 1 αυγό + 1 κρόκο
  • 120 γρ.σταγόνες σοκολάτας
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ μπέικιν σόδα
  • μια τσιμπιά αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,τη σόδα,το αλάτι και ανακατεύουμε!

DSC_0561

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

DSC_0551

Κατόπιν, προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο,το γάλα και τη βανίλια.Χτυπάμε για να ενωθούν τα υλικά.

Έπειτα, ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

DSC_0559

Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ώσπου να κατανεμηθούν ομοιόμορφα  σε όλο το μείγμα.

DSC_0563

Με το ειδικό κουτάλι παγωτού παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα,φροντίζοντας να αφήνουμε χώρο μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.

DSC_0566

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου γαι 15 λεπτά περίπου,έως ότου χρυσαφίσουν.Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τα απολαμβάνουμε!!!DSC_0601

#kenwood #κουζινομηχανή #vgfoodblogawards16 #vgfoodblogawards #vimagourmet

evicita

Γεια σας, είμαι η Εύα και θα ξεκινήσω λέγοντας ότι μου αρέσει να δημιουργώ! Λατρεύω να δημιουργώ κάτι από το τίποτα και μου αρέσει όταν το τίποτα έχει γλυκιά γεύση!

4 Σχόλια

evicita1 μήνα ago

Δεν είναι τα κλασσικά μαλακά cookies!Είναι πιο τραγανά σε σχέση με εκείνα! 🙂

Χριστίνα1 μήνα ago

Το τελικό αποτέλεσμα είναι τραγανό ή είναι κάτι σαν soft cookies?

evicita2 μήνες ago

Πολύ χαίρομαι!!! 🙂

Μαίρη2 μήνες ago

Αυτή η συνταγή κάνει θραύση σε κάθε πάρτυ! Δε λείπει ποτέ! Γίνονται ανάρπαστα! Μπράβο Εύα!!! Ευχαριστούμε!

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!