Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Αγαπημένα cookies! Ίσως να μην το έχω αναφέρει αλλά τα cookies τα λατρεύω, ειδικά όταν συνοδεύονται με καφέ!!
Για αυτό το λόγο άλλωστε ονόμασα και το σκυλί μου “Κούκι”. Άσχετο και ταυτόχρονα πολύ σχετικό!
Η σημερινή συνταγή δεν βγήκε τυχαία! Ναι….ναι….υπήρχε λόγος και ξέρετε ποιος ήταν; Η παρακάτω φωτογραφία…
Σε μία ανακατάταξη της ντουλάπας μου, ανακάλυψα αυτό το κεντημένο μαξιλάρι! Και τώρα θα μου πείτε “σιγά δεν ανακάλυψες και κανένα θησαυρό!” Ωστόσο, για μένα είναι ένας … συναισθηματικός θησαυρός!
Εκτός του ότι είναι χειροποίητο δωράκι, είναι συνδεδεμένο και με τα πρώτα μου βήματα στη ζαχαροπλαστική- αρτοποιία ! Το βρίσκω συγκινητικό κάποιος άνθρωπος να αφιερώνει χρόνο για να δημιουργήσει κάτι για σένα και αυτό του δίνει αμέσως μεγαλύτερη αξία! Ναι, είναι φτιαγμένο στο χέρι! Ήταν μία περίοδος που όλοι με είχαν συνδυάσει με τα γλυκά και ακόμα πιο συγκεκριμένα με τα cupcakes!!
Με αυτή τη λογική, μου το χαρισε η Φιλιώ! Η Φιλιώ είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος και πολύ “παραμυθένιος!” Γράφει υπέροχα παραμύθια… οπότε τι καλύτερο από ένα ποτήρι ζεστό γάλα , λαχταριστά cookies και «νεραιδοσκονισμένα» παραμύθια. Ακούγεται σαν ένα τέλειο απόγευμα!!!!
Περισσότερες μπισκοτένιες λαχταριστές συνταγές
Μπισκότα βουτύρου, πεντανόστιμα και ιδανικά για διακόσμηση με ζαχαρόπαστα.
Μπισκότα digestive, ξεκινάς να φας ένα και καταλήγεις να τρως όλο το ταψί!
Soft cookies σοκολάτας, συνοδεύονται τέλεια με τον καφέ ή το γάλα!
Σπιτικά πτι-φουρ, σταθερή αξία!
Η ζύμη σε αυτά τα μπισκότα δεν είναι ένα ωραίο σφιχτό ζυμαράκι. Κολλάει στα χέρια γι’ αυτό, όπως θα δείτε παρακάτω, τα μπισκότα τα σχηματίζουμε με το εργαλείο του παγωτού! Μην σας ανησυχήσει το σχήμα, διότι στο ψήσιμο απλώνουν και αποκτούν μία ομοιομορφία.
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,τη σόδα,το αλάτι και ανακατεύουμε. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Κατόπιν, προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο,το γάλα και τη βανίλια. Χτυπάμε για να ενωθούν τα υλικά.
Έπειτα, ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ, ώσπου να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα.
Με το ειδικό κουτάλι παγωτού παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήνουμε χώρο μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
4 Σχόλια
evicita4 έτη ago
Δεν είναι τα κλασσικά μαλακά cookies!Είναι πιο τραγανά σε σχέση με εκείνα! 🙂
Χριστίνα4 έτη ago
Το τελικό αποτέλεσμα είναι τραγανό ή είναι κάτι σαν soft cookies?
evicita4 έτη ago
Πολύ χαίρομαι!!! 🙂
Μαίρη4 έτη ago
Αυτή η συνταγή κάνει θραύση σε κάθε πάρτυ! Δε λείπει ποτέ! Γίνονται ανάρπαστα! Μπράβο Εύα!!! Ευχαριστούμε!