Λαχταριστά cookies!

Αγαπημένα cookies! Ίσως να μην το έχω αναφέρει αλλά τα cookies τα λατρεύω, ειδικά όταν συνοδεύονται με καφέ!!

Για αυτό το λόγο άλλωστε ονόμασα και το σκυλί μου “Κούκι”. Άσχετο και ταυτόχρονα πολύ σχετικό!

Η σημερινή συνταγή δεν βγήκε τυχαία! Ναι….ναι….υπήρχε λόγος και ξέρετε ποιος ήταν; Η παρακάτω φωτογραφία…

DSC_0293

Σε μία ανακατάταξη της ντουλάπας μου, ανακάλυψα αυτό το κεντημένο μαξιλάρι! Και τώρα θα μου πείτε “σιγά δεν ανακάλυψες και κανένα θησαυρό!” Ωστόσο, για μένα είναι ένας … συναισθηματικός θησαυρός!

Εκτός του ότι είναι χειροποίητο δωράκι, είναι συνδεδεμένο και με τα πρώτα μου βήματα στη ζαχαροπλαστική- αρτοποιία ! Το βρίσκω συγκινητικό κάποιος άνθρωπος να αφιερώνει χρόνο για να δημιουργήσει κάτι για σένα και αυτό του δίνει αμέσως μεγαλύτερη αξία! Ναι,  είναι φτιαγμένο στο χέρι! Ήταν μία περίοδος που όλοι με είχαν συνδυάσει με τα γλυκά και ακόμα πιο συγκεκριμένα με τα cupcakes!!

Με αυτή τη λογική, μου το χαρισε η Φιλιώ! Η Φιλιώ είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος και πολύ “παραμυθένιος!” Γράφει υπέροχα παραμύθια… οπότε τι καλύτερο από ένα ποτήρι ζεστό γάλα , λαχταριστά cookies και  «νεραιδοσκονισμένα» παραμύθια. Ακούγεται σαν ένα τέλειο απόγευμα!!!!

Περισσότερες μπισκοτένιες λαχταριστές συνταγές

Μπισκότα βουτύρου, πεντανόστιμα και ιδανικά για διακόσμηση με ζαχαρόπαστα.

Μπισκότα digestive, ξεκινάς να φας ένα και καταλήγεις να τρως όλο το ταψί!

Soft cookies σοκολάτας, συνοδεύονται τέλεια με τον καφέ ή το γάλα!

Σπιτικά πτι-φουρ, σταθερή αξία!

 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Η ζύμη σε αυτά τα μπισκότα δεν είναι ένα ωραίο σφιχτό ζυμαράκι. Κολλάει στα χέρια γι’ αυτό, όπως θα δείτε παρακάτω, τα μπισκότα τα σχηματίζουμε με το εργαλείο του παγωτού! Μην σας ανησυχήσει το σχήμα, διότι στο ψήσιμο απλώνουν και αποκτούν μία ομοιομορφία.

 

 

ΥΛΙΚΑ: 20 μεγάλα κούκις

Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 370-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 15 γρ. γάλα
  • 1 αυγό + 1 κρόκο
  • 120 γρ.σταγόνες σοκολάτας
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ μπέικιν σόδα
  • μια τσιμπιά αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,τη σόδα,το αλάτι και ανακατεύουμε. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

cookies

Κατόπιν, προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο,το γάλα και τη βανίλια. Χτυπάμε για να ενωθούν τα υλικά.

Έπειτα, ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ, ώσπου να κατανεμηθούν ομοιόμορφα  σε όλο το μείγμα.

cookies

Με το ειδικό κουτάλι παγωτού παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήνουμε χώρο μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.

cookies

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

cookies

 

 

 

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

4 Σχόλια

evicita2 έτη ago

Δεν είναι τα κλασσικά μαλακά cookies!Είναι πιο τραγανά σε σχέση με εκείνα! 🙂

Χριστίνα2 έτη ago

Το τελικό αποτέλεσμα είναι τραγανό ή είναι κάτι σαν soft cookies?

evicita3 έτη ago

Πολύ χαίρομαι!!! 🙂

Μαίρη3 έτη ago

Αυτή η συνταγή κάνει θραύση σε κάθε πάρτυ! Δε λείπει ποτέ! Γίνονται ανάρπαστα! Μπράβο Εύα!!! Ευχαριστούμε!

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!