Blog

Μπισκότα Βουτύρου!!

Τα στατιστικά λένε ότι αυτά τα μπισκότα βουτύρου είναι η καλύτερη συνταγή σε μπισκότο που προορίζεται για διακόσμηση!Πέρα από τη φανταστική γεύση,το υπέροχο άρωμα και την τριφτή του υφή θα έχετε ένα τέλειο “καμβά” για να δημιουργήσετε τα σχέδια σας πάνω σε αυτά! Με αυτά τα μπισκοτάκια δεν θα έχετε κανένα θέμα γιατί ούτε απλώνουν ούτε φουσκώνουν ιδιαίτερα.Είναι κατάλληλα για να απλώσετε ζαχαρόπαστα ή γλάσο! Η χαρά του μικρού και του μεγάλου!Ξέρω ότι πολλές από εσάς είστε χρυσοχέρες και πολλές φορές τα γλυκά για τη βάφτιση του παιδιού σας ή για τα γενέθλια του τα κάνετε οι ίδιες!!Συνταγή έχετε…μεράκι υπάρχει…εφοδιαστείτε με κουπ-πατ και αρχίστε τις δημιουργίες!!!!

 

ΥΛΙΚΑ: για 20-30 μπισκότα(ανάλογα το μέγεθος)

  • 250gr. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη (120γρ)
  • 1 αυγό
  • 3 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις (450γρ περίπου)
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ 250 γρ. βούτυρο. Κατόπιν, προσθέτουμε 120 γρ. άχνη και 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα!

Έπειτα, προσθέτουμε 1 αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Τέλος, βάζουμε μια τσιμπιά αλάτι και 450 γρ. αλεύρι.

Αφού ενσωματωθεί το αλεύρι, ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο ζυμάρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με  ένα πλάστη δημιουργούμε δύο δίσκους.Τυλίγουμε με μεμβράνη και τους βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το βούτυρο.

Ανοίγουμε πρώτα τη μία ζύμη με ένα πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε (περίπου 6 χιλιοστά) και έπειτα την άλλη. Αν κολλάει πολύ ρίχνουμε λίγο αλεύρι ή άχνη αλλιώς το ανοίγουμε όπως είναι πάνω σε μία λαδόκολλα!Για να μας βγούν όλα τα μπισκότα ίδιο πάχος μπορούμε να βάλουμε δύο βιβλία λεπτά και να ανοίξουμε στο ενδιάμεσο τη ζύμη(όπως φαίνεται στη φώτο).

Κόβουμε με κουπ πατ και τοποθετούμε σε λαδόκολλα!Βάζουμε για μισή ώρα τα μπισκότα στο ψυγείο να σφίξουν, έτσι ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο. Μια γρήγορη λύση είναι και η κατάψυξη! Ακόμα και να παγώσουν μπορούμε να τα βγάλουμε και να τα ψήσουμε κατευθείαν στο φούρνο!

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 10-15 λεπτά!Μην περιμένετε πολύ να ροδίσουν γιατί σφίγγουν όταν κρυώσουν!

Όταν κρυώσουν καλά τα στολίζουμε με ζαχαρόπαστα ή γλάσο royal.

Αν δεν χορταίνετε μπισκότα πατήστε εδώ για περισσότερες συνταγές!

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

4 Σχόλια

evicita1 έτος ago

Σ’ευχαριστώ πολύ!!! Να πειραματίζεσαι και εσύ! Μπορεί να πετύχεις ακόμα πιο τέλεια συνταγή! 🙂

Ευη1 έτος ago

Καλησπερα και πάλι! Λοιπόν, τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω δοκιμάσει περίπου 8-10 συνταγές για μπισκότα για διακοσμηση( βουτύρου κοινώς).
Κανένα δε μου έκανε, ούτε στη γεύση,ούτε στην υφή αλλά ούτε κ στο σχήμα. Έχω κάνει αλχημείες
Τελικά τα δικά σας μου αρέσουν παααρα πολύ, όπως τα ήθελα( αν και έβαλα 3 διαφορετικά αλευρια βγήκα τελεια χαχαχα)!
Παρότι έχει λίγο παραπάνω αλεύρι σε σχέση με το βούτυρο από άλλες συνταγές , συνεχίζει να είναι τραγανό κ βούτυρενιο αλλά δεν αφήνει αυτή τη λιπαρότητα όπως άλλα και επίσης δεν νιώθεις το αλευρι να κολλάει σαν αλλά μπισκότα. Ίσως βάλω 20-30 γρ αλεύρι ( πειραματίζομαι 🙂 ) αλλά κ πάλι είναι τελεια! Ευχαριστω !

evicita1 έτος ago

Το φλυτζάνι με την άχνη είναι περίπου 115-120 γρ ενω το φλυτζάνι με το αλεύρι είναι 140-150 γρ! 🙂

Ευη1 έτος ago

Καλησπερα, το φλυτζάνι ποσά γραμμάρια είναι; Ευχαριστω

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!