Blog

Μπισκότα Βουτύρου!!

Τα στατιστικά λένε ότι αυτά τα μπισκότα βουτύρου είναι η καλύτερη συνταγή σε μπισκότο που προορίζεται για διακόσμηση!Πέρα από τη φανταστική γεύση,το υπέροχο άρωμα και την τριφτή του υφή θα έχετε ένα τέλειο «καμβά» για να δημιουργήσετε τα σχέδια σας πάνω σε αυτά! Με αυτά τα μπισκοτάκια δεν θα έχετε κανένα θέμα γιατί ούτε απλώνουν ούτε φουσκώνουν ιδιαίτερα.Είναι κατάλληλα για να απλώσετε ζαχαρόπαστα ή γλάσο! Η χαρά του μικρού και του μεγάλου!Ξέρω ότι πολλές από εσάς είστε χρυσοχέρες και πολλές φορές τα γλυκά για τη βάφτιση του παιδιού σας ή για τα γενέθλια του τα κάνετε οι ίδιες!!Συνταγή έχετε…μεράκι υπάρχει…εφοδιαστείτε με κουπ-πατ και αρχίστε τις δημιουργίες!!!!

 

ΥΛΙΚΑ: για 25-35 μπισκότα(ανάλογα το μέγεθος)

  • 250gr. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη (120γρ)
  • 1 αυγό
  • 3 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις (450γρ περίπου)
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι ενσωματωθούν.

 προσθέτουμε το αυγό…το εκχύλισμα…και το αλάτι.

 …τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι…ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ζυμάρι..

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με  ένα πλάστη δημιουργούμε δύο δίσκους.Τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το βούτυρο.

 Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε σοκολατένια αντικαθιστώντας μισό φλυτζάνι αλεύρι με μισ’ο φλυτζάνι κακάο.

Ανοίγουμε πρώτα τη μία ζύμη με ένα πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε (περίπου 6 χιλιοστά) και έπειτα την άλλη.Αν κολλάει πολύ ρίχνουμε λίγο αλεύρι ή άχνη αλλιώς το ανοίγουμε όπως είναι πάνω σε μία λαδόκολλα!Για να μας βγούν όλα τα μπισκότα ίδιο πάχος μπορούμε να βάλουμε δύο βιβλία λεπτά και να ανοίξουμε στο ενδιάμεσο τη ζύμη(όπως φαίνεται στη φώτο).

Κόβουμε με κουπ πατ και τοποθετούμε σε λαδόκολλα!Βάζουμε για μισή ώρα τα μπισκότα στο ψυγείο να σφίξουν έτσι ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 10-15 λεπτά!Μην περιμένετε πολύ να ροδίσουν γιατί σφίγγουν όταν κρυώσουν!

Όταν κρυώσουν καλά τα στολίζετε με ζαχαρόπαστα ή γλάσο royal.

Αν δεν χορταίνετε μπισκότα πατήστε εδώ για περισσότερες συνταγές!

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

4 Σχόλια

evicita3 μήνες ago

Σ’ευχαριστώ πολύ!!! Να πειραματίζεσαι και εσύ! Μπορεί να πετύχεις ακόμα πιο τέλεια συνταγή! 🙂

Ευη3 μήνες ago

Καλησπερα και πάλι! Λοιπόν, τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω δοκιμάσει περίπου 8-10 συνταγές για μπισκότα για διακοσμηση( βουτύρου κοινώς).
Κανένα δε μου έκανε, ούτε στη γεύση,ούτε στην υφή αλλά ούτε κ στο σχήμα. Έχω κάνει αλχημείες
Τελικά τα δικά σας μου αρέσουν παααρα πολύ, όπως τα ήθελα( αν και έβαλα 3 διαφορετικά αλευρια βγήκα τελεια χαχαχα)!
Παρότι έχει λίγο παραπάνω αλεύρι σε σχέση με το βούτυρο από άλλες συνταγές , συνεχίζει να είναι τραγανό κ βούτυρενιο αλλά δεν αφήνει αυτή τη λιπαρότητα όπως άλλα και επίσης δεν νιώθεις το αλευρι να κολλάει σαν αλλά μπισκότα. Ίσως βάλω 20-30 γρ αλεύρι ( πειραματίζομαι 🙂 ) αλλά κ πάλι είναι τελεια! Ευχαριστω !

evicita3 μήνες ago

Το φλυτζάνι με την άχνη είναι περίπου 115-120 γρ ενω το φλυτζάνι με το αλεύρι είναι 140-150 γρ! 🙂

Ευη3 μήνες ago

Καλησπερα, το φλυτζάνι ποσά γραμμάρια είναι; Ευχαριστω

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!