Μπισκότα Βουτύρου!!

Τα στατιστικά λένε ότι αυτά τα μπισκότα βουτύρου είναι η καλύτερη συνταγή σε μπισκότο που προορίζεται για διακόσμηση!Πέρα από τη φανταστική γεύση,το υπέροχο άρωμα και την τριφτή του υφή θα έχετε ένα τέλειο “καμβά” για να δημιουργήσετε τα σχέδια σας πάνω σε αυτά! Με αυτά τα μπισκοτάκια δεν θα έχετε κανένα θέμα γιατί ούτε απλώνουν ούτε φουσκώνουν ιδιαίτερα.Είναι κατάλληλα για να απλώσετε ζαχαρόπαστα ή γλάσο! Η χαρά του μικρού και του μεγάλου!Ξέρω ότι πολλές από εσάς είστε χρυσοχέρες και πολλές φορές τα γλυκά για τη βάφτιση του παιδιού σας ή για τα γενέθλια του τα κάνετε οι ίδιες!!Συνταγή έχετε…μεράκι υπάρχει…εφοδιαστείτε με κουπ-πατ και αρχίστε τις δημιουργίες!!!!

 

ΥΛΙΚΑ: για 20-30 μπισκότα(ανάλογα το μέγεθος)

  • 250gr. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη (120γρ)
  • 1 αυγό
  • 3 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις (450γρ περίπου)
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ 250 γρ. βούτυρο. Κατόπιν, προσθέτουμε 120 γρ. άχνη και 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα!

Έπειτα, προσθέτουμε 1 αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Τέλος, βάζουμε μια τσιμπιά αλάτι και 450 γρ. αλεύρι.

Αφού ενσωματωθεί το αλεύρι, ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο ζυμάρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με  ένα πλάστη δημιουργούμε δύο δίσκους.Τυλίγουμε με μεμβράνη και τους βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το βούτυρο.

Ανοίγουμε πρώτα τη μία ζύμη με ένα πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε (περίπου 6 χιλιοστά) και έπειτα την άλλη. Αν κολλάει πολύ ρίχνουμε λίγο αλεύρι ή άχνη αλλιώς το ανοίγουμε όπως είναι πάνω σε μία λαδόκολλα!Για να μας βγούν όλα τα μπισκότα ίδιο πάχος μπορούμε να βάλουμε δύο βιβλία λεπτά και να ανοίξουμε στο ενδιάμεσο τη ζύμη(όπως φαίνεται στη φώτο).

Κόβουμε με κουπ πατ και τοποθετούμε σε λαδόκολλα!Βάζουμε για μισή ώρα τα μπισκότα στο ψυγείο να σφίξουν, έτσι ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο. Μια γρήγορη λύση είναι και η κατάψυξη! Ακόμα και να παγώσουν μπορούμε να τα βγάλουμε και να τα ψήσουμε κατευθείαν στο φούρνο!

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 10-15 λεπτά!Μην περιμένετε πολύ να ροδίσουν γιατί σφίγγουν όταν κρυώσουν!

Όταν κρυώσουν καλά τα στολίζουμε με ζαχαρόπαστα ή γλάσο royal.

Αν δεν χορταίνετε μπισκότα πατήστε εδώ για περισσότερες συνταγές!

 

Μπισκότα βουτύρου για ζαχαρόπαστα | evicita

16 comments for “Μπισκότα Βουτύρου!!

  1. evicita
    07 Ιουνίου, 2024

    Βρεθούμε ελάχιστα με ενα πινελάκι.

  2. Θέκλα
    07 Ιουνίου, 2024

    Καλημέρα, πως ακριβώς βάζω την ζαχαρόπαστα στα μπισκοτάκια προκειμένου να σταθεί? Ευχαριστώ!

  3. evicita
    04 Δεκεμβρίου, 2023

    Ναι κανένα προβλημα. Απλά να την αφήσετε εκτός ψυγείου να μαλακώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε ☺️

  4. Ιωάννα Φαφούλα
    03 Δεκεμβρίου, 2023

    Καλησπέρα σας, μπορεί να μείνει η ζύμη στο ψυγείο για μια μέρα περίπου? Ευχαριστώ

  5. evicita
    27 Οκτωβρίου, 2023

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  6. Γεωργία
    26 Οκτωβρίου, 2023

    Τι αλεύρι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για τα μπισκότα Βουτύρου??

  7. evicita
    02 Οκτωβρίου, 2023

    Όταν κρυώσουν σκληραίνουν και γίνονται τραγανα

  8. Νανσυ
    30 Σεπτεμβρίου, 2023

    Καλησπέρα!Γιατι βγαίνουν τα μπισκοτα μαλακα και όχι τραγανά;

  9. evicita
    26 Νοεμβρίου, 2022

    Ψημένα σε αεροστεγές τάπερ ή έστω σε συσκευασία (π.χ. σακουλάκι) κρατάνε πάρα πολύ καιρό! Οπότε άνετα τα κάνετε μια βδομάδα πριν.

  10. Μυρσίνη
    26 Νοεμβρίου, 2022

    Καλησπέρα. Πόσο καιρό αντέχουν? Θα πάθουν κάτι αν τα κάνω μια βδομάδα πριν? Ευχαριστώ

  11. evicita
    23 Αυγούστου, 2021

    Δεν μπορώ να απαντήσω γενικά γιατί κάθε συνταγή είναι διαφορετική και κάθε υλικό παίζει το ρόλο του. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι ακολουθώντας τη συγκεκριμένη συνταγή και διαδικασία δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα. Επίσης, βοηθάει όταν το μπισκότο είναι παγωμένο πριν ψηθεί ώστε να διατηρηθεί το σχήμα.

  12. Αλεξ
    23 Αυγούστου, 2021

    Καλησπέρα σας μπορώ να μάθω γιατί φουσκώνουν τα μπισκότα και γίνονται ποιο μεγάλα από ότι πρέπει;
    Μιλάω γενικα όχι για την συνταγή σας…

  13. evicita
    26 Ιουνίου, 2019

    Σ’ευχαριστώ πολύ!!! Να πειραματίζεσαι και εσύ! Μπορεί να πετύχεις ακόμα πιο τέλεια συνταγή! 🙂

  14. Ευη
    25 Ιουνίου, 2019

    Καλησπερα και πάλι! Λοιπόν, τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω δοκιμάσει περίπου 8-10 συνταγές για μπισκότα για διακοσμηση( βουτύρου κοινώς).
    Κανένα δε μου έκανε, ούτε στη γεύση,ούτε στην υφή αλλά ούτε κ στο σχήμα. Έχω κάνει αλχημείες
    Τελικά τα δικά σας μου αρέσουν παααρα πολύ, όπως τα ήθελα( αν και έβαλα 3 διαφορετικά αλευρια βγήκα τελεια χαχαχα)!
    Παρότι έχει λίγο παραπάνω αλεύρι σε σχέση με το βούτυρο από άλλες συνταγές , συνεχίζει να είναι τραγανό κ βούτυρενιο αλλά δεν αφήνει αυτή τη λιπαρότητα όπως άλλα και επίσης δεν νιώθεις το αλευρι να κολλάει σαν αλλά μπισκότα. Ίσως βάλω 20-30 γρ αλεύρι ( πειραματίζομαι 🙂 ) αλλά κ πάλι είναι τελεια! Ευχαριστω !

  15. evicita
    24 Ιουνίου, 2019

    Το φλυτζάνι με την άχνη είναι περίπου 115-120 γρ ενω το φλυτζάνι με το αλεύρι είναι 140-150 γρ! 🙂

  16. Ευη
    23 Ιουνίου, 2019

    Καλησπερα, το φλυτζάνι ποσά γραμμάρια είναι; Ευχαριστω

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *