Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Αγαπημένα μου πτι φουρ! Πείτε μου ειλικρινά, δεν σας θυμίζουν τα παιδικά σας χρόνια; Όταν ήμουν μικρή ήταν το αγαπημένο μου γλύκισμα! Θυμάμαι τον εαυτό μου να τα γλυκοκοιτάει κάθε φορά που πήγαινα στο φούρνο! Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν τα πτι φουρ! Υπάρχει ή ζω σε μια ουτοπία; Όπως και να έχει προσωπικά τα λατρεύω και αν ανήκετε στην κατηγορία αυτή κάντε τη συνταγή η οποία παρεπιπτόντως είναι πεντανόστιμη!! Απολαύστε τα με τσάι, καφέ, γάλα ή οποιοδήποτε αγαπημένο σας ρόφημα και φυσικά μαζί με παρέα! Και αν πρόκειται για κάποιο tea party πατήστε εδώ για ποικιλία! Σας έχω σούπερ συνταγή για σοκολατένια μπισκότα με κομματάκια λευκής σοκολάτας!
ΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ
Ιδιαίτερες δυσκολίες δεν έχει η συνταγή…το μόνο σημείο που θα επισημάνω είναι αυτό που τα σχηματίζετε με το κορνέ πριν το ψήσιμο. Θα προσέξετε να μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί και θα φουσκώσουν και θα απλώσουν…Δοκιμάστε να ψήσετε λίγα για αρχή αν έχετε αμφιβολίες.
ΥΛΙΚΑ:
ΓΕΜΙΣΗ:
επικάλυψη:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν, ρίχνουμε τα αυγά…
Κοσκινίζουμε το baking,το αλεύρι και τις βανιλιες και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλο οδοντωτό ακροφύσιο ή χωρίς αυτό και κάνουμε μπαστουνάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Προσέχουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και λίίίίίγο θα απλώσουν!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά περίπου.Δεν θα γίνουν πολύ σκούρα από πάνω για αυτό να προσέξετε μην τα παραψήσετε! Περιμένουμε να κρυώσουν πολύ καλά και έπειτα τα ενώνουμε με μαρμελάδα!
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε την άκρη από κάθε πτι φουρ. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Tip: Μπορούμε πάνω από τη σοκολάτα να βάλουμε σοκολατένια τρούφα ή χρωματιστή τρούφα για πιο παιχνιδιάρικη διάθεση!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια