Όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι τον καφε μου λατρεύω να τον πίνω έχοντας συνοδευτικό κέικ ή μπισκότα!Ομολογουμένως δεν μπορώ να αντισταθώ ούτε στο ένα ούτε στο άλλο!Τώρα όμως η κατηγορία αυτή μεγάλωσε και δεν μπορω να αντισταθώ στο κέικ ,στα μπισκότα και…στο μπισκοτοκέικ!!!Ναι ναι!!!Αυτά τα εκλεπτισμένα γλυκίσματα που φτάνουν εστιατορικό επίπεδο(έτσι χαρακτηρίσθηκε από τους γευσιγνώστες) και είναι τόσο νόστιμα που με κάνουν να μη μένω μόνο σε ένα!!Υφή μπισκότου απο έξω και ζουμερό κεκάκι απο μέσα το μπισκοτοκέικ έρχεται για να αντικαταστήσει το συνοδευτικό του καφέ μου!!!dsc_3065Έψαξα πολύ καιρό να βρω μία καλή συνταγή έτσι όπως την είχα γευθεί πρώτη φορά σε μία brasserie!Και η αρχή έγινε από τον πολυαγαπημένο μου Ακη Πετρετζίκη!Όφείλω να πω ότι τη συνταγή τη δοκίμασα άπειρες φορές και πλέον την έχω φέρει στα μέτρα μας!Πρόσθεσα και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και το γλυκό απογειώθηκε σε αντίθεση με τα σαλάκια μου που πηραν τον κατήφορο!!!Το βρίσκω περιττο να σας πω ότι στο σπίτι δε μένει ψίχουλο!

Στην παρασκευή τους δεν έχουν καθόλου δυσκολία και το πιο βασικό δεν σας το είπα!Δεν χρειάζονται μίξερ!Το μόνο που θέλουν είναι μία μαρίζ ή σπάτουλα και χεράκια!Α!Και λίγο υπομονή γιατί η ζύμη πρεπει να μείνει στο ψυγείο 2-3 ωρίτσες!!

ΥΛΙΚΑ:περίπου 30-35 μπισκότα

  • 80 γρ. κακάο
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σπορέλαιο
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ μπεικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2  κ.γ στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 10 ml νερό
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε ένα αυγό ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί κ έπειτα ρίχνουμε το δεύτερο…το τρίτο κλπ

dsc_3046Προσθέτουμε το κακάο ,αφού πρώτα το κοσκινίσουμε,το αλάτι και τον καφέ.Ανακατεύουμε καλά…

dsc_3049

Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.Έπειτα τα προσθέτουμε στο υγρό μείγμα σταδιακά ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Σε αυτό το σημείο το ανακάτεμα θα γίνει με τη μαρίζ ή τη σπάτουλα γιατί είναι λίγο σκληρό το μείγμα.

dsc_3050

Τέλος, προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ζυμώνοντας μέχρι να πάνε παντού όλα τα κομμάτια.

dsc_3051

Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες!Παίρνουμε τη ζύμη και δημιουργούμε μπαλάκια σε μέγεθος περίπου ενός καρυδιού!Τοποθετούμε σε λαδόκολλα προσέχοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατι απλώνουν στο ψήσιμο!

dsc_3057

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 10 λεπτά!Όταν τα βγάλουμε θα ειναι λίγο μαλακά.Τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν.

dsc_3059yummyyyyyy!!!!