Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Ακόμα θυμάμαι τις μέρες που έπαιρνα από το κυλικείο του σχολείου το καλτσόνε! Το λαχταρούσα πολύ γιατί το άτιμο ήταν πολύ νόστιμο! Φουσκωτό και αφράτο με πλούσια γέμιση και σάλτσα! Έχει χαραχτεί βαθιά στη μνήμη μου! χαχαχ το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια! Αυτή η συνταγή μου θυμίζει πολύ το καλτσόνε που έτρωγα τότε! Γι’ αυτό και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή σε περίπτωση που και κάποιος άλλος έχει ίδιες αναμνήσεις!
TIPS ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΛΤΣΟΝΕ
Πριν ξεκινήσουμε όμως θέλω να διευκρινήσω κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε.
ΥΛΙΚΑ: για 4 καλτσόνε
ΓΕΜΙΣΗ: Της επολογής μας. Μπορούμε να κάνουμε ειτε γλυκιά ειτε αλμυρή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά και το νερό. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά με το νερό και το λάδι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.
Πλάθουμε μία μπάλα και τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη! Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει (1-2 ώρες).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς στον αέρα. Κατόπιν, δουλεύουμε λίγο τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη.
Ανοίγουμε στρόγγυλα φύλλα με πάχος λιγότερο απο 1 εκατοστό(όχι χοντρά αλλά ούτε και πολύ λεπτα).Απλώνουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας στο μισό ημικύκλιο αφήνοντας λίγο περιθώριο στις άκρες.
Βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και διπλώνουμε ώστε να ενωθούν.Τέλος, στριφογυρίζουμε λίγο το ζυμάρι προς τα μέσα.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό, ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι και αλείφουμε τα καλτσόνε.
Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς αέρα σε, πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, μεχρι να ροδίσουν περιπου 15-20 λεπτά.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια