Αφράτα Τυροπιτάκια με Γιαούρτι!

Πρώτες μέρες Ιανουαρίου να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά με υγεία!!!Και το εννοώ γιατί η χρονιά μας βρήκε λίγο άρρωστους!Τώρα που αναπτερωθήκαμε (ήρθε και η βοήθεια από μακριά) είπα να ασχοληθώ και λίγο με τις συνταγούλες μου που περιμένουν σε μια γωνίτσα για τη δημόσια εμφάνιση τους!

Τυροπιτάκια σουπερ αφράτα!

Η σημερινή συνταγή έχει πολλούς fans,πως να μην έχει άλλωστε αφού είναι μαμαδίστικη!!Την έμαθα από τη μαμά μου!Από παλιά θυμάμαι όταν περίσσευε γιαούρτι αμέσως το έκανε τυροπιτάκια.Η αλήθεια είναι πως η μητέρα μου δεν έβαζε γάλα στη συνταγή αλλά η θεία μου ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα με αυτό το συστατικό.Τι εννοώ? Όταν ήρθε η ώρα να πάρω τη συνταγή απο τη μητέρα μου η θεία μου ισχυριζόταν ότι μπαίνει και γάλα!!Χωρίς δεύτερη σκέψη τα δοκίμασα και με αυτή την εκδοχή!Εχθές έκανα τα τυροπιτάκια …σήμερα δεν υπάρχει ψίχουλο!Πεντανόστιμα και αφράτα!Έγιναν φανταστικά για αυτό και σας τα παρουσιάζω!

σχολικά σνακ

Αν θα έπρεπε να βρω διαφορές ανάμεσα στις δύο συνταγές θα έλεγα ότι η συνταγή χωρίς γάλα τα κάνει λίγο πιο τραγάνα και ξινούτσικα(πολύ ωραία επίσης) ενω η συνταγή με γάλα τα κάνει πιο αφράτα με μια πιο ουδέτερη ζύμη,χωρίς να ξινίζει.Με την προσθήκη του αλευριού να είστε προσεκτικοί .Ρίχνετε σταδιακά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Ισως χρειαστεί λιγότερο ίσως και περισσότερο.Εξαρτάται απο το αλεύρι και το κεσεδάκι που θα έχετε!Η μέτρηση γίνεται με το κεσεδάκι γιαουρτιού!Σε αυτό θα μετρήσετε όλα τα υγρά υλικά.

ΥΛΙΚΑ:περίπου 40 κομμάτια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό (κατα προτίμηση αυτό με την πέτσα)
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο ( ή 3/4 ελαιόλαδο)
  • 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά(9 γρ)
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 700 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( αν βάλουμε ελαιόλαδο, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσουμε 20-30 γρ. Αλεύρι)

ΓΕΜΙΣΗ:

  • 400γρ.φέτα
  • 2 αυγά
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. γάλα

1 αυγό για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι,το λάδι,το γάλα,τη μαγιά,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

dsc_0570

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι στο μείγμα με το γιαούρτι.Ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και ελαστική.

dsc_0387

Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για μία ωρίτσα.

ΓΕΜΙΣΗ:

Θρυμματίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε καλά.

dsc_0573

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό.Κόβουμε με κουπ πατ στρόγγυλα ,βάζουμε τη γέμιση στο ένα ημικύκλιο ,βρέχουμε με λίγο νεράκι τις άκρες και καπακώνουμε για να κλείσει και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρουνάκι.

τυροπιτάκια

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε προσθέτοντας 1 κ.σ. νερό.Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με ένα πινέλο.

τυροπιτάκια

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!

τυροπιτάκια

Αν έχετε και άλλα κεσεδάκια γιαουρτιού μπορείτε να φτιάξετε τέλεια τυροκεκάκια που γίνονται στη στιγμή! Καλή όρεξη!!!

τυροπιτάκια

Αφράτα τυροπιτάκια με γιαούρτι | evicita. gr

#kenwood #κουζινομηχανή #vgfoodblogawards16 #vgfoodblogawards #vimagourmet

20 comments for “Αφράτα Τυροπιτάκια με Γιαούρτι!

  1. evicita
    08 Ιουλίου, 2021

    Η καλύτερη επιλογή

  2. Βασιλική
    08 Ιουλίου, 2021

    Θα την κάνω την συνταγή αύριο να τα πάρω στο ταξίδι που θα πάω. Σ ευχαριστώ πολυ.

  3. evicita
    09 Ιουνίου, 2021

    Δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω την ακριβή ποσότητα. Τα κάνω με γάλα γιατί βγαίνουν πιο αφράτα. Μπορείτε να βάλετε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ωραίο ελαστικό ζυμάρι.

  4. Χριστίνα
    09 Ιουνίου, 2021

    Η συνταγή χωρίς γάλα πως διαμορφώνει την αναλογία του αλευριού?

  5. evicita
    25 Ιανουαρίου, 2021

    Σ’ευχαριστώ πολυ ☺

  6. Μαίρη
    25 Ιανουαρίου, 2021

    Τι νόστιμα! Εύκολο ζυμαράκι και σούπερ αφράτο! Κατοχυρώθηκε η συνταγή! Ευχαριστούμε πολύ!

  7. evicita
    26 Αυγούστου, 2020

    Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Υπάρχει πιτουλα με σπιτικό φύλλο, σφολιάτα και άλλες. Μπορείς να βρεις κάνοντας μια αναζήτηση στο σάιτ.

  8. evicita
    26 Αυγούστου, 2020

    Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Υπάρχει πιτουλα με σπιτικό φύλλο, σφολιάτα και άλλες. Μπορείς να βρεις κάνοντας μια αναζήτηση στο σάιτ.

  9. Miranda Skoli
    26 Αυγούστου, 2020

    Τύρόπίτσκίά πέντάνόστίμά
    ΚΆΊ πάγώτό έπίσής έξάίρέτίκό
    Άν μάς στέίλέίς κάί κάμίά πίτόύλά μέ σπίτίκό φύλο θά ήτάν τέλέίά☺️☺️

  10. Δημητρα
    25 Αυγούστου, 2020

    Καλημέρα! Θα μπορούσα να αντικαταστήσω το σπορέλαιο με ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο?
    Ευχαριστω

  11. evicita
    25 Αυγούστου, 2020

    Καλημέρα βέβαια γίνεται και με ηλιέλαιο και με αραβοσιτελαιο. Ακόμα και με ελαιόλαδο, απλά η δόση στο ελαιόλαδο είναι 3/4 από το κεσεδάκι…

  12. evicita
    15 Ιουνίου, 2020

    Τέλεια!!!

  13. ZIMAROULIS
    15 Ιουνίου, 2020

    Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή Evicita! Πρέπει να ξανακάνουμε τη συνταγή γιατί τα τελειώσαμε μέσα σε μια μερα! 🙂

    Attachment

  14. evicita
    19 Ιουνίου, 2018

    Την επόμενη φορά διπλή δόση! Χάχαχα! Πολύ χαίρομαι! 🙂

  15. Κωνσταντίνα
    17 Ιουνίου, 2018

    ΤΕΛΕΙΑ!!!! ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
    ούτε μια μέρα.

  16. χάρης
    13 Μαΐου, 2018

    Πολύ ωραια συνταγή!!

  17. evicita
    18 Μαρτίου, 2018

    Σ’ευχαριστω πολυ!! 🙂

  18. Φανη
    18 Μαρτίου, 2018

    Συνταγή με απόλυτη ακρίβεια και επιτυχια, μπράβο
    Χαιρομαι που την ανακάλυψα και εγινε “δική” μας. Τα ταψια γινονται δυο-δυο. Ευχαριστουμε πολυ.

  19. Evicita
    11 Ιανουαρίου, 2017

    Χαίρομαι που σου άρεσαν!

  20. <a href="http://neraidoskoni.gr" class="url" rel="ugc external nofollow">Fili</a>
    09 Ιανουαρίου, 2017

    Tέλεια και πολύ αφράτα!!! Ευχαριστώ για την συνταγή!

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *