Αφράτα Τυροκεκάκια με γιαούρτι!

Αυτές τις μέρες ακούω συνέχεια τις μαμάδες, που είναι μπουχτισμένες, για το τι θα φτιάξουν για να φάνε τα καμάρια τους στο σχολείο! Και όχι μόνο! Σε καταλαβαίνω δόλια μάνα γι’ αυτό ήρθα εδώ! Για να σε βγάλω από τη δύσκολη θέση! Με τη σκέψη λοιπόν στο πρόβλημα αυτό αλλά και στον πολύτιμο χρόνο που σου απομένει έφερα στο μπλογκόσπιτο μου αυτή την πανεύκολη συνταγή…Τυροκεκάκια!! Και το καλύτερο? χωρίς ζυγαριά! Απλά και μόνο με το κεσεδάκι γιαουρτιού!! Θυμάσαι τα εκπληκτικά αφράτα τυροπιτάκια που σου είχα δώσει τα οποία φτιάχνονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο; Μετρώντας με το κεσεδάκι! Καλού κακού πάρε το λινκ μήπως και δεν θυμάσαι!

σχολικά σνακ

Κάτι παρόμοιο λοιπόν αλλά σε κεκάκι!Τα πιο εύκολα τυροκεκάκια που γίνονται χωρίς μίξερ! Θα έλεγα στο λεπτό! Μπορείτε να προσθέσετε ότι μείγμα τυριών αγαπάτε και για τους πιο μεγάλους μπορείτε να βάλετε και φρέσκο δυόσμο για υπέροχο άρωμα! Γίνονται υπέροχα!Να μην αναφερθώ και σε αλλαντικά! Το πάμε σε άλλο επίπεδο! Ξέρετε εσείς!

TIPS

Τα χάρτινα λεπτά φορμάκια στην συγκεκριμένη συνταγή δεν ενδείκνυνται διότι κολλάνε και αχρηστεύετε το μισό muffin. Προτιμήστε  τα φορμάκια που είναι πιο σκληρά και στέκονται από μόνας τους ή απλά βουτυρώστε- αλευρώστε τις θήκες μάφιν απο ένα σκεύος. Κατόπιν, όταν τα σερβίρετε βάλτε τα μέσα σε χάρτινες θήκες!

Υλικά: για 12 κεκάκια

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (εγώ προτιμώ αυτά με την πέτσα) (200γραμμάρια)
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κεσεδάκι (100 γραμμάρια) τριμμένη φέτα
  • 1 κεσεδάκι (100 γραμμάρια) κασέρι (ρεγκάτο, μοτσαρέλα, gouda ή ακόμα καλύτερα διάφορα ανακατεμένα)
  • 1 κεσεδάκι  (130 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • φρέσκο δυόσμο (προαιρετικό)
  • βούτυρο για το βουτύρωμα
  • αλεύρι για το αλεύρωμα της φόρμας
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύτουμε τα αυγά με το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

 Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά και τη φέτα στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αν θέλουμε προσθέτουμε και το δυόσμο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε το ταψί – φορμάκια για muffins και τα γεμίζουμε με το μείγμα με μια κουταλιά γεμάτη της σούπας το κάθε φορμάκι.

Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα και είναι έτοιμα, χρυσαφένια και πεντανόστιμα!

yummy!!

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

11 Σχόλια

evicita3 έτη ago

Χαίρομαι που σου άρεσαν:-)

Μαραγκού Αριστέα3 έτη ago

Έγιναν τέλεια!!!! Πολύ αφρατα και νόστιμα

evicita3 έτη ago

Χαίρομαι που πέτυχαν!

Zimaroulis3 έτη ago

Μπραβο Evicita, πολυ ωραια συνταγη και ευκολη! Βγηκανε τελεια τα τυροκεκακια!

Attachment

evicita4 έτη ago

χαιρομαι που σας αρεσαν! 🙂

Αλεξανδρα4 έτη ago

Βάζεις τα τυροκεκακια στο φούρνο πας γρηγορα για μπάνιο και μόλις τελειώσεις τσουπ ετόιμα ξυπνάει η μικρή τσουπ τρωει….γρήγορα εύκολα και νόστιμα και αφράτα και σαν εικόνα και σαν γεύση

Attachment

Antonios4 έτη ago

Στην πρώτη μπουκιά τα ειδα όλα! Το πιο νόστιμο τυροπιτοειδες που έχω φάει! Κ τόσο εύκολο! Γεια στα χέρια μου! Ευχαριστώ για τη συνταγή!

evicita5 έτη ago

Αφού τα έφαγαν τα παιδιά σιγουρα πετυχαν!πολυ χαίρομαι!

Μαίρη5 έτη ago

Έγιναν σαν την ” γρήγορη κολοκυθόπιτα” ως υφή. Τα περίμενα πιο φουσκωτά! Βέβαια έβαλα περισσότερη ποσότητα στη φόρμα του cupcake από την προτεινόμενη. Τα παιδιά μου τα τσάκισαν βέβαια, οπότε… Σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά!!!

evicita5 έτη ago

Τι εννοείς “μαλακά”????Λόγω των τυριών δεν είναι τριφτά σαν το κλασσικό κέικ. Ωστόσο βγαίνουν πολύ αφράτα!Ελπίζω να βοήθησα 😉

Μαίρη5 έτη ago

Βγαίνουν μαλακά εσωτερικά;

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!