Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
κουλούρι τύπου μπριός με φέτα
Μετά το κουλούρι τύπου μπριός με κομματάκια σοκολάτας που σας ξετρέλανε, ήρθε και η αλμυρή εκδοχή με φέτα! Μου το ζητήσατε τόσοι πολλοί που δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά!
Είναι αφράτα, είναι γευστικά και είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνουν όπως ακριβώς και η γλυκιά εκδοχή!
Αν αποφεύγεις γαλακτοκομικά, δοκίμασε την κλασσική εκδοχή κουλουριού. Κουλούρι Θεσσαλονίκης μόνο με μέλι!
Δεν έχεις αλεύρι δυνατό, που χρειαζόμαστε σ’ αυτή τη συνταγή; Σου έχω λύση! Πάτα εδώ!
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε 50 γρ. από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε. Περιμένουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κατόπιν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το αυγό και το αλάτι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το γάντζο του μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι (450 γρ.).
Αφού βάλουμε όλο το αλεύρι ανεβάζουμε λίγο την ταχύτητα και αφήνουμε την μηχανή να κάνει τη δουλειά της (ζύμωμα)! Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, περίπου 10-13 λεπτά. Στην αρχή το ζυμάρι μας θα είναι υδαρές αλλά καθώς θα ζυμώνουμε θα μαζεύεται στο γάντζο.
Ρίχνουμε λίγο λαδάκι στα χέρια μας και έπειτα βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ. Με αυτό τον τρόπο δεν θα κολλάει στα χέρια μας! Της δίνουμε σχήμα μπάλας, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε κομμάτια, περίπου 90 γρ. Παίρνουμε ένα κομμάτι, πλάθουμε ένα κορδόνι και το πατάμε να απλώσει. Βάζουμε τη φέτα επάνω και την πατάμε απαλά με τα χέρια μας για να κολλήσει στο ζυμάρι. Ενώνουμε πάλι τις άκρες κατα μήκος και το ρολάρουμε πάλι για να γίνει κορδόνι. Το διπλώνουμε στη μέση. Κατόπιν, το στριφογυρίζουμε και ενώνουμε τις άκρες. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγο (περίπου μισή ώρα). Αλείφουμε με το αυγό (προσθέτουμε και ελάχιστο νεράκι μέσα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου! Τοποθετούμε τα κουλούρια με φέτα σε σχάρα για να κρυώσουν! Όταν είναι έτοιμα τα τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη! Αν θέλουμε μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, για μεγαλύτερο διάστημα.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
4 Σχόλια
evicita4 μήνες ago
Φυσικά ☺️ μπορείτε να βάλετε ότι αγαπάτε ☺️
Ανθή Μάντη4 μήνες ago
Γεια σας!!! Θα μπορούσα μαζί με το τυρί φέτα, να προσθέσω πιπεριές πράσινες, κόκκινες, επιπλέον τυριά τύπου π.χ. γραβιέρα, ένταμ και κάποιο ψιλοκομμένο αλλαντικό;
evicita8 μήνες ago
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν☺️ Σχετικά με το ζυμάρι μηπως το δουλέψατε αρκετά όταν το πλαθατε;
Ξένια8 μήνες ago
Δοκίμασα τη συνταγή χθες και σήμερα δεν έχει μείνει κανένα ψωμάκι! Τα μικρά ενθουσιάστηκαν με την υφή και τη γεύση 🙂 Πολύ αφρατα και τη δεύτερη μέρα. Τρίτη δε πρόλαβαν μα δουν 🙂
Οπότε πρέπει να ξαναφτιάξω άμεσα και θέλω να ρωτήσω κάτι :
Το ζυμάρι μου βγήκε πάρα πολύ ελαστικό και δυσκολεύτηκα να το ανοίξω. Μήπως έχεις καμία ιδέα τι φταίει;
Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!