Κουλούρι τύπου μπριος με σοκολάτα!

κουλούρι με σοκολάτα

Εδώ σου τα ‘χω!!

Που λες βάλθηκα να φτιάξω τα σούπερ κουλούρια γνωστής αλυσίδας…ξέρεις εκείνο το μαγαζί που πουλάει όλων των ειδών τα κουλούρια….στρογγυλό να ‘ναι και ότι να ‘ναι.

Εεεε τα έφτιαξα και εγώ και ησύχασα! Κουλούρι τύπου μπριός με κομματάκια σοκολάτας για να το απολαύσεις με τον καφέ! Εεεε αφού ξέρεις αγαπάω καφέ…

Για την ιστορία τα έκανα μόνο με μέλι!

Δεν έχεις αλεύρι δυνατό, που χρειαζόμαστε σ’ αυτή τη συνταγή; Σου έχω λύση! Πάτα εδώ!

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  1. Κουλούρι Θεσσαλονίκης μόνο με μέλι!
  2. Πρέτσελ, τραγανή κρούστα και ιδιαίτερη χαρακτηριστική γεύση!
  3. Κουλούρι τύπου μπριός με φέτα, η αλμυρή εκδοχή!

 

ΥΛΙΚΑ: 12 κουλούρια με σοκολάτα

  • 100 γρ. νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά (9 γρ.)
  • 50+500 γρ. αλεύρι δυνατό (ειδικό για τσουρέκια)
  • 200 γρ. γάλα
  • 110 γρ. μέλι
  • 1 αυγό + 1 αυγό για άλειμμα
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε 50 γρ. από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε. Περιμένουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Κατόπιν, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το αυγό, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το γάντζο του μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι (500 γρ.).

Αφού βάλουμε όλο το αλεύρι ανεβάζουμε λίγο την ταχύτητα και αφήνουμε την μηχανή να κάνει τη δουλειά της (ζύμωμα)! Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, περίπου 10-13 λεπτά. Στην αρχή το ζυμάρι μας θα είναι υδαρές αλλά καθώς θα ζυμώνουμε θα μαζεύεται στο γάντζο. Στο τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

Ρίχνουμε λίγο λαδάκι (σπορέλαιο) στα χέρια μας και έπειτα βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ. Με αυτό τον τρόπο δεν θα κολλάει στα χέρια μας! Της δίνουμε σχήμα μπάλας, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.

ΠΛΕΞΙΜΟ

Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε κομμάτια, περίπου 100 γρ. Παίρνουμε ένα κομμάτι, πλάθουμε ένα λεπτό κορδόνι και το διπλώνουμε στη μέση. Κατόπιν, το στριφογυρίζουμε και ενώνουμε τις άκρες. Ετοιμο το κουλούρι με σοκολάτα! Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγο (περίπου μισή ώρα). Αλείφουμε με το αυγό (προσθέτουμε και ελάχιστο νεράκι μέσα).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου! Τοποθετούμε τα κουλούρια με σοκολάτα σε σχάρα για να κρυώσουν! Όταν είναι έτοιμα τα τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη! Αν θέλουμε μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, για μεγαλύτερο διάστημα.

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

3 Σχόλια

Αικατερινη ΤΣΑΒΕΛΗ6 μήνες ago

Εγώ για το τσουρεκι με αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπήκα

evicita10 μήνες ago

Καλώς ήρθατε στην παρέα μας ☺️☺️

Χριστοδούλου Δήμητρα10 μήνες ago

Πολύ θα χαρώ να να με δεχτειτε στο blog σας οι συνταγές σας φαίνονται υπέροχες…..Σας ευχαριστώ εκ των προτερων

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!