Ζεστή σοκολάτα με γεύση τσουρέκι!

ζεστή σοκολάτα με κουβερτούρα

Τα περισσότερα σπίτια έχουν ήδη στολίσει και ταυτόχρονα έχουμε μπει, για τα καλά, στο κλίμα των Χριστουγέννων! Μέσα σε αυτό το σκηνικό, έρχομαι για να το ολοκληρώσω, φτιάχνοντας την πιο σούπερ λαχταριστή, ζεστή και κρεμώδη σοκολάτα με γεύση τσουρέκι!

ζεστή σοκολάτα με γεύση τσουρέκι

Η συνταγή που σας δίνω για τη ζεστή σοκολάτα, γίνεται με κουβερτούρα και κορν φλάουρ και αυτό είναι άλλωστε το μυστικό για πιο κρεμώδες ρόφημα με γεμάτη γεύση! Το μαχλέπι και το κακουλέ, δίνουν αυτή την υπέροχη γεύση που θυμίζει τσουρέκι!

Αρχικά, θα πρότεινα να δοκιμάσετε τη ζεστή σοκολάτα σκέτη, χωρίς να προσθέσετε μέλι ή ζάχαρη και αν την προτιμάτε πιο γλυκιά, τότε μόνο να συμπληρώσετε κάποιο γλυκαντικό. Για την υφή δεν θα πω πολλά, αλλά πιστέψτε με θα εκπλαγείτε από το πόσο βελούδινη είναι!

ροφημα σοκολάτας

 

Υπέροχες συνταγές για μπισκότα-κουλουράκια, που θα συνοδεύσουν τη σοκολάτα σου!

Μπισκότα τύπου digestive, πολύ εύκολα στην εκτέλεση τους!

Σπιτικά πτι-φουρ, αγαπημένο γλύκισμα για πολλούς!

Κουλουράκια κανέλας, δεν καταλαβαίνεις πως τελειώνουν τόσο γρήγορα!

ΥΛΙΚΑ: για ένα φλυτζάνι
  • 140γρ. γάλα φρέσκο
  • 40γρ. νερό
  • 60γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/4 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/4 κ.γ. κακουλέ
  • 3γρ. (1 κοφτό κ.γ.) κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 20γρ. κρύο νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε 60γρ. κουβερτούρα.

Σε ένα μεγάλο μπρίκι  βάζουμε 40γρ. νερό, 140γρ. γάλα, 60γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (αυτή που ψιλοκόψαμε) και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ζεστή σοκολάτα

Όταν λιώσει τελείως η σοκολάτα, προσθέτουμε 3γρ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε 20 γρ. κρύο νερό). Ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν, βάζουμε  1/4 κ.γ. μαχλέπι και 1/4 κ.γ. κακουλέ. Από τη στιγμή που θα ρίξουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε τη σοκολάτα, ενώ την έχουμε στη φωτιά, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Το βίντεο (στο τέλος της συνταγής) δείχνει την υφή που θέλουμε.κρεμώδης σοκολάτα

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά και η σοκολάτα αποκτήσει την υφή που θέλουμε, τη βγάζουμε από τη φωτιά. Όσο θα κρυώνει η σοκολάτα τόσο πιο κρεμώδης θα γίνεται! Αν τη θέλουμε πιο πηχτή (σαν κρεμούλα) αντί για 1 κοφτό κ.γ. κορν φλάουρ βάζουμε 1 ολόκληρο!

Σερβίρουμε σε φλιτζάνι και απολαμβάνουμε  τη ζεστή σοκολάτα μας…

ζεστή σοκολάτα

 

 

Ζεστή σοκολάτα, με γεύση τσουρέκι και κρεμώδη υφή - evicita.gr

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!