Κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα!
κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα
Αυτά τα κουλουράκια κανέλας, μπορεί να είναι νηστίσιμα αλλά είμαι σίγουρη πως αν τα φτιάξετε μια φορά, δεν θα σταματήσετε να τα φτιάχνετε.
Ταιριάζουν υπέροχα με τον καφέ σας, για πρωινό, για σνακ απογευματινό ή και για να κατευνάσετε την ανάγκη σας για κάτι γλυκό που όλους μας πιάνει … ή είμαι μόνο εγώ;;;; Διατηρούνται για καιρό αν και δε νομίζω να κρατηθείτε χωρίς να τα φάτε, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι!!! Αν έχετε παρεούλα ή τα μικρούλια σας κάντε όλοι μαζί τις πλεξουδίτσες, ψήστε και γεμίστε το σπίτι σας για άλλη μια φορά με μυρωδιές και αναμνήσεις…
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Νηστίσιμα κουλουράκια με σταφίδες και καρύδια, το καρύδι κάνει τη διαφορά!
Κουλουράκια με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού, τραγανά και μυρωδάτα!
ΥΛΙΚΑ: για 40-50 κουλουράκια
- 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 230 γρ. ζάχαρη
- 210 γρ. σπορέλαιο
- 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
- το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κοφτό κ.γ σόδα
- 2 κ.γ. baking powder
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- 1/2 σφηνάκι amaretto (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε 800 γρ. αλεύρι και 2 κ.γ. baking powder. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 210 γρ. σπορέλαιο, 230 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Κατόπιν, βάζουμε 1 κοφτό κ.γ. σόδα σε 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε 2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το amaretto αν το έχουμε επιλέξει.
Τέλος, βάζουμε το αλεύρι με το baking powder. Ζυμώνουμε με το χέρι ίσα ίσα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Όχι παραπάνω!
Μ’ ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και μ’ ένα κουπ πατ κάνουμε τα σχέδια που θέλουμε. Μπορούμε να τα κάνουμε και με τα χέρια, κάνοντας το κλασσικό σχήμα.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για 10-15 λεπτά…
Αν θέλουμε μπορούμε να τα βουτήξουμε σε κουβερτούρα αφού κρυώσουν ή να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη πριν τα ψήσουμε.
7 comments for “Κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα!”