Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα
Αυτά τα κουλουράκια κανέλας, μπορεί να είναι νηστίσιμα αλλά είμαι σίγουρη πως αν τα φτιάξετε μια φορά, δεν θα σταματήσετε να τα φτιάχνετε.
Ταιριάζουν υπέροχα με τον καφέ σας, για πρωινό, για σνακ απογευματινό ή και για να κατευνάσετε την ανάγκη σας για κάτι γλυκό που όλους μας πιάνει … ή είμαι μόνο εγώ;;;; Διατηρούνται για καιρό αν και δε νομίζω να κρατηθείτε χωρίς να τα φάτε, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι!!! Αν έχετε παρεούλα ή τα μικρούλια σας κάντε όλοι μαζί τις πλεξουδίτσες, ψήστε και γεμίστε το σπίτι σας για άλλη μια φορά με μυρωδιές και αναμνήσεις…
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Νηστίσιμα κουλουράκια με σταφίδες και καρύδια, το καρύδι κάνει τη διαφορά!
Κουλουράκια με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού, τραγανά και μυρωδάτα!
Σε ένα μπολ βάζουμε 800 γρ. αλεύρι και 2 κ.γ. baking powder. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 210 γρ. σπορέλαιο, 230 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Κατόπιν, βάζουμε 1 κοφτό κ.γ. σόδα σε 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε 2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το amaretto αν το έχουμε επιλέξει.
Τέλος, βάζουμε το αλεύρι με το baking powder. Ζυμώνουμε με το χέρι ίσα ίσα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Όχι παραπάνω!
Μ’ ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και μ’ ένα κουπ πατ κάνουμε τα σχέδια που θέλουμε. Μπορούμε να τα κάνουμε και με τα χέρια, κάνοντας το κλασσικό σχήμα.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για 10-15 λεπτά…
Αν θέλουμε μπορούμε να τα βουτήξουμε σε κουβερτούρα αφού κρυώσουν ή να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη πριν τα ψήσουμε.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
7 Σχόλια
evicita2 έτη ago
Ξέρω ότι γίνονται γιατί μου έχουν στείλει φωτογραφίες άλλοι που τα έχουν κάνει…εγώ προσωπικά δεν τα έχω δοκιμάσει για να επιβεβαιώσω τη γεύση αλλα μου έχουν πει ότι γίνονται πολύ νόστιμα.
Στην εκτέλεση ίσως χρειαστεί λιγότερο αλεύρι.☺️
Μαίρη2 έτη ago
Τα λιγουρεύτηκα τώρα που είναι και νηστεία! Ερώτηση: θα μπορούσα να βάλω αλεύρι ολικής αντί για γ.ο.χ.; Χρειάζεται να αλλάξω κάτι στα υπόλοιπα υλικά;
evicita3 έτη ago
Χρησιμοποιώ φλυτζάνι που παίρνει 250 ml νερό (με ένα δάχτυλο κενό).
Δημητρα3 έτη ago
Καλημέρα σας. Θα μπορούσατε να μου πείτε όταν λέτε φλυτζάνι ποσά γραμμάρια είναι?
Ευχαριστω
evicita4 έτη ago
Βεβαια μπορείτε. Αν θέλετε μπορείτε να παραλειψετε και τα δυο!Γίνονται εξισου νοστιμα..
Τροοδια4 έτη ago
Πολυ νοστιμα τα κουλουρακια σας!! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.. Αντι αμαρετο, θα μπορουσαμε να βαλουμε λιγο κονιακ;;
Αντωνης6 έτη ago
Μεγάλη επιτυχία τα κουλουράκια. Μου ζητάνε συνεχώς απο τη δουλειά να τους φτιάξω κι αλλα!