Κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα!

κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα

Αυτά τα κουλουράκια κανέλας, μπορεί να είναι νηστίσιμα αλλά είμαι σίγουρη πως αν τα φτιάξετε μια φορά, δεν θα σταματήσετε να τα φτιάχνετε. κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα

Ταιριάζουν υπέροχα με τον καφέ σας, για πρωινό, για σνακ απογευματινό ή και για να κατευνάσετε την ανάγκη σας για κάτι γλυκό που όλους μας πιάνει … ή είμαι μόνο εγώ;;;; Διατηρούνται για καιρό αν και δε νομίζω να κρατηθείτε χωρίς να τα φάτε, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι!!! Αν έχετε παρεούλα ή τα μικρούλια σας κάντε όλοι μαζί τις πλεξουδίτσες, ψήστε και γεμίστε το σπίτι σας για άλλη μια φορά με μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Νηστίσιμα κουλουράκια με σταφίδες και καρύδια, το καρύδι κάνει τη διαφορά!

Κουλουράκια με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού, τραγανά και μυρωδάτα!

 

ΥΛΙΚΑ: για 40-50 κουλουράκια
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 210 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κοφτό κ.γ σόδα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1/2 σφηνάκι amaretto (προαιρετικό)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε 800 γρ. αλεύρι και 2 κ.γ. baking powder. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 210 γρ. σπορέλαιο, 230 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.

Κατόπιν, βάζουμε 1 κοφτό κ.γ. σόδα σε 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε 2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το amaretto αν το έχουμε επιλέξει.

κουλουράκια κανέλας

 

Τέλος, βάζουμε το αλεύρι με το baking powder. Ζυμώνουμε με το χέρι ίσα ίσα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Όχι παραπάνω!

κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα

Μ’ ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και μ’ ένα κουπ πατ  κάνουμε τα σχέδια που θέλουμε. Μπορούμε να τα κάνουμε και με τα χέρια, κάνοντας το κλασσικό σχήμα.

κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για 10-15 λεπτά…

κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα

Αν θέλουμε μπορούμε να τα βουτήξουμε σε κουβερτούρα αφού κρυώσουν ή να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη πριν τα ψήσουμε.

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

7 Σχόλια

evicita2 εβδομάδες ago

Ξέρω ότι γίνονται γιατί μου έχουν στείλει φωτογραφίες άλλοι που τα έχουν κάνει…εγώ προσωπικά δεν τα έχω δοκιμάσει για να επιβεβαιώσω τη γεύση αλλα μου έχουν πει ότι γίνονται πολύ νόστιμα.
Στην εκτέλεση ίσως χρειαστεί λιγότερο αλεύρι.☺️

Μαίρη2 εβδομάδες ago

Τα λιγουρεύτηκα τώρα που είναι και νηστεία! Ερώτηση: θα μπορούσα να βάλω αλεύρι ολικής αντί για γ.ο.χ.; Χρειάζεται να αλλάξω κάτι στα υπόλοιπα υλικά;

evicita10 μήνες ago

Χρησιμοποιώ φλυτζάνι που παίρνει 250 ml νερό (με ένα δάχτυλο κενό).

Δημητρα10 μήνες ago

Καλημέρα σας. Θα μπορούσατε να μου πείτε όταν λέτε φλυτζάνι ποσά γραμμάρια είναι?
Ευχαριστω

evicita2 έτη ago

Βεβαια μπορείτε. Αν θέλετε μπορείτε να παραλειψετε και τα δυο!Γίνονται εξισου νοστιμα..

Τροοδια2 έτη ago

Πολυ νοστιμα τα κουλουρακια σας!! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.. Αντι αμαρετο, θα μπορουσαμε να βαλουμε λιγο κονιακ;;

Αντωνης4 έτη ago

Μεγάλη επιτυχία τα κουλουράκια. Μου ζητάνε συνεχώς απο τη δουλειά να τους φτιάξω κι αλλα!

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!