Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Πάσχα χωρίς κουλουράκια πορτοκαλιού δεν γίνεται! Είναι κάτι σαν σπανακόπιτα χωρίς σπανάκι. Το απόλυτο must δηλαδή! Οπότε είναι μία καλή ευκαιρία τώρα που μπαίνουμε στην περίοδο του Πάσχα να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα κουλουράκια! Είναι φανταστική συνταγη και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχει ξετρελάνει πολύ κόσμο,ιδιαίτερα τα παιδιά!
Για περισσότερες πασχαλινές συνταγές
Τσουρέκια αφράτα, ζουμερά με ινες. Διατηρούνται αφράτα για μέρες!
Νηστίσιμο τσουρέκι με μέλι. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι νηστίσιμο!
Κοπανιστό τσουρέκι! Γι’ αυτους που δεν έχουν ούτε μίξερ ούτε Ζυγαριά. Τέλειο!
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ
Τη συνταγή αυτή την έχω πάρει από την κυρία Τασούλα (η οποία παρεμπιπτόντως είναι σπουδαία μαγείρισσα). Για αυτό το λόγο θέλω να την ευχαριστήσω!
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Κατόπιν,ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα περιμένοντας κάθε αυγό να ενσωματωθεί στη ζύμη. Σειρά έχουν οι βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το αλάτι.
Βάζουμε εναλλάξ μία λίγο γάλα και μία το μειγμα του αλευριού. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα. Στο τέλος της διαδικασίας θα δούμε ότι η ζύμη κολλάει λίγο. Τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει. Αν δεν πλάσουμε τα κουλουράκια εκείνη την ώρα, δεν αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο γιατί θα σφίξει πολύ. Καλύτερα να την αφήσουμε έξω.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε. Για να γίνουν πολύ τραγανά θα τα κάνουμε πιο λεπτά. Δεν ξεχνάμε ότι φουσκώνουν αρκετά στο φούρνο. Αραιώνουμε με λίγο νεράκι ένα χτυπημένο αυγό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα ή αντιστάσεις ( στις αντιστάσεις, συνήθως, δεν χαλάει το σχήμα τους) μέχρι να ροδίσουν, γύρω στα 20-25 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν, τα κλείνουμε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
7 Σχόλια
Ζωη3 έτη ago
Μοσχοβολανε πορτοκάλι. Πολύ νόστιμη συνταγή
Δημητρα3 έτη ago
Καλησπέρα σας.Ηθελα να σας ρωτήσω όταν λέτε φλυτζάνι ποσά ml εννοείται?
Ευχαριστω
evicita3 έτη ago
Καλησπέρα! Το φλυτζάνι οριακά με νερό είναι 300 ml
evicita3 έτη ago
Καλησπέρα!Ευχαριστώ πολύ, διορθώθηκε!
μιχάλης3 έτη ago
Γεια σας! Πολύ ωραία τα κουλουράκια, αλλά θέλω να κάνω και ένα γλωσσικό σχόλιο: Το επίρρημα είναι παρεμπιπτόντως, με Μ, γιατί είναι από το ρήμα παρεμπίπτω, όχι παρεπίπτω, που δεν υπάρχει
Ευχαριστώ
evicita3 έτη ago
ευχαριστω πολύ! 🙂
Ευδοκια Τσαλη3 έτη ago
Πολύ ωραία συνταγή,μπράβο σας.