Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Πανεύκολη βουτυρόκρεμα για τα κεκάκια και όχι μόνο! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε είτε στα κεκάκια σας είτε στις τούρτες σας. Έχει υπέροχη βελούδινη υφή και φυσικά χωρίς το χρατς χρατς της ζάχαρης! Ξέρετε τι εννοώ!
Την έχω αγαπήσει αυτή τη συνταγή για τους λόγους που προανέφερα! Για να κάνεις βουτυρόκρεμα και να πετύχεις τέλεια υφή χωρίς να μασάς ζάχαρη πρέπει να το ψάξεις πολύ! Από το να βρεις μία πολύ καλή αχνη χιλιοκοσκινισμένη μέχρι το τέλειο μίξερ που θα τη χτυπήσει πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά! Και ερωτώ εγώ τώρα…γιατί να παιδευόμαστε? Αφού υπάρχει λύση!
Η συγκεκριμένη βουτυρόκρεμα στέκεται τέλεια και εκτός ψυγείου! Μπορείτε να την κάνετε και να στολίσετε τα κεκάκια σας ή να “μονώσετε” την τούρτα σας στην οποία θα βάλετε ζαχαρόπαστα. Ακόμα μπορείτε να γεμίσετε τα macarons σας ή να φτιάξετε αυτά τα εκπληκτικά minnie cupcakes και να τα διακοσμήσετε με τη βουτυρόκρεμα! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βουτυρόκρεμα βανίλιας αντίστοιχα με καταπληκτική βουτυρόκρεμα σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει!
Κατόπιν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Όταν είναι έτοιμη η βουτυρόκρεμα, αν θέλουμε, τη χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής!
Βάζουμε σε κορνέ και στολίζουμε τα κεκάκια μας!!!
Στέκονται τέλεια και εκτός ψυγείου!!!!!
ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
38 Σχόλια
evicita15 ώρες ago
teleio
evicita3 εβδομάδες ago
Σε φυσιολογικές θερμοκρασίες κρατάει περίπου
2-3 μερες
Τζένη3 εβδομάδες ago
Καλησπέρα η συγκεκριμένη βουτοκρεμα πόσες μέρες διαρκεί εκτός ψυγείου;
evicita4 μήνες ago
Σ’ευχαριστώ για το σχόλιο ☺️ η τούρτα σου υπέροχη. Να χαίρεσαι το παιδάκι σου☺️
Ναυσικα4 μήνες ago
Λοιπον η τουρτα δεινοσαυρος εγινε. Σταθηκε και ορθια χαρη στην υπεροχη βουτυροκρεμα!!!! Εβαλα και λιγη στο δισκο και κολησα τα παντεσπανια, γιατι εσφιγγε καλα στο ψυγειο. Βεβαια μεχρι να σβησει η μικρή το κερακι ειχε μαλακωσει (ειχαμε και 24,5 βαθμους στο σπιτι), αλλα δεν πειραζει, γιατι ξαπλωσαμε το δεινοσαυρο στον δισκο και τον φαγαμε! Πανω στην ώρα! Παντως η κρεμα ετοιμαζεται πολύ εύκολα και ειναι πεντανοστιμη, ελαφρια απο θεμα γλυκυτητας, ειναι βεβαια βουτυρακι…αλλα την εβαλα εσωτερικα μονο, με κορνέ και απλωθηκε ομοιομορφα. Ηταν τοση οση χρειαζοταν.
Attachment
Ναυσικα4 μήνες ago
Γεια! Τωρα ειδα τα σχολια! Ειχα το αγχος μου να φτιαξω την κρεμα για την τουρτα!!!! 🙂 Θα ανεβασω τη δημιουργια μου….αν τα καταφερω….γιατι η μικρη μου , μου ζητησε τουρτα δεινοσαυρο…
evicita1 έτος ago
Η βουτυροκρεμα στο ψυγείο αντέχει μια βδομάδα.απλα θέλει αφρατεμα πριν την χρησιμοποιησετε. Τα cupcakes αν δεν έχει αρκετή ζέστη διατηρούνται και εκτός ψυγείου.
Αθηνά1 έτος ago
Στο ψυγειο μεχρι ποσες μερες αντεχει?
Τα cupcake πρεπει να στολιστουν την ιδια μερα ? Κ μεχρι να σερβιριστουν που τα αποθηκευουμε κ πως ?
evicita2 έτη ago
Λυπάμαι πραγματικά. Αν θέλετε μπορείτε να μου πείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίσατε για διόρθωση. Για παράδειγμα αν σας έκοψε διορθώνεται….όπως γράφω και στο άρθρο. Ωστόσο, αν δεν σας αρεσε η γεύση, αυτό είναι υποκειμενικό και δεν μπορώ να βοηθήσω.
Αντωνία Δασκαλάκη2 έτη ago
Δυστυχώς δεν πετυχε
evicita3 έτη ago
Αν θέλετε να την κρατήσετε για αρκετό καιρό καλυτερα να την βάλετε κατάψυξη. Στην καταψυξη διατηρείται σίγουρα ένα μήνα. Όταν την χρησιμοποιήσετε ξανά, θα την βγάλετε εξω, και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματιου θα την χτυπήσετε λίγο στο μίξερ να αφρατεψει.
Erisa3 έτη ago
Ego tin ekana tin butirokrema prin 4 meres boro na tin ktatiso sto psigio I na tin valo stin katapsi .Kai otan thelo na tin keisimopuso pos tha ti kano epidi exi sfiksi kai exi pagosi ;
evicita3 έτη ago
Γίνεται με μίξερ χειρός, ίσως χρειαστεί λίγη παραπανω ώρα στο χτυπημα, αλλά σίγουρα γίνεται. Τη συγκεκριμένη μπορείτε να την κάνετε με ότι γευση θέλετε. Προσωπικά θα έφτιαχνα τη βουτυροκρεμα με γευση σοκολάτα (πορτοκαλι-σοκολατα τέλειος συνδυασμός) που έχω στο μπλογκ ανάλογο ποστ. https://www.evicita.gr/veloudinh-voytyrokrema-sokolatas/ ☺
Σοφία3 έτη ago
Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω αν με μίξερ χειρός γίνεται; Και εγώ θέλω να την βάλω σε βασιλόπιτα για να βάλω ζαχαρόπαστα. Η βασιλόπιτα απλή σαν κέικ πορτοκάλι. Θα ταιριάζει;;;
Σοφία3 έτη ago
Καλησπέρα. Η συγκεκριμένη βουτυροκρεμα είναι γλυκιά;; Γιατί έχω δοκιμάσει κάποιες συνταγές και είναι αρκετά γλυκές
evicita3 έτη ago
Καλησπέρα ☺δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθησω σε αυτό γιατί είναι υποκειμενικό. Προσωπικά μου φαίνεται οκ. Αυτό που μπορώ να πω και ίσως βοηθήσει είναι ότι δεν μου εχουν κανει παραπονο για κάτι τέτοιο.
evicita3 έτη ago
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειτε βουτυρο είτε μαργαρίνη. Μπαίνει οπουδήποτε, διατηρείται και εκτός ψυγείου, αρκεί να μην έχει καύσωνα! Επίσης, μπορείς να την αρωματίσεις! 🙂
Νιόβη3 έτη ago
μπορώ να το βάλω ως επικάλυψη σε κέικ για να γίνει σαν τούρτα για παιδικό πάρτυ σε εξοχή που δε γίνεται να έχω ψυγείο;
Θέλει βούτυρο γαλακτος ή μαργαρίνη;
evicita3 έτη ago
Ουσιαστικά μπορείς. Το μόνο θέμα είναι πόσο γλυκιά είναι η πραλίνα. Μπορείς να το τεστάρεις βάζοντας κουταλιά κουταλιά. 🙂
Ραφαέλα3 έτη ago
Καλησπέρα θα κάνω μια τούρτα σοκολάτα φράουλα κ θέλω τη βούτυροκρέμα για επικάλυψη μπορώ να βάλω 2κσ πραλινα φράουλα;
evicita4 έτη ago
Καλησπέρα! Όχι δεν χρειάζεται να μπουν ψυγείο! 🙂 Εκτός ψυγείου θα είναι και πιο αφράτη η βουτυρόκρεμα!
Νερακη Ελενη4 έτη ago
Καλησπερα. Οταν φτιαξω την βουτυροκρεμα κ την βαλω στα κεκακια πρεπει να μπουν στο ψυγειο μέχρι την αλλη μέρα που θα τα κεράσουμε;
evicita4 έτη ago
Εγώ χρησιμοποιώ πάστα. Θεωρώ όμως πως και με τη σκόνη δεν θα έχεις θέμα…
Θωμαΐς Αδάμη4 έτη ago
Τι είδους χρώμα ζαχαροπλαστικής χρειάζεται? Πάστα ή σε σκόνη?
evicita4 έτη ago
Σωστά! Απλά αναρωτιόμουν που θα τα χρησιμοποιήσεις γιατί τα ποπς συνήθως γίνονται με κέικ. Σίγουρα εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Εκτός αν κάνεις αυτά που είναι ορεο και κρέμα τυριού.
ΔημητραΕρκ4 έτη ago
Καλησπέρα!!! Το τρίμμα είναι μπισκότα ορεο!!!
evicita4 έτη ago
Γεια σου 🙂 Βέβαια κάνει η βουτυρόκρεμα! Δεν κατάλαβα όμως το τρίμμα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις?
ΔημητραΕρκ4 έτη ago
Γειά σου! Αυτή η βούτυροκρεμα κάνει για κέικ ποπς; Επίσης πήρα τρίμμα από ωραίο μπισκότα ακολουθώ τις οδηγίες που έβαλες για τα κέικ ποπς έτσι;
Ευχαριστώ πολύ! Μόλις σε ανακάλυψα…
evicita4 έτη ago
Βέβαια μπορείς. Η υφή της είναι όμοια με της βούτυροκρεμας. Δεν είναι ρευστή. Μπορείς να την κάνεις μέρες πριν, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Ζωή4 έτη ago
Καλησπέρα!
Ήθελα να ρωτήσω το εξής: μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για επικάλυψη τούρτας ή είναι πολύ ρευστή; Θα είναι ok αν η τούρτα γίνει την προηγούμενη μέρα και μπει στο ψυγείο μέχρι να κοπεί.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
evicita4 έτη ago
Για αρκετο καιρο καλυτερα να μπει κατάψυξη. Εγω την εχω κρατησει και δυο μηνες κ δεν επαθε τίποτα. Απλα οταν τη βγαλεις και αφου ξεπαγωσει τη χτυπας παλι στο μιξερ να αφρατεψει…
ΜΑΡΙΝΑ4 έτη ago
Πώς μπορώ να διατηρήσω την βουτυροκρεμα για αρκετό καιρό στο ψυγείο η την κατάψυξη;
evicita4 έτη ago
Δυστυχώς έκοψε επειδή το βούτυρο ήταν παραπάνω λιωμένο από όσο έπρεπε. Την έχω κάνει πολλές φορές τη συνταγή και πραγματικά είναι το μόνο μυστικό για να σου πετύχει. Η υφή του βούτυρου. Επιπλέον, μπορείς να την αρωματίσεις με ότι θες εσύ προκειμένου να αποφύγεις τη γαλατίλα.Ελπίζω να σε βοήθησα!
Νικολετα4 έτη ago
Καλησπερα! Δοκιμασα την βουτυροκρεμα αλλα μου εκοψε…κ δεν ηταν λιωμενο το βουτυρο..κρατουσε. Τι λαθος εκανα τα χτυπησα στο μιξερ με το φτερο στην αρχη σιγα μετα δυνατα…επιπλεον μυριζε γαλατιλα μηπως η προσθηκη βανιλιας βοηθουσε?Ευχαριστω εκ των πρωτερον!
evicita4 έτη ago
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Καλές δημιουργίες.. 😉 🙂
Βάσω4 έτη ago
Σήμερα σε “ανακάλυψα” είσαι φοβερή!!
evicita5 έτη ago
Καλη επιτυχια!!!
Εφη Μπερατλη5 έτη ago
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑς ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ