Τέλεια βουτυρόκρεμα για cupcakes!

Πανεύκολη βουτυρόκρεμα για τα κεκάκια και όχι μόνο! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε είτε στα κεκάκια σας είτε στις τούρτες σας. Έχει υπέροχη βελούδινη υφή και φυσικά χωρίς το χρατς χρατς της ζάχαρης! Ξέρετε τι εννοώ!

 

Την έχω αγαπήσει αυτή τη συνταγή για τους λόγους που προανέφερα! Για να κάνεις  βουτυρόκρεμα και να πετύχεις τέλεια υφή χωρίς να μασάς ζάχαρη πρέπει να το ψάξεις πολύ! Από το να βρεις μία πολύ καλή αχνη χιλιοκοσκινισμένη μέχρι το τέλειο μίξερ που θα τη χτυπήσει πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά! Και ερωτώ εγώ τώρα…γιατί να παιδευόμαστε? Αφού υπάρχει λύση!

Η συγκεκριμένη βουτυρόκρεμα στέκεται τέλεια και εκτός ψυγείου! Μπορείτε να την κάνετε και να στολίσετε τα κεκάκια σας ή να “μονώσετε” την τούρτα σας στην οποία θα βάλετε ζαχαρόπαστα. Ακόμα μπορείτε να γεμίσετε τα macarons σας ή να φτιάξετε αυτά τα εκπληκτικά minnie cupcakes και να τα διακοσμήσετε με τη βουτυρόκρεμα! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βουτυρόκρεμα βανίλιας  αντίστοιχα με καταπληκτική βουτυρόκρεμα σοκολάτας.

 

τι πρέπει να προσέξετε!

  • Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αν καθώς θα το χτυπάτε μαζί με το ζαχαρούχο, σας φανεί ότι έχει κόψει, απλά βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά και μετά ξαναχτυπήστε το στο μίξερ! Αυτό μπορεί να συμβαίνει συνήθως τις ζεστές μέρες.
  • Αν θέλετε τη βουτυρόκρεμα ακόμα πιο σταθερή (π.χ. λόγω ζέστης), τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό βούτυρο με μαργαρίνη.

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
  • 400 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει!

Κατόπιν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε  μέχρι να ομογενοποιηθούν.




Όταν είναι έτοιμη η βουτυρόκρεμα, αν θέλουμε, τη χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής!

Βάζουμε σε κορνέ και στολίζουμε τα κεκάκια μας!!!

γλάσο για cupcakes copy

Στέκονται τέλεια και εκτός ψυγείου!!!!!

Βουτυρόκρεμα βανίλιας με ζαχαρούχο γάλα | evicita

ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

38 Σχόλια

evicita15 ώρες ago

teleio

evicita3 εβδομάδες ago

Σε φυσιολογικές θερμοκρασίες κρατάει περίπου
2-3 μερες

Τζένη3 εβδομάδες ago

Καλησπέρα η συγκεκριμένη βουτοκρεμα πόσες μέρες διαρκεί εκτός ψυγείου;

evicita4 μήνες ago

Σ’ευχαριστώ για το σχόλιο ☺️ η τούρτα σου υπέροχη. Να χαίρεσαι το παιδάκι σου☺️

Ναυσικα4 μήνες ago

Λοιπον η τουρτα δεινοσαυρος εγινε. Σταθηκε και ορθια χαρη στην υπεροχη βουτυροκρεμα!!!! Εβαλα και λιγη στο δισκο και κολησα τα παντεσπανια, γιατι εσφιγγε καλα στο ψυγειο. Βεβαια μεχρι να σβησει η μικρή το κερακι ειχε μαλακωσει (ειχαμε και 24,5 βαθμους στο σπιτι), αλλα δεν πειραζει, γιατι ξαπλωσαμε το δεινοσαυρο στον δισκο και τον φαγαμε! Πανω στην ώρα! Παντως η κρεμα ετοιμαζεται πολύ εύκολα και ειναι πεντανοστιμη, ελαφρια απο θεμα γλυκυτητας, ειναι βεβαια βουτυρακι…αλλα την εβαλα εσωτερικα μονο, με κορνέ και απλωθηκε ομοιομορφα. Ηταν τοση οση χρειαζοταν.

Attachment

Ναυσικα4 μήνες ago

Γεια! Τωρα ειδα τα σχολια! Ειχα το αγχος μου να φτιαξω την κρεμα για την τουρτα!!!! 🙂 Θα ανεβασω τη δημιουργια μου….αν τα καταφερω….γιατι η μικρη μου , μου ζητησε τουρτα δεινοσαυρο…

evicita1 έτος ago

Η βουτυροκρεμα στο ψυγείο αντέχει μια βδομάδα.απλα θέλει αφρατεμα πριν την χρησιμοποιησετε. Τα cupcakes αν δεν έχει αρκετή ζέστη διατηρούνται και εκτός ψυγείου.

Αθηνά1 έτος ago

Στο ψυγειο μεχρι ποσες μερες αντεχει?
Τα cupcake πρεπει να στολιστουν την ιδια μερα ? Κ μεχρι να σερβιριστουν που τα αποθηκευουμε κ πως ?

evicita2 έτη ago

Λυπάμαι πραγματικά. Αν θέλετε μπορείτε να μου πείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίσατε για διόρθωση. Για παράδειγμα αν σας έκοψε διορθώνεται….όπως γράφω και στο άρθρο. Ωστόσο, αν δεν σας αρεσε η γεύση, αυτό είναι υποκειμενικό και δεν μπορώ να βοηθήσω.

Αντωνία Δασκαλάκη2 έτη ago

Δυστυχώς δεν πετυχε

evicita3 έτη ago

Αν θέλετε να την κρατήσετε για αρκετό καιρό καλυτερα να την βάλετε κατάψυξη. Στην καταψυξη διατηρείται σίγουρα ένα μήνα. Όταν την χρησιμοποιήσετε ξανά, θα την βγάλετε εξω, και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματιου θα την χτυπήσετε λίγο στο μίξερ να αφρατεψει.

Erisa3 έτη ago

Ego tin ekana tin butirokrema prin 4 meres boro na tin ktatiso sto psigio I na tin valo stin katapsi .Kai otan thelo na tin keisimopuso pos tha ti kano epidi exi sfiksi kai exi pagosi ;

evicita3 έτη ago

Γίνεται με μίξερ χειρός, ίσως χρειαστεί λίγη παραπανω ώρα στο χτυπημα, αλλά σίγουρα γίνεται. Τη συγκεκριμένη μπορείτε να την κάνετε με ότι γευση θέλετε. Προσωπικά θα έφτιαχνα τη βουτυροκρεμα με γευση σοκολάτα (πορτοκαλι-σοκολατα τέλειος συνδυασμός) που έχω στο μπλογκ ανάλογο ποστ. https://www.evicita.gr/veloudinh-voytyrokrema-sokolatas/

Σοφία3 έτη ago

Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω αν με μίξερ χειρός γίνεται; Και εγώ θέλω να την βάλω σε βασιλόπιτα για να βάλω ζαχαρόπαστα. Η βασιλόπιτα απλή σαν κέικ πορτοκάλι. Θα ταιριάζει;;;

Σοφία3 έτη ago

Καλησπέρα. Η συγκεκριμένη βουτυροκρεμα είναι γλυκιά;; Γιατί έχω δοκιμάσει κάποιες συνταγές και είναι αρκετά γλυκές

evicita3 έτη ago

Καλησπέρα ☺δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθησω σε αυτό γιατί είναι υποκειμενικό. Προσωπικά μου φαίνεται οκ. Αυτό που μπορώ να πω και ίσως βοηθήσει είναι ότι δεν μου εχουν κανει παραπονο για κάτι τέτοιο.

evicita3 έτη ago

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειτε βουτυρο είτε μαργαρίνη. Μπαίνει οπουδήποτε, διατηρείται και εκτός ψυγείου, αρκεί να μην έχει καύσωνα! Επίσης, μπορείς να την αρωματίσεις! 🙂

Νιόβη3 έτη ago

μπορώ να το βάλω ως επικάλυψη σε κέικ για να γίνει σαν τούρτα για παιδικό πάρτυ σε εξοχή που δε γίνεται να έχω ψυγείο;
Θέλει βούτυρο γαλακτος ή μαργαρίνη;

evicita3 έτη ago

Ουσιαστικά μπορείς. Το μόνο θέμα είναι πόσο γλυκιά είναι η πραλίνα. Μπορείς να το τεστάρεις βάζοντας κουταλιά κουταλιά. 🙂

Ραφαέλα3 έτη ago

Καλησπέρα θα κάνω μια τούρτα σοκολάτα φράουλα κ θέλω τη βούτυροκρέμα για επικάλυψη μπορώ να βάλω 2κσ πραλινα φράουλα;

evicita4 έτη ago

Καλησπέρα! Όχι δεν χρειάζεται να μπουν ψυγείο! 🙂 Εκτός ψυγείου θα είναι και πιο αφράτη η βουτυρόκρεμα!

Νερακη Ελενη4 έτη ago

Καλησπερα. Οταν φτιαξω την βουτυροκρεμα κ την βαλω στα κεκακια πρεπει να μπουν στο ψυγειο μέχρι την αλλη μέρα που θα τα κεράσουμε;

evicita4 έτη ago

Εγώ χρησιμοποιώ πάστα. Θεωρώ όμως πως και με τη σκόνη δεν θα έχεις θέμα…

Θωμαΐς Αδάμη4 έτη ago

Τι είδους χρώμα ζαχαροπλαστικής χρειάζεται? Πάστα ή σε σκόνη?

evicita4 έτη ago

Σωστά! Απλά αναρωτιόμουν που θα τα χρησιμοποιήσεις γιατί τα ποπς συνήθως γίνονται με κέικ. Σίγουρα εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Εκτός αν κάνεις αυτά που είναι ορεο και κρέμα τυριού.

ΔημητραΕρκ4 έτη ago

Καλησπέρα!!! Το τρίμμα είναι μπισκότα ορεο!!!

evicita4 έτη ago

Γεια σου 🙂 Βέβαια κάνει η βουτυρόκρεμα! Δεν κατάλαβα όμως το τρίμμα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις?

ΔημητραΕρκ4 έτη ago

Γειά σου! Αυτή η βούτυροκρεμα κάνει για κέικ ποπς; Επίσης πήρα τρίμμα από ωραίο μπισκότα ακολουθώ τις οδηγίες που έβαλες για τα κέικ ποπς έτσι;
Ευχαριστώ πολύ! Μόλις σε ανακάλυψα…

evicita4 έτη ago

Βέβαια μπορείς. Η υφή της είναι όμοια με της βούτυροκρεμας. Δεν είναι ρευστή. Μπορείς να την κάνεις μέρες πριν, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Ζωή4 έτη ago

Καλησπέρα!
Ήθελα να ρωτήσω το εξής: μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για επικάλυψη τούρτας ή είναι πολύ ρευστή; Θα είναι ok αν η τούρτα γίνει την προηγούμενη μέρα και μπει στο ψυγείο μέχρι να κοπεί.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

evicita4 έτη ago

Για αρκετο καιρο καλυτερα να μπει κατάψυξη. Εγω την εχω κρατησει και δυο μηνες κ δεν επαθε τίποτα. Απλα οταν τη βγαλεις και αφου ξεπαγωσει τη χτυπας παλι στο μιξερ να αφρατεψει…

ΜΑΡΙΝΑ4 έτη ago

Πώς μπορώ να διατηρήσω την βουτυροκρεμα για αρκετό καιρό στο ψυγείο η την κατάψυξη;

evicita4 έτη ago

Δυστυχώς έκοψε επειδή το βούτυρο ήταν παραπάνω λιωμένο από όσο έπρεπε. Την έχω κάνει πολλές φορές τη συνταγή και πραγματικά είναι το μόνο μυστικό για να σου πετύχει. Η υφή του βούτυρου. Επιπλέον, μπορείς να την αρωματίσεις με ότι θες εσύ προκειμένου να αποφύγεις τη γαλατίλα.Ελπίζω να σε βοήθησα!

Νικολετα4 έτη ago

Καλησπερα! Δοκιμασα την βουτυροκρεμα αλλα μου εκοψε…κ δεν ηταν λιωμενο το βουτυρο..κρατουσε. Τι λαθος εκανα τα χτυπησα στο μιξερ με το φτερο στην αρχη σιγα μετα δυνατα…επιπλεον μυριζε γαλατιλα μηπως η προσθηκη βανιλιας βοηθουσε?Ευχαριστω εκ των πρωτερον!

evicita4 έτη ago

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Καλές δημιουργίες.. 😉 🙂

Βάσω4 έτη ago

Σήμερα σε “ανακάλυψα” είσαι φοβερή!!

evicita5 έτη ago

Καλη επιτυχια!!!

Εφη Μπερατλη5 έτη ago

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑς ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!