Blog

Τέλεια βουτυρόκρεμα για cupcakes!

Πανεύκολη βουτυρόκρεμα για τα κεκάκια σας χωρίς την έντονη γεύση του βουτύρου!!! Και φυσικά χωρίς το χρατς χρατς της ζάχαρης! Ξέρετε τι εννοώ!

Την έχω αγαπήσει αυτή τη συνταγή για τους λόγους που προανέφερα! Για να κάνεις  βουτυρόκρεμα και να πετύχεις τέλεια υφή χωρίς να μασάς ζάχαρη πρέπει να το ψάξεις πολύ! Από το να βρεις μία πολύ καλή αχνη χιλιοκοσκινισμένη μέχρι το τέλειο μίξερ που θα τη χτυπήσει πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά! Και ερωτώ εγώ τώρα…γιατί να παιδευόμαστε? Αφού υπάρχει λύση!

Η συγκεκριμένη βουτυρόκρεμα στέκεται τέλεια και εκτός ψυγείου! Μπορείτε να την κάνετε και να στολίσετε τα κεκάκια σας ή να «μονώσετε» την τούρτα σας στην οποία θα βάλετε ζαχαρόπαστα. Ακόμα μπορείτε να γεμίσετε τα macarons σας ή να φτιάξετε αυτά τα εκπληκτικά minnie cupcakes και να τα διακοσμήσετε με τη βουτυρόκρεμα!

Update 30/4/18 : θα προσέξετε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου αλλά να μην είναι πολύ μαλακό. Ίσα ίσα να μπορείτε να το χτυπήσετε στο μίξερ! Τώρα με τις ζέστες λιώνει πολύ γρήγορα…γι’ αυτό να έχετε το νου σας! Αυτό το τονίζω γιατί θα κόψει και δεν θα γίνει λεία η βουτυρόκρεμα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ)
  • 350 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • βανίλια(ή άλλο άρωμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθουν  τα υλικά και να αφρατέψουν…

Όταν είναι έτοιμη η βουτυρόκρεμα, αν θέλουμε, τη χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής!

Βάζουμε σε κορνέ και στολίζουμε τα κεκάκια μας!!!

γλάσο για cupcakes copy

Στέκονται τέλεια και εκτός ψυγείου!!!!!

ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!! 






πηγή: μία ιδέα από το Στέλιο Παρλιάρο

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

8 Σχόλια

evicita4 μήνες ago

Για αρκετο καιρο καλυτερα να μπει κατάψυξη. Εγω την εχω κρατησει και δυο μηνες κ δεν επαθε τίποτα. Απλα οταν τη βγαλεις και αφου ξεπαγωσει τη χτυπας παλι στο μιξερ να αφρατεψει…

ΜΑΡΙΝΑ4 μήνες ago

Πώς μπορώ να διατηρήσω την βουτυροκρεμα για αρκετό καιρό στο ψυγείο η την κατάψυξη;

evicita6 μήνες ago

Δυστυχώς έκοψε επειδή το βούτυρο ήταν παραπάνω λιωμένο από όσο έπρεπε. Την έχω κάνει πολλές φορές τη συνταγή και πραγματικά είναι το μόνο μυστικό για να σου πετύχει. Η υφή του βούτυρου. Επιπλέον, μπορείς να την αρωματίσεις με ότι θες εσύ προκειμένου να αποφύγεις τη γαλατίλα.Ελπίζω να σε βοήθησα!

Νικολετα6 μήνες ago

Καλησπερα! Δοκιμασα την βουτυροκρεμα αλλα μου εκοψε…κ δεν ηταν λιωμενο το βουτυρο..κρατουσε. Τι λαθος εκανα τα χτυπησα στο μιξερ με το φτερο στην αρχη σιγα μετα δυνατα…επιπλεον μυριζε γαλατιλα μηπως η προσθηκη βανιλιας βοηθουσε?Ευχαριστω εκ των πρωτερον!

evicita6 μήνες ago

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Καλές δημιουργίες.. 😉 🙂

Βάσω6 μήνες ago

Σήμερα σε «ανακάλυψα» είσαι φοβερή!!

evicita7 μήνες ago

Καλη επιτυχια!!!

Εφη Μπερατλη7 μήνες ago

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑς ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!