Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Πανεύκολη βουτυρόκρεμα για τα κεκάκια και όχι μόνο! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε είτε στα κεκάκια σας είτε στις τούρτες σας. Έχει υπέροχη βελούδινη υφή και φυσικά χωρίς το χρατς χρατς της ζάχαρης! Ξέρετε τι εννοώ!
Την έχω αγαπήσει αυτή τη συνταγή για τους λόγους που προανέφερα! Για να κάνεις βουτυρόκρεμα και να πετύχεις τέλεια υφή χωρίς να μασάς ζάχαρη πρέπει να το ψάξεις πολύ! Από το να βρεις μία πολύ καλή αχνη χιλιοκοσκινισμένη μέχρι το τέλειο μίξερ που θα τη χτυπήσει πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά! Και ερωτώ εγώ τώρα…γιατί να παιδευόμαστε? Αφού υπάρχει λύση!
Η συγκεκριμένη βουτυρόκρεμα στέκεται τέλεια και εκτός ψυγείου! Μπορείτε να την κάνετε και να στολίσετε τα κεκάκια σας ή να “μονώσετε” την τούρτα σας στην οποία θα βάλετε ζαχαρόπαστα. Ακόμα μπορείτε να γεμίσετε τα macarons σας ή να φτιάξετε αυτά τα εκπληκτικά minnie cupcakes και να τα διακοσμήσετε με τη βουτυρόκρεμα! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βουτυρόκρεμα βανίλιας αντίστοιχα με καταπληκτική βουτυρόκρεμα σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει!
Κατόπιν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Όταν είναι έτοιμη η βουτυρόκρεμα, αν θέλουμε, τη χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής!
Βάζουμε σε κορνέ και στολίζουμε τα κεκάκια μας!!!
Στέκονται τέλεια και εκτός ψυγείου!!!!!
ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
28 Σχόλια
evicita3 εβδομάδες ago
Αν θέλετε να την κρατήσετε για αρκετό καιρό καλυτερα να την βάλετε κατάψυξη. Στην καταψυξη διατηρείται σίγουρα ένα μήνα. Όταν την χρησιμοποιήσετε ξανά, θα την βγάλετε εξω, και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματιου θα την χτυπήσετε λίγο στο μίξερ να αφρατεψει.
Erisa3 εβδομάδες ago
Ego tin ekana tin butirokrema prin 4 meres boro na tin ktatiso sto psigio I na tin valo stin katapsi .Kai otan thelo na tin keisimopuso pos tha ti kano epidi exi sfiksi kai exi pagosi ;
evicita2 μήνες ago
Γίνεται με μίξερ χειρός, ίσως χρειαστεί λίγη παραπανω ώρα στο χτυπημα, αλλά σίγουρα γίνεται. Τη συγκεκριμένη μπορείτε να την κάνετε με ότι γευση θέλετε. Προσωπικά θα έφτιαχνα τη βουτυροκρεμα με γευση σοκολάτα (πορτοκαλι-σοκολατα τέλειος συνδυασμός) που έχω στο μπλογκ ανάλογο ποστ. https://www.evicita.gr/veloudinh-voytyrokrema-sokolatas/ ☺
Σοφία2 μήνες ago
Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω αν με μίξερ χειρός γίνεται; Και εγώ θέλω να την βάλω σε βασιλόπιτα για να βάλω ζαχαρόπαστα. Η βασιλόπιτα απλή σαν κέικ πορτοκάλι. Θα ταιριάζει;;;
Σοφία5 μήνες ago
Καλησπέρα. Η συγκεκριμένη βουτυροκρεμα είναι γλυκιά;; Γιατί έχω δοκιμάσει κάποιες συνταγές και είναι αρκετά γλυκές
evicita5 μήνες ago
Καλησπέρα ☺δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθησω σε αυτό γιατί είναι υποκειμενικό. Προσωπικά μου φαίνεται οκ. Αυτό που μπορώ να πω και ίσως βοηθήσει είναι ότι δεν μου εχουν κανει παραπονο για κάτι τέτοιο.
evicita9 μήνες ago
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειτε βουτυρο είτε μαργαρίνη. Μπαίνει οπουδήποτε, διατηρείται και εκτός ψυγείου, αρκεί να μην έχει καύσωνα! Επίσης, μπορείς να την αρωματίσεις! 🙂
Νιόβη9 μήνες ago
μπορώ να το βάλω ως επικάλυψη σε κέικ για να γίνει σαν τούρτα για παιδικό πάρτυ σε εξοχή που δε γίνεται να έχω ψυγείο;
Θέλει βούτυρο γαλακτος ή μαργαρίνη;
evicita9 μήνες ago
Ουσιαστικά μπορείς. Το μόνο θέμα είναι πόσο γλυκιά είναι η πραλίνα. Μπορείς να το τεστάρεις βάζοντας κουταλιά κουταλιά. 🙂
Ραφαέλα9 μήνες ago
Καλησπέρα θα κάνω μια τούρτα σοκολάτα φράουλα κ θέλω τη βούτυροκρέμα για επικάλυψη μπορώ να βάλω 2κσ πραλινα φράουλα;
evicita1 έτος ago
Καλησπέρα! Όχι δεν χρειάζεται να μπουν ψυγείο! 🙂 Εκτός ψυγείου θα είναι και πιο αφράτη η βουτυρόκρεμα!
Νερακη Ελενη1 έτος ago
Καλησπερα. Οταν φτιαξω την βουτυροκρεμα κ την βαλω στα κεκακια πρεπει να μπουν στο ψυγειο μέχρι την αλλη μέρα που θα τα κεράσουμε;
evicita1 έτος ago
Εγώ χρησιμοποιώ πάστα. Θεωρώ όμως πως και με τη σκόνη δεν θα έχεις θέμα…
Θωμαΐς Αδάμη1 έτος ago
Τι είδους χρώμα ζαχαροπλαστικής χρειάζεται? Πάστα ή σε σκόνη?
evicita1 έτος ago
Σωστά! Απλά αναρωτιόμουν που θα τα χρησιμοποιήσεις γιατί τα ποπς συνήθως γίνονται με κέικ. Σίγουρα εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Εκτός αν κάνεις αυτά που είναι ορεο και κρέμα τυριού.
ΔημητραΕρκ1 έτος ago
Καλησπέρα!!! Το τρίμμα είναι μπισκότα ορεο!!!
evicita1 έτος ago
Γεια σου 🙂 Βέβαια κάνει η βουτυρόκρεμα! Δεν κατάλαβα όμως το τρίμμα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις?
ΔημητραΕρκ1 έτος ago
Γειά σου! Αυτή η βούτυροκρεμα κάνει για κέικ ποπς; Επίσης πήρα τρίμμα από ωραίο μπισκότα ακολουθώ τις οδηγίες που έβαλες για τα κέικ ποπς έτσι;
Ευχαριστώ πολύ! Μόλις σε ανακάλυψα…
evicita1 έτος ago
Βέβαια μπορείς. Η υφή της είναι όμοια με της βούτυροκρεμας. Δεν είναι ρευστή. Μπορείς να την κάνεις μέρες πριν, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Ζωή1 έτος ago
Καλησπέρα!
Ήθελα να ρωτήσω το εξής: μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για επικάλυψη τούρτας ή είναι πολύ ρευστή; Θα είναι ok αν η τούρτα γίνει την προηγούμενη μέρα και μπει στο ψυγείο μέχρι να κοπεί.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
evicita2 έτη ago
Για αρκετο καιρο καλυτερα να μπει κατάψυξη. Εγω την εχω κρατησει και δυο μηνες κ δεν επαθε τίποτα. Απλα οταν τη βγαλεις και αφου ξεπαγωσει τη χτυπας παλι στο μιξερ να αφρατεψει…
ΜΑΡΙΝΑ2 έτη ago
Πώς μπορώ να διατηρήσω την βουτυροκρεμα για αρκετό καιρό στο ψυγείο η την κατάψυξη;
evicita2 έτη ago
Δυστυχώς έκοψε επειδή το βούτυρο ήταν παραπάνω λιωμένο από όσο έπρεπε. Την έχω κάνει πολλές φορές τη συνταγή και πραγματικά είναι το μόνο μυστικό για να σου πετύχει. Η υφή του βούτυρου. Επιπλέον, μπορείς να την αρωματίσεις με ότι θες εσύ προκειμένου να αποφύγεις τη γαλατίλα.Ελπίζω να σε βοήθησα!
Νικολετα2 έτη ago
Καλησπερα! Δοκιμασα την βουτυροκρεμα αλλα μου εκοψε…κ δεν ηταν λιωμενο το βουτυρο..κρατουσε. Τι λαθος εκανα τα χτυπησα στο μιξερ με το φτερο στην αρχη σιγα μετα δυνατα…επιπλεον μυριζε γαλατιλα μηπως η προσθηκη βανιλιας βοηθουσε?Ευχαριστω εκ των πρωτερον!
evicita2 έτη ago
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Καλές δημιουργίες.. 😉 🙂
Βάσω2 έτη ago
Σήμερα σε “ανακάλυψα” είσαι φοβερή!!
evicita2 έτη ago
Καλη επιτυχια!!!
Εφη Μπερατλη2 έτη ago
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑς ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ