Blog

Τέλεια βουτυρόκρεμα για cupcakes!

Πανεύκολη βουτυρόκρεμα για τα κεκάκια και όχι μόνο! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε είτε στα κεκάκια σας είτε στις τούρτες σας. Έχει υπέροχη βελούδινη υφή και φυσικά χωρίς το χρατς χρατς της ζάχαρης! Ξέρετε τι εννοώ!

 

Την έχω αγαπήσει αυτή τη συνταγή για τους λόγους που προανέφερα! Για να κάνεις  βουτυρόκρεμα και να πετύχεις τέλεια υφή χωρίς να μασάς ζάχαρη πρέπει να το ψάξεις πολύ! Από το να βρεις μία πολύ καλή αχνη χιλιοκοσκινισμένη μέχρι το τέλειο μίξερ που θα τη χτυπήσει πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά! Και ερωτώ εγώ τώρα…γιατί να παιδευόμαστε? Αφού υπάρχει λύση!

Η συγκεκριμένη βουτυρόκρεμα στέκεται τέλεια και εκτός ψυγείου! Μπορείτε να την κάνετε και να στολίσετε τα κεκάκια σας ή να “μονώσετε” την τούρτα σας στην οποία θα βάλετε ζαχαρόπαστα. Ακόμα μπορείτε να γεμίσετε τα macarons σας ή να φτιάξετε αυτά τα εκπληκτικά minnie cupcakes και να τα διακοσμήσετε με τη βουτυρόκρεμα! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βουτυρόκρεμα βανίλιας  αντίστοιχα με καταπληκτική βουτυρόκρεμα σοκολάτας.

 

τι πρέπει να προσέξετε!

  • Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αν καθώς θα το χτυπάτε μαζί με το ζαχαρούχο, σας φανεί ότι έχει κόψει, απλά βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά και μετά ξαναχτυπήστε το στο μίξερ! Αυτό μπορεί να συμβαίνει συνήθως τις ζεστές μέρες.
  • Αν θέλετε τη βουτυρόκρεμα ακόμα πιο σταθερή (π.χ. λόγω ζέστης), τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό βούτυρο με μαργαρίνη.

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
  • 400 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει!

Κατόπιν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε  μέχρι να ομογενοποιηθούν.




Όταν είναι έτοιμη η βουτυρόκρεμα, αν θέλουμε, τη χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής!

Βάζουμε σε κορνέ και στολίζουμε τα κεκάκια μας!!!

γλάσο για cupcakes copy

Στέκονται τέλεια και εκτός ψυγείου!!!!!

ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

22 Σχόλια

evicita4 μήνες ago

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειτε βουτυρο είτε μαργαρίνη. Μπαίνει οπουδήποτε, διατηρείται και εκτός ψυγείου, αρκεί να μην έχει καύσωνα! Επίσης, μπορείς να την αρωματίσεις! 🙂

Νιόβη4 μήνες ago

μπορώ να το βάλω ως επικάλυψη σε κέικ για να γίνει σαν τούρτα για παιδικό πάρτυ σε εξοχή που δε γίνεται να έχω ψυγείο;
Θέλει βούτυρο γαλακτος ή μαργαρίνη;

evicita4 μήνες ago

Ουσιαστικά μπορείς. Το μόνο θέμα είναι πόσο γλυκιά είναι η πραλίνα. Μπορείς να το τεστάρεις βάζοντας κουταλιά κουταλιά. 🙂

Ραφαέλα4 μήνες ago

Καλησπέρα θα κάνω μια τούρτα σοκολάτα φράουλα κ θέλω τη βούτυροκρέμα για επικάλυψη μπορώ να βάλω 2κσ πραλινα φράουλα;

evicita7 μήνες ago

Καλησπέρα! Όχι δεν χρειάζεται να μπουν ψυγείο! 🙂 Εκτός ψυγείου θα είναι και πιο αφράτη η βουτυρόκρεμα!

Νερακη Ελενη7 μήνες ago

Καλησπερα. Οταν φτιαξω την βουτυροκρεμα κ την βαλω στα κεκακια πρεπει να μπουν στο ψυγειο μέχρι την αλλη μέρα που θα τα κεράσουμε;

evicita10 μήνες ago

Εγώ χρησιμοποιώ πάστα. Θεωρώ όμως πως και με τη σκόνη δεν θα έχεις θέμα…

Θωμαΐς Αδάμη10 μήνες ago

Τι είδους χρώμα ζαχαροπλαστικής χρειάζεται? Πάστα ή σε σκόνη?

evicita12 μήνες ago

Σωστά! Απλά αναρωτιόμουν που θα τα χρησιμοποιήσεις γιατί τα ποπς συνήθως γίνονται με κέικ. Σίγουρα εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Εκτός αν κάνεις αυτά που είναι ορεο και κρέμα τυριού.

ΔημητραΕρκ12 μήνες ago

Καλησπέρα!!! Το τρίμμα είναι μπισκότα ορεο!!!

evicita12 μήνες ago

Γεια σου 🙂 Βέβαια κάνει η βουτυρόκρεμα! Δεν κατάλαβα όμως το τρίμμα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις?

ΔημητραΕρκ12 μήνες ago

Γειά σου! Αυτή η βούτυροκρεμα κάνει για κέικ ποπς; Επίσης πήρα τρίμμα από ωραίο μπισκότα ακολουθώ τις οδηγίες που έβαλες για τα κέικ ποπς έτσι;
Ευχαριστώ πολύ! Μόλις σε ανακάλυψα…

evicita12 μήνες ago

Βέβαια μπορείς. Η υφή της είναι όμοια με της βούτυροκρεμας. Δεν είναι ρευστή. Μπορείς να την κάνεις μέρες πριν, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Ζωή12 μήνες ago

Καλησπέρα!
Ήθελα να ρωτήσω το εξής: μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για επικάλυψη τούρτας ή είναι πολύ ρευστή; Θα είναι ok αν η τούρτα γίνει την προηγούμενη μέρα και μπει στο ψυγείο μέχρι να κοπεί.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

evicita1 έτος ago

Για αρκετο καιρο καλυτερα να μπει κατάψυξη. Εγω την εχω κρατησει και δυο μηνες κ δεν επαθε τίποτα. Απλα οταν τη βγαλεις και αφου ξεπαγωσει τη χτυπας παλι στο μιξερ να αφρατεψει…

ΜΑΡΙΝΑ1 έτος ago

Πώς μπορώ να διατηρήσω την βουτυροκρεμα για αρκετό καιρό στο ψυγείο η την κατάψυξη;

evicita1 έτος ago

Δυστυχώς έκοψε επειδή το βούτυρο ήταν παραπάνω λιωμένο από όσο έπρεπε. Την έχω κάνει πολλές φορές τη συνταγή και πραγματικά είναι το μόνο μυστικό για να σου πετύχει. Η υφή του βούτυρου. Επιπλέον, μπορείς να την αρωματίσεις με ότι θες εσύ προκειμένου να αποφύγεις τη γαλατίλα.Ελπίζω να σε βοήθησα!

Νικολετα1 έτος ago

Καλησπερα! Δοκιμασα την βουτυροκρεμα αλλα μου εκοψε…κ δεν ηταν λιωμενο το βουτυρο..κρατουσε. Τι λαθος εκανα τα χτυπησα στο μιξερ με το φτερο στην αρχη σιγα μετα δυνατα…επιπλεον μυριζε γαλατιλα μηπως η προσθηκη βανιλιας βοηθουσε?Ευχαριστω εκ των πρωτερον!

evicita1 έτος ago

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Καλές δημιουργίες.. 😉 🙂

Βάσω1 έτος ago

Σήμερα σε “ανακάλυψα” είσαι φοβερή!!

evicita2 έτη ago

Καλη επιτυχια!!!

Εφη Μπερατλη2 έτη ago

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑς ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!