Blog

Σπιτικά Ferrero rocher!

ferrero

«Κύριε Πρέσβη ,μας κακομαθαίνετε…»

Την διαφήμιση των Ferrero Roche, όπου ο κύριος πρέσβης μάς κακομαθαίνει με αυτά τα λαχταριστά σοκολατάκια, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε (με σημερινή ορολογία) viral.

Και πως να μην είναι άλλωστε όταν το εν λόγω  σοκολατάκι λιώνει στο στόμα αυτής της γλυκύτατης και ταυτόχρονα κακομαθημένης κυρίας….

Τώρα ήρθε η στιγμή να κακομάθουμε και εμείς τους εαυτούς μας λιγουλάκι. Γι’ αυτό, θα φτιάξουμε εκπληκτικά ferrero σοκολατάκια πάρα πολύ εύκολα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Τα συγκεκριμένα χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική….απόγευμα τα φτιάχνω και μέχρι το βράδυ δεν μένει ούτε ένα! Εεεε….ferrero είναι αυτά!

 

ferrero rocher

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΕΙΔΗ  ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ

Λαχταριστές καριόκες, από περισσεύματα!

Τρουφάκια μόνο με μέλι, γι’ αυτούς που αποφεύγουν τη ζάχαρη!

Τρουφάκια με βελούδινη κρέμα κάστανο!! Για όσους λατρεύουν το κάστανο!

 

 

ΥΛΙΚΑ: για 15-18 ferrero

  • 150 γρ. ψημένα φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. μερέντα
  • 15-18 ψημένα φουντούκια
  • 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 50 γρ. ψημένα φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 30-40 γρ. χωνάκια παγωτού (αυτό που είναι σαν βάφλα)

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γκοφρέτα με γέμιση κακάο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια (ψημένα) και 150 γρ. μερέντα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά είτε με ένα κουτάλι είτε με το χέρι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Παίρνουμε 40 γρ. χωνάκια παγωτού (που είναι σαν βάφλα) ή τις γκοφρέτες με γέμιση κακάο και τα σπάμε σε μικρά κομμάτια.

Βγάζουμε τη γέμιση από την κατάψυξη. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες (περίπου 18 κομμάτια), βάζοντας ένα φουντούκι στο κέντρο της κάθε μπάλας. ferrero rocher

Κατόπιν, περνάμε την κάθε μπαλίτσα από την σπασμένη γκοφρέτα και πιέζουμε καλά ώστε να κολλήσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ (ίνοξ ή γυάλινο) βάζουμε 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Έπειτα, βάζουμε 50 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια (ψημένα). Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βουτάμε ένα-ένα τα ferrero στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν καλά. Κατόπιν, τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και τ’ αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.ferrero rocher

 

ferrero rocher

 

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!