Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Το Πάσχα τελείωσε κ σίγουρα όλοι θα έχουμε στο σπίτι μας απομεινάρια απο κουλουράκια ή τσουρέκια που μας εφεραν δώρο!! Και επειδή πολλοί θα έχετε μπουχτήσει τρώγοντας καθημερινά τα ίδια πραγματα ήρθε η ωρα να τα μετατρέψετε σε ενα πολύ εύκολο κ νόστιμο κέρασμα….και φυσικά μιλάω για την καριόκα!!! Οι καριόκες είναι ενα γλυκό που γίνεται απο τα απομεινάρια που έχουμε…..ακούγεται τόσο υποτιμητικό αλλά κακώς!!! Γιατί για μένα είναι απο τα νοστιμότερα σοκολατοειδή κεράσματα!!
Η παρασκευή τους στη συγκεκριμένη συνταγή γίνεται με κουλουράκια, ωστόσο μπορείτε να τις κάνετε με τσουρέκια…μελομακάρονα…κέικ κλπ. Απλά θα πρέπει να προσθέσετε φρυγανιά τριμμένη για να απορροφήσει τα περίσσεια υγρά. Με τα κουλουράκια η φρυγανιά δεν χρειάζεται γιατι κάνουν την ιδια δουλειά.
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα κουλουράκια στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το κακάο,το σιρόπι,την κουβερτούρα και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά κατεβάζουμε απο τη φωτιά.Προσθέτουμε την κανέλα, τα καρύδια και σταδιακά τα τριμμένα κουλουράκια μέχρι να σφίξει το μείγμα και να είναι εύπλαστο.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό.Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε κομμάτια (πάχος περίπου 1 εκ.).
Λιώνουμε την κουβερτουρα και με τη βοήθεια ενός πηρουνιού βουτάμε τα κομμάτια ένα ένα. Τινάζουμε την περίσσεια σοκολάτα.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια