Νηστίσιμες ταχινόπιτες!

Ταχινόπιτες νηστίσιμες

Διανύουμε την πέριοδο της νηστείας και πολλοί αναζητούν νηστίσιμες  επιλογές. Έτσι, η νηστίσιμη εκδοχή αυτής της συνταγής αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όσους επιθυμούν να απολαύσουν κάτι γευστικό και ταυτόχρονα νηστίσιμο. Το αφράτο μπριόσακι με ταχίνι και μέλι είναι μια λαχταριστή επιλογή που μπορείτε να απολαύσετε  κατά τη διάρκεια της νηστείας, και όχι μόνο.

Η συνταγή μπορεί να γίνει είτε στο χέρι είτε στο μίξερ. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται πολύ καλό ζύμωμα!

Θέλεις κι άλλες νηστίσιμες συνταγές;

κουλούρι Θεσσαλονίκης, μόνο με μέλι!

Τσιαπάτα με ελιές

vegan cinnamon rolls

Υλικά:
  • 520 γρ. αλεύρι δυνατό (αλεύρι για τσουρέκι)
  • 320 γρ. νερό
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • μια τσιμπιά αλάτι
Γέμιση:
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. μέλι

μισό φλυτζανάκι νερό – μισό κ.γ. μέλι

σουσάμι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο από το αλεύρι μας. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κατόπιν, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαστικό και λείο ζυμάρι! Στην αρχή θα κολλάει αλλά όσο ζυμώνουμε τόσο θα ξεκολλάει και θα παίρνει τη μορφή που θέλουμε!Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και στο μίξερ.

Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Όσο φουσκώνει το ζυμάρι κάνουμε τη γέμιση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακατέψουμε το ταχίνι με το μέλι. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ταχίνι με κάποιο άλλο βούτυρο καρπών, όπως φουντουκοβούτυρο.

Έπειτα, ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε μπαλίτσες των 95 γρ. περίπου. Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε ορθογώνιο φύλλο και χαράσσουμε τις άκρες.  Βάζουμε τη γέμιση στη μία πλευρά και τυλίγουμε σε μπαστουνάκια καταλήγοντας στην πλευρά με τις γραμμές.

Βάζουμε τις νηστίσιμες ταχινόπιτες σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν. Κατόπιν, τις αλείφουμε με νερόμελο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα, για 20-25λεπτά περίπου.

 

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *