Λαχταριστοί Λουκουμάδες!

Υπέροχοι και αφράτοι!

Φανταστείτε ένα πιάτο γεμάτο ζεστούς και αφράτους λουκουμάδες περιχυμένους με μπόλικο μέλι, καρύδια και μοσχομυριστή κανέλα!

Αυτές οι όμορφες μπαλίτσες έχουν πάρει το μυαλό πολλών καλοφαγάδων και όχι μόνο! Τι να πρωτοπεριγράψω! Έγω ,ξέρετε, δεν μπορώ να έχω στο στόμα μου την αίσθηση της λαδίλας! Ιδιαίτερα για γλυκά που χρειάζονται τηγάνισμα όπως αυτό! Σας εγγυώμαι λοιπόν ότι αυτή η συνταγή δεν αφήνει στο στόμα ίχνος λαδιού! Γι’αυτό το λόγο και μόνο πρέπει να τη δοκιμάσετε!

 

Είναι πολύ εύκολη συνταγή και το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε είναι με τι θα συνοδεύσετε τους λουκουμάδες σας! Πέρα από τη γλυκιά εκδοχή μου αρέσει πολύ να τους τρώω με φέτα όταν θέλω κάτι αλμυρό! Ταιριάζουν τέλεια!

Δεν υπάρχει καμία δυσκολία στην παρασκευή και για να διευκολυνθείτε ακόμα περισσότερο παρακάτω σας έχω βιντεάκι με τον τρόπο που σχηματίζουμε τους λουκουμάδες!

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ και δεν έχω επιχειρήσει να ψάξω για άλλη ποτέ! Εγγύηση!

 

Σχετική συνταγή: φουρνιστά ντόνατς! Σουπερ γευστικά και αφράτα!

 

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
  • περίπου 2 φλ. χλιαρό νερό
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Μέλι,καρύδια,πραλίνα ή ότι άλλο θέλετε για το γαρνίρισμα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός για τους λουκουμάδες. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο για 30-40 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.

Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Η ζυμη που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα την κόβουμε με κουτάλι και την ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή πιο απλά ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Ένα ποτηρακι με λάδι (ή νερό για τους θαρραλέους) θα βοηθήσει ώστε να ξεκολλάει η ζυμη πιο ευκολα από το κουτάλι. Απλά, το βουτάμε κάθε τόσο… 

Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια.

 

Και αν είστε λάτρεις του μεγάλου λουκουμά (ντονατ) έχω φοβερή συνταγή για φουρνιστά ντόνατς! Καλή απόλαυση!!!!

 

λουκουμάδες

Για τον σχηματισμό των λουκουμαδων..

Πως σχηματίζουμε λουκουμάδες!

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

3 Σχόλια

evicita5 μήνες ago

Το μείγμα θέλουμε να μοιάζει με πηχτό χυλό. κάθε κούπα υπολογίζουμε περίπου 280-300 γρ.νερό.☺️

Nikol5 μήνες ago

Γειά σας!θα ηθελα να σας ρωτήσω αν η ποσότητα των υλικών είναι η σωστή…γιατί σε 500 γρ αλεύρι τα 2 φλιτζάνια,Ούτε καν κουπες, νερό δεν βγαίνει χυλός,αλλά σχεδόν ζυμάρι για ψωμί.Μηπως έχω καταλάβει Εγώ κάτι λάθος;

Andreas8 μήνες ago

Ευγενική παρουσίαση

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!