Τα παιδιά τρελαίνονται για pancakes (κοινώς τηγανίτες!)!!Στη δικιά μας περίπτωση δεν τρελαίνονται μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι!!!Από ποιον να αρχίσω και με ποιον να τελειώσω!Τι καλύτερο λοιπον να τις κανουμε για ενα κυριακάτικο πρωινό!

Τα pancakes  μοιάζουν λίγο πολύ τις κρέπες!Τα συστατικά είναι σχεδον ίδια, ο τρόπος ψησίματος επίσης!Λίγα πράγματα αλλάζουν!Η πιο βασική διαφορά θα έλεγα ότι είναι στο πάχος!Τα pancakes είναι αφράτα ,πιο φουσκωτά και συνήθως μικρότερα σε μέγεθος  σε αντίθεση με τις κρέπες που είναι λεπτές,μεγάλες και λίγο πιο τραγανές!

Οι παραλλαγές είναι άπειρες ανάλογα με τα γούστα!Μπορείτε να τις φάτε με σιρόπι φράουλας και κομματάκια σοκολάτας,με μέλι και κανέλα,με πραλίνα φουντουκιού και καρύδια, με κρέμα τυριού.Επίσης, μπορείτε να κόψετε κομματάκια μπανάνας , να τα βάλετε στη ζύμη καθώς θα ψήνεται και να προσθέσετε λίγο ακόμα ζύμη από πάνω ώστε να καλυφθούν!Οι μπανάνες θα ενσωματωθούν με το pancake και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!

Εγώ χθες τις έκανα με αυτό τον τρόπο αλλά αντι για μπανάνα έβαλα πραλίνα σοκολάτας!Σε μία λαδόκολλα έκανα μικρά δισκάκια από πραλίνα, τα πάγωσα στην κατάψυξη και τα έβαλα στη ζύμη όταν την έψηνα!Διαλέξτε παραλλαγή και ξεκινάμε!!

Ααα Και για να μην το ξεχάσω για όσους ακόμα δεν πρόλαβαν….ίσως ξέχασαν ή απλά παραμέλησαν ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και περιμένω με χαρά τη γλυκιά σας ψήφο έδω!Ευχαριστώώώ!

ΥΛΙΚΑ:

  • 500γρ. γάλα χλιαρό προς ζεστό
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. baking soda
  • 400-420 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.

DSC_1511

Τέλος,ρίχνουμε το αλeύρι και ανακατεύουμε όχι για πολύ.Ίσα ίσα να ενσωματωθεί.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.Μπορείτε να τις κάνετε και κατευθείαν απλά το μείγμα θα  είναι πιο ρευστό και θα σας βγουν πιο λεπτές(δείτε εδώ)

DSC_1524

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά .Όταν κάψει αλείφουμε με  μία χαρτοπετσέτα εμποτισμένη με λάδι  όλο το τηγάνι.Χαμηλώνουμε την ένταση στο μέτριο προς χαμηλό.Με μία κουτάλα  ρίχνουμε τη ζύμη στο κέντρο του τηγανιού.Θα αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες και να σκάνε.Όταν σταματήσει αυτό γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη για λίγο ακόμα ψήσιμο.

DSC_1536

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε με πραλίνα σοκολάτας βγάζετε απο την κατάψυξη ένα ένα το δίσκο και το βάζετε πάνω στη ζύμη

DSC_1535

Απλώνουμε λίγο ακόμα ζύμη για να καλυφθεί και έπειτα τις γυρνάμε.

DSC_1538

Σερβίρονται ζεστές με συνοδευτικό της αρεσκείας μας!

Καλές απολαύσεις!!!

DSC_1562

#kenwood #κουζινομηχανή #vgfoodblogawards16 #vgfoodblogawards #vimagourmet