Το απόλυτο σοκολατένιο κέικ!

Την τέλεια συνταγή για σοκολατένιο κέικ. Αυτό αναζητούσα πάντα διότι ως chocoholic, σαν και σένα που σου κάνε κλικ ο τίτλος και μπήκες να διαβάσεις, ήθελα κάτι που να εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα. Υπάρχουν πάντα μεγάλες ελπίδες αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα ήθελα. Έχω δοκιμάσει πολλά κέικ σοκολάτας λοιπόν κατά τη διάρκεια των ετών και μέσα μου ένιωθα πως ήρθε η ώρα να αναλάβω δράση και να ανακαλύψω για σας, για μένα για όλους τους chocoholics εκεί έξω, το απόλυτο σοκολατένιο κέικ.  Στην νηστίσιμη version σε έχω καλύψει με αν θυμάσαι με το κέικ σοκολάτας αλλά στην fullfat/full sugar/totally-worth-it version ήμουν ακόμα στην αναζήτηση.

Έπρεπε στο quest μου αυτό να έχω καλούς συμμάχους… και τα κουζινικά της Nava που χρησιμοποίησα με βγάλαν ασπροπρόσωπη και απόλυτα ικανοποιημένη. Σας έχω λοιπόν link για το site της Νava ώστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα και την απόλυτη συνταγή για το απόλυτο σοκολατένιο κέικ που με απόλυτη σιγουριά σας εγγυώμαι θα σας ξετρελάνει …απόλυτα!!!! Όχι δεν θα σε βάλω να λερώσεις την μισή σου κουζίνα, για να πετύχεις το απόλυτο που λέγαμε… Δύο μπολ, μια φόρμα κέικ και το κατσαρολάκι σου για το γλάσο!!!

Είναι από κείνες τις συνταγές που ή δεν θες να τις μοιραστείς για να φας μέχρι σκασμού ή θέλεις να καλέσεις τους αγαπημένους σου και να τους τρατάρεις το καλύτερο!!!

Πράξε ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκεις… χιχι….

Το απόλυτο σοκολατένιο κέικ!

 

Κέικ 

 

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 140γρ. Ηλιέλαιο
  • 230γρ. Ξινόγαλα
  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 γρ. Κακάο
  • 200γρ. Βραστό νερό

 

Γλάσο 

 

  • 125 γρ. Λευκή κουβερτούρα
  • 50 γρ. Κρέμα γάλακτος

Τριμμένο καρύδι για στόλισμα

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξινόγαλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.

Κατόπιν κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και τα ρίχνουμε μέσα στο υγρό μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν!

Τελευταίο, ρίχνουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε..

Λαδώνουμε – αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας.

 Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα – 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Το κέικ το ψήνουμε στην τελευταία σχάρα κάτω.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα ξεφορμάρουμε…

 

Γλάσο

 

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το γλάσο σε ένα μπολ  κ το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο πηχτό θα γίνει. Όταν είναι έτοιμο το απλώνουμε με μία σπάτουλα πάνω στο κέικ μας και έχουμε έτοιμο το απόλυτο σοκολατένιο κέικ.

Φτιάξτε το και θα γλείφετε τα δαχτυλά σας chocoholics μου εσείς!!!!.

Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να κόψουμε το κέικ στη μέση και να βάλουμε το γλάσο ενδιάμεσα για extra απόλαυση!

 

video & first photo : pov studios

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!