Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Επιτέλους ήρθε η ώρα! Μήνες πάνε (για να μην πω χρόνια) που όλο λέω να αναρτήσω αυτή την απλή και ταυτόχρονα εξαιρετική συνταγή! Και λέω εξαιρετική γιατί μιλάμε για ένα ζουμερό, αφράτο κέικ σοκολάτας με αρώματα πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας. Και το καλύτερο δεν σας το είπα…είναι νηστίσιμο!! Και φυσικά κανείς δεν θα το πιστεύει!
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει καμιά ιδιαίτερη εκτέλεση! Μπορούμε να την κάνουμε στο μίξερ ή με το χέρι. Το περίεργο με αυτό το κέικ σοκολάτας είναι ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο ζουμερό γίνεται αρκεί να μην το έχουμε εκτεθειμένο στον αέρα.
Αν θέλουμε για έξτρα γεύση γλασάρουμε το κέικ με ένα γλάσο της επιλογής μας. Για να σας διευκολύνω μπορείτε να κάνετε το εξής. Λιώστε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στο τέλος προσθέστε λίγο σπορέλαιο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί το λάδι στη σοκολάτα. Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κέικ μας! Όπως και να το κάνετε σίγουρα θα σας αρέσει! Ωστόσο, αν δεν είστε τόσο πολύ λάτρης της σοκολάτας, μπορείτε να δοκιμάσετε το καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ με ταχίνι που υπάρχει σε παλαιότερη ανάρτηση.
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας.Ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν ,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Τέλος,ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα σικλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ σοκολάτας σε σχάρα μέχρι να κρυώσει.Περιχύνουμε με γλάσο (προαιρετικά)…
Για περισσότερες νηστίσιμες συνταγές πατήστε εδώ!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
4 Σχόλια
evicita1 έτος ago
Χαίρομαι που άρεσε σε όλους το κέικ! Μπορείτε να αντικαταστήσετε με ξύσμα λεμονιού! Ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα..
Μαίρη1 έτος ago
Το έκανα ήδη μια φορά και ξετρελάθηκαν όλοι με τη γεύση! Θα το επαναλάβω αλλά δεν έχω ξύσμα πορτοκαλιού; Τι μπορώ να βάλω στη θέση του;
evicita3 έτη ago
Καλή προσπάθεια!!! 🙂
Antonio3 έτη ago
Αν ήταν η δοκιμασία του master chef αντιγραφή πιάτου, σίγουρα θα πάτωνε από εμφάνιση. Από γεύση όμως σκίζει!
Attachment