Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Το καλοκαιράκι έχει φτάσει και ενώ κατανοώ πως όλοι περιμένετε συνταγή για σούπερ βελούδινο και νόστιμο παγωτό(noted!!! το ετοιμάζω και αυτό!), πέφτετε πάνω στα cake pops μου !Πριν βιαστείτε να αναρωτηθείτε διαβάστε παρακάτω!
Νομίζω πως είναι η κατάλληλη εποχή διότι θα έχετε αντιληφθεί πως γάμοι, βαφτίσεις, γενέθλια και events είναι σε έξαρση αυτήν την εποχή…. Ξέρω επίσης ότι πολλοί φτιάχνετε τα κεράσματα μόνοι σας για αυτό και ζητήσατε αρκετές φορές την τέλεια συνταγή και πως πετυχαίνουν τα άτιμα cake pops χωρίς να πέφτουν από το ξυλάκι….
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή…
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ CAKE POPS?
Αν περιμένετε να σας πω υλικά tough luck….Το μυστικό δεν είναι στα υλικά αλλά στην ποσότητα! Οπότε φτιάχνουμε το αγαπημένο μας κέικ, όποιο θέλετε εσείς, έπειτα φτιάχνουμε το αγαπημένο μας φρόστινγκ ή αν προτιμάμε βουτυρόκρεμα ή και πραλίνα φουντουκιού… όλα έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα και σε γεύση και σε εμφάνιση. Αφού αποφασίσαμε λοιπόν το πιο βασικό κομμάτι ξεκινάμε!
Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ
Έσπασε το cake pop μας???Μα τι έκανα λάθος??? Η απαντηση βρίσκεται στο φρόστινγκ! έχουμε βάλει πολύ φρόστινγκ ή αντίθετα βάλαμε ελάχιστο! Πως όμως θα βρούμε τη σωστή αναλογία? Πρακτικά, προσθέτουμε σταδιακά και σε μικρές δόσεις το φρόστινγκ και έπειτα ελέγχουμε αν φτάνει η ποσότητα με τον εξής τρόπο. Κάνουμε μια μπαλίτσα με το μείγμα μας και έπειτα την πιέζουμε με τα δύο μας δάχτυλα(αντίχειρα και δείκτη). Αν η μπάλα μας έχει κάνει ρωγμές από τα πλάγια τότε χρειάζεται να προσθέσουμε και άλλο φρόστινγκ.Το μείγμα μας είναι έτοιμο όταν θα είναι λεία η μπαλίτσα από όλες τις πλευρές έπειτα από πίεση.
ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ
Το κέικ μας το κάνουμε τρίμματα.Για να καταλάβετε τι εννοω φανταστείτε την άμμο! κόκκο κόκκο!Τόσο λεπτό!Αυτό θα βοηθήσει ώστε να φαίνονται ολοστρόγγυλα!Πλάθουμε πολύύύύ καλά σε μικρά μπαλάκια.Όσο πιο λεία θα είναι χωρίς τη σοκολάτα, τόσο πιο όμορφα θα φαίνονται στην τελική τους εμφάνιση! Ωστόσο, αν κάτι δεν πάει καλά(άνθρωποι είμαστε) ρίξτε από πάνω τρούφα να καλύψει τις ατέλειες και κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα!
ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΑΚΙ
Αν άρχισε η πτώση τότε δεν κρύωσαν όσο έπρεπε ή η σοκολάτα ήταν πολύ ζεστή.Ωστόσο παίζει ρόλο και το μέγεθος!!Προσέχουμε να μην τα κάνουμε πολύ μεγάλα για να αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο.
ΕΤΟΙΜΑ!!!……ΚΡΑΑΑΑΑΚΚΚΚ!!! ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΕ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ!
Και ενω έχετε τελειώσει με τα cake pops σας και θαυμάζετε το έργο σας ξαφνικά βλέπετε τις ρωγμές να εμφανίζονται μία μία στη σοκολάτα!Μα τι πήγε στραβά??Η διαφορά θερμοκρασίας!Όταν έρθει η ώρα να βουτήξετε τα cake pops σας στη σοκολάτα θα προσέξετε να μην είναι παγωμένα από το ψυγείο και η σοκολάτα να μην είναι καυτή!Για αυτό το λόγο βγάζετε λίγα λίγα τα cake pops(ποτέ όλα μαζί γιατί θα ζεσταθούν και θα αρχίσουν να πέφτουν)περίμενετε για 2 λεπτά και έπειτα τα βουτάτε στη σοκολάτα(ξαναθυμίζω όχι καυτή).Να θυμάστε πως η σοκολάτα πρέπει να σφίγγει σταδιακά αφήνοντας την σε θερμοκρασία δωματίου.Με αυτό τον τρόπο δεν θα σπάσει απο την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας(ψυγείο).Αν θελήσετε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη θα τα αφήσετε πρώτα στο ψυγείο για λίγες ώρες και μετά θα τα βουτήξετε στη σοκολάτα…
Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΟ CAKE POP ΕΧΕΙ ΑΣΠΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΥΣ.
Πρώτα απ’ολα προσέχουμε να μην υπερθερμανθεί η σοκολάτα στο λιώσιμο.Ανακατεύουμε συνεχώς και πάντα τη βγάζουμε από το μπεν μαρί λίγο πριν διαλυθούν όλα τα κομμάτια.Αυτό θεωρώ είναι και το πιο βασικό κομμάτι.Φανταστείτε ένα cake pop με στίγματα άσπρα,κομπους από σοκολάτα και σπασίματα.Για αυτό αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο και λιώστε σε χαμηλή θερμοκρασία τη σοκολάτα ανακατεύοντας πολύ συχνά!
Αυτά είναι τα μυστικά , όλα και χωρίς περικοπές, γιατί θέλω πραγματικά να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα!!!
Ας τα δούμε όμως και στην πράξη!
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε το κέικ αφού έχει κρυώσει καλά και το τρίβουμε με τα δαχτυλά μας μέχρι να πάρει την όψη της άμμου!
Ρίχνουμε σταδιακά το φρόστινγκ και ανακατεύουμε.Κάθε φορά κάνουμε τον έλεγχο με το εξής κολπάκι: φτιάχνουμε μία μπαλίτσα και την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας( αντίχειρα και δείκτη).Αν κάνει ρωγμές στα πλάγια τότε χρειάζεται και άλλο φρόστινγκ!Αν είναι λείο τότε είναι έτοιμο για χρήση!
Μετρώντας με μία μεζούρα πετυχαίνουμε ίδιο μέγεθος στα cake pops!
Κατόπιν, με τα χέρια μας τα πλάθουμε μέχρι να γίνουν λείες μπάλες!Τοποθετούμε στο ψυγείο!
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί(προσέχουμε να μην είναι καυτή).Βουτάμε ένα ένα τα στικάκια στη σοκολάτα και έπειτα τα βάζουμε στις μπαλίτσες.Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν πολύ καλά!
Μόλις είναι έτοιμα παίρνουμε ένα ένα τα Cake pops και τα βουτάμε στην κουβερτούρα!Χτυπάμε ελαφρά στην άκρη του μπολ για να φύγει η περίσσεια σοκολάτα!!Αν θέλουμε διακοσμούμε με τρούφα,ινδοκάρυδο κλπ.
Τα αφήνουμε στην άκρη (σε ένα ποτήρι ή cake pop stand ή σε φενιζόλ) μέχρι να σφίξει η σοκολάτα!
Αν θέλετε να πάρετε περισσότερες ιδέες για πάρτυ σας έχω τρόπους κ συνταγές πατώντας εδώ!
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
18 Σχόλια
evicita8 μήνες ago
Με ζαχαρόπαστα δεν θα έχετε ιδιαίτερο άγχος μήπως λιώσουν…☺️
Χριστίνα8 μήνες ago
Καλημέρα, ήθελα και εγώ να ρωτήσω. Θέλω να τα φτιάξω για την βάφτιση που έχω τον Σεπτέμβρη. Θα έχει αρκετή ζέστη, θα αντέξουν? Πολύ φοβάμαι πως όχι. Τι άλλο μπορώ να βάλω για να μην λιώσουν?
evicita2 έτη ago
Αυτή την περίοδο που δεν έχει ζέστη διατηρούνται και εκτός ψυγείου. Ωστόσο , μπαίνουν και ψυγείο και κατάψυξη, ανάλογα πόσο καιρό θέλουμε να τα κρατήσουμε. Συνήθως η διάρκεια έχει να κάνει με το κέικ που επιλέγουμε. Όσο προτείνει δηλαδή η συνταγή μας, συνήθως 4-6 μέρες.
Μαριέττα2 έτη ago
Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!!Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα κάνω με μερεντα μέσα και εξωτερικά σοκολάτα για πόσο καιρό διατηρούνται και που;κατάψυξη ή συντήρηση;;ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..
evicita3 έτη ago
Σ’ευχαριστώ πολυ ☺ Χαίρομαι που σου αρεσαν!
Όλγα Μαυροκορδοπούλου3 έτη ago
Απλά τέλεια!!! Οι συμβουλές που έδωσες είχαν το καλύτερο αποτέλεσμα. Το κεικ το ανακάτεψα με πραλίνα φουντουκιού την οποία προηγουμένως την εβαλα για λίγο στα μικροκύμματα για να ρευστοποιιηθεί. Βγήκαν καλύτερα από όσα αγοραστά έχω φάει ενώ ήταν υπέροχα και στην όψη.
Αρετή3 έτη ago
Αρκετά αργότερα…. όμως τώρα σκέφτηκα οτι το γλάσο θα μπορουσε να ειναι υποβρύχιο (βλ. βενιζελικά Λήμνου) ☺
evicita3 έτη ago
Όντως σωστή σκέψη…κ δεν λιώνουν!
evicita4 έτη ago
Ναι είναι μία εναλλακτική λύση! Ότι και να κάνεις εύχομαι καλή επιτυχία!
Ολγα4 έτη ago
Ναι για επικαλυψη εννοω! Δεν τρωει ο γιος μου σοκολατα και ψαχνω εναλλακτικη να κανω τα cake pops στο παρτυ το. Γλασο ακουγεται καλη ιδεα…
evicita4 έτη ago
Καλησπέρα και από μένα! Χωρίς σοκολάτα τα pops ? Αν εννοείς εξωτερικά(την επικάλυψη) γίνεται με ενα ειδικό γλάσο. Είναι μια πιο επαγγελματική τεχνική που δεν είναι τόσο απλή ώστε να αναλυθεί σε πέντε γραμμές.Ωστόσο, το σύνηθες είναι η σοκολάτα….λευκή …μαυρη…γάλακτος. 🙂
Ολγα4 έτη ago
Καλησπερα! Πως θα μπορουσα να κανω τα cake pops χωρις καθολου σοκολατα;
evicita4 έτη ago
όχι η μερέντα δεν είναι frosting. frosting είναι η βουτυρόκρεμα. Αν ρωτάς όμως για τa cakepop μπορείς να βάλεις και μερέντα σκέτη στο κεικ αντι για frosting. 🙂
Αθηνα Λαμπροθαναση4 έτη ago
Τη ειναι το φροστινκ; μερεντα;
evicita4 έτη ago
Αυτό εξαρτάται από την εποχή! Το χειμώνα που τα φτιάχνω για πάρτυ δεν παθαίνουν τίποτα. Το καλοκαίρι λογικό είναι, όπως κάθε σοκολάτα, να μην αντέχουν για πολύ καιρό. 🙂
Aleka4 έτη ago
Καλησπέρα!
Πόση ώρα αντέχουν εκτός ψυγείου?
Ευχαριστώ
evicita4 έτη ago
Πολύ χαίρομαι που σ’ άρεσαν :):D:)
Βάσω4 έτη ago
Πω πω τέλεια!!!έχω πάθει πλάκα!!!