Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Η πρασοτυρόπιτα αποτελεί μία πεντανόστιμη επιλογή γι’ αυτους που αγαπούν τις πίτες!
Διαθέτει μία μοναδική, συνδυαστική γεύση, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα, η προσθήκη κάποιων τυριών ή βοτάνων με ιδιαίτερη χαρακτηριστική γεύση μπορεί να δημιουργήσουν ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.
Η συνταγή που σας δίνω σήμερα θα έλεγα ότι είναι στην πιο απλή μορφή της, αυτό όμως δεν την κάνει να μειονεκτεί σε γεύση!
Φτιάχνεται πολύ εύκολα και με απλά υλικά και μπορείτε να τη συνοδεύσετε με μία φρεσκοκομμένη σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά:
ΓΕΜΙΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, φτιάχνουμε τη γέμιση για να κρυώσει. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο και τα πράσα ψιλοκομμένα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να μην είναι σε χαμηλή φωτιά γιατί θα βγάλουν ζουμί και θα βράσουν! Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα που επιλέξαμε. Βάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κατόπιν, φτιάχνουμε το ζυμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Όταν είναι έτοιμα τα φύλλα συναρμολογούμε την πίτα, αφού πρώτα προσθέσουμε τη φέτα και το αυγό στα πράσα. Παίρνουμε ένα ταψί το βουτυρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε το ένα φύλλο κάτω, ενδιάμεσα γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι προσέχοντας να μην ανοίξει η πίτα.
Βουτυρώνουμε ελαφρά το τελευταίο φύλλο σφολιάτας και έπειτα ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να ροδίσει.
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια