Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
κοτόπιτα
Ποιος λέει όχι σε ένα ζεστό κομμάτι κοτόπιτας;
Τόσα αρώματα, τόσες γεύσεις θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα! Μία από τις αγαπημένες μου πίτες!
Στη συνταγή που σας δίνω το φύλλο είναι σφολιάτα. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το φύλλο σφολιάτα με ένα πολύ εύκολο τρόπο. Και γι’αυτό βέβαια δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί σας έχω φανταστική συνταγή (σπιτικό φύλλο σφολιάτας). Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό του εμπορίου. Ότι αγαπάτε…
Παρακάτω θα βρεις 2 τρόπους συνταγές για σπιτικό φύλλο
χειροποίητο φύλλο σφολιάτας, εύκολο και γρήγορο!
Σπιτικό φύλλο, πως ανοίγουμε φύλλο χωρίς κόπο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι (δεν χρειάζεται να το ψιλοκόψουμε,απλά το καθαρίζουμε). Γεμίζουμε με νερό ίσα ίσα να καλυφθεί το κοτόπουλο και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και με ένα πιρούνι διαλύουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το βράσιμο έτσι ώστε να μοιάζει ο ζωμός χυλωμένος. Εν τω μεταξύ, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο με τα χέρια.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε και το θυμάρι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τα σοταρισμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το χυλωμένο ζωμό, την παρμεζάνα, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν χρειάζεται (λόγω των τυριών) προσθέτουμε αλάτι. Στη δική μου γέμιση δεν χρειάστηκε! Στο τέλος, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε τη γέμιση κρύα στην πίτα.
Σε ένα ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κατόπιν,χαράσσουμε την πίτα. Αραιώνουμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε την πίτα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει (περίπου 40 λεπτά).
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
0 Σχόλια