Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
Αυτό το τέλειο,ζουμερό,φρουτώδες κέικ το έφαγα για πρώτη φορά στο Λονδίνο!Ομολογώ ότι ποτέ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να παραγγείλω για γλυκό κέικ καρότο!!!Πόσο μάλλον να το φτιάξω!Το έφαγα όμως μετά από επιμονή του κουμπάρου μας ο οποίος τρώει συνέχεια αυτό το γλυκό στο εξωτερικό!!’Οπως καταλαβαίνετε η έκπληξη μου ήταν τόσο μεγάλη που έκανα σαν τρελή να βρω τη συνταγή!Σήμερα λοιπόν σας την παρουσιάζω και συνιστώ να την κάνετε!!Κατευθείαν απο το Λονδίνο…
ΥΛΙΚΑ:
ΚΕΙΚ
FROSTING
Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με τη βοήθεια του μίξερ.Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Φροντίζουμε να στραγγίξουμε πολύ καλά τον ανανά!Αλλιώς το κέικ θα γίνει λασπωμένο(δείτε εδώ)!Ένας καλός τρόπος είναι να το περάσουμε στο μούλτι και μετά να το στραγγίξουμε με στραγγιστήρι και σπάτουλα(όπως φαίνεται στη φώτο).Αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα ρίχνουμε τα καρύδια,τα καρότα και τον ανανά…Τελευταία βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,τη σόδα,το baking και την κανέλα αφού τα αναμείξουμε χώρια σε ένα μπολ!
Το βάζουμε σε μία φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40- 50 λεπτά!!
FROSTING!!
Όλα τα υλικά φροντίζουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει .Έπειτα στραγγίζουμε την κρέμα τυριού!Αυτό είναι πολύ βασικό γιατι το γλάσο σας θα γίνει νερουλό(δείτε εδώ) και αυτό δεν το θέλουμε!!!Προσθέτουμε την κρέμα τυριού στο βούτυρο κουταλιά κουταλιά..
Τέλος ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να διαλυθεί η άχνη!
Βάζουμε σε κορνέ και απλώνουμε πάνω στο κρύο κέικ!
Το ιδανικό είναι να βάλετε το frosting και επάνω στο κέικ αλλα και ενδιάμεσα!Και φυσικά το κέικ να έχει κρυώσει καλά!!!
Πάει καταπληκτικά με ένα ζεστό καφεδάκι!!!!! 🙂
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
2 Σχόλια
evicita3 έτη ago
καλησπέρα και απο μένα! Μπορείς να βάλεις και φρεσκο ανανά απλά θα προσέξεις να μην έχει πολλά ζουμιά και ίνες. Με
άλλο φρούτο να πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει.Αν πειραματιστεις θα χαρώ να ακούσω πως έγινε!
Anastasia3 έτη ago
Καλημερα! Ενθουσιαστηκα με την προσθηκη του ανανα στην συνταγη! Αν δεν εχω κονσερβα και εχω μονο φρεσκο, κανει; επισης αντι για ανανα θα μπορουσα να βαλω καποιο αλλο φρουτο; φρεσκο εννοω…..