Αυτό το τέλειο,ζουμερό,φρουτώδες κέικ το έφαγα για πρώτη φορά στο Λονδίνο!Ομολογώ ότι  ποτέ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να  παραγγείλω για γλυκό κέικ καρότο!!!Πόσο μάλλον να το φτιάξω!Το έφαγα όμως μετά από επιμονή του κουμπάρου μας ο οποίος τρώει συνέχεια αυτό το γλυκό στο εξωτερικό!!’Οπως καταλαβαίνετε  η έκπληξη μου ήταν τόσο μεγάλη που έκανα σαν τρελή να βρω τη συνταγή!Σήμερα λοιπόν σας την παρουσιάζω και συνιστώ να την κάνετε!!Κατευθείαν απο το Λονδίνο…

ΥΛΙΚΑ:

ΚΕΙΚ

  • 140ml ηλιέλαιο
  • 200gr καστανή ζάχαρη
  • 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 80ml αυγά
  • 80gr καρύδια περασμένα στο μούλτι ελαφρά
  • 320gr καρότα περασμένα στο μούλτι
  • 280gr κονσέρβα ανανά πολύ καλά στραγγισμένο
  • 290gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κ.γ σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ baking powder
  • 3/4 κ.γ κανέλα

 FROSTING

  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 225gr κρέμα τυριού
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με τη βοήθεια του μίξερ.Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

 Φροντίζουμε να στραγγίξουμε πολύ καλά τον ανανά!Αλλιώς το κέικ θα γίνει λασπωμένο(δείτε εδώ)!Ένας καλός τρόπος είναι να το περάσουμε στο μούλτι και μετά να το στραγγίξουμε με στραγγιστήρι και σπάτουλα(όπως φαίνεται στη φώτο).Αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα ρίχνουμε τα καρύδια,τα καρότα και τον ανανά…Τελευταία βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,τη σόδα,το baking και την κανέλα αφού τα αναμείξουμε χώρια σε ένα μπολ!

Το βάζουμε σε μία φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40- 50 λεπτά!!

FROSTING!!

Όλα τα υλικά φροντίζουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει .Έπειτα στραγγίζουμε την κρέμα τυριού!Αυτό είναι πολύ βασικό γιατι το γλάσο σας θα γίνει νερουλό(δείτε εδώ) και αυτό δεν το θέλουμε!!!Προσθέτουμε την κρέμα τυριού στο βούτυρο κουταλιά κουταλιά..

Τέλος ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να διαλυθεί η άχνη!

Βάζουμε σε κορνέ και απλώνουμε πάνω στο κρύο κέικ!

Το ιδανικό είναι να βάλετε το frosting και επάνω στο κέικ αλλα και ενδιάμεσα!Και φυσικά το κέικ να έχει κρυώσει καλά!!!

Πάει καταπληκτικά με ένα ζεστό καφεδάκι!!!!! :-)