Blog

Ζελέ Από Φρέσκιες Φράουλες! Multi Recipe!

Τι να πω για αυτό το ζελέ φράουλας! Πραγματικά έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ! Ξέρετε γιατί? Αγαπώ τις συνταγές που με τα ίδια υλικά και την ιδια εκτέλεση, οι χρήσεις που έχουν μπορεί να είναι δύο ή και περισσότερες! Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι φτιάχνοντας αυτό το ζελέ ταυτόχρονα φτιάχνετε μία ωραιότατη μαρμελάδα φράουλα  και σε πολύ λίγο χρόνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ  2 ΣΕ 1

Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξω ζελέ φράουλας! Δεν προτιμώ τις ετοιματζίδικες σκόνες γιατί πολύ απλά μου θυμίζουν αρωματισμένο νερό! Καμία σχέση δηλαδή με αυτό τον υπέροχο πολτό φράουλας που είναι γεμάτος γεύση και αρώματα! Όταν, λοιπον, έφτιαξα το πολυπόθητο ζελέ  και το δοκίμασα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η μαρμελάδα φράουλα! Φυσικά όχι στη γλυκύτητα της αλλά στην υφή και την πυκνότητά της! Συγκεκριμένα θυμίζει τις μαρμελάδες που είναι λίγο πιο πηχτές (σα ζελεδάκια)! Απλώνεται τέλεια και χωρίς καμία δυσκολία! Όποτε την επόμενη μέρα είχα για το παιδάκι μου ωραιότατη μαρμελάδα στο ψωμάκι του ενώ εγώ απολάμβανα το κρύο φραουλένιο ζελεδάκι μου!

ΠΟΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ

Η συνταγή είναι με 100% πολτό φράουλας! Αυτό σημαίνει ότι έχει έντονη γεύση! Ωστόσο αν προτιμάτε μια πιο λάιτ εκδοχή (καλά μη φανταστείτε κανένα νεροζούμι, πάλι φράουλα θα τρώτε) μπορείτε να αντικαταστήσετε 100 γρ πολτό με 100γρ. νερό! Θυμίζει περισσότερο ζελέ! Στη μαρμελάδα όμως, όπως είπαμε, βάζουμε πολτό!

ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΌ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ

Η συνταγή έχει 4 κ.σ. μέλι! Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή αναλογία για ζελέ! κρατάω όμως μια επιφύλαξη αν οι φράουλες δεν είναι αρκετά ώριμες ή  αν είστε πολύ γλυκατζήδες! 4-5 κ.σ. κάπου εκεί θα κυμανθείτε! Για μαρμελάδα αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω μέλι..

Μία ακόμα ωραία ιδέα είναι και τα ζελεδάκια σε διάφορα σχήματα ! Δεν θα επεκταθώ όμως γιατί έρχεται και αντίστοιχο ποστ σύντομα..

Α! Και για τους λάτρης της φράουλας έχω και γρήγορο φραουλένιο παγωτό σε 1 λεπτό ( και πολύ λέω!!). …

 

 

ΥΛΙΚΑ: 3-4 μπολάκια

  • 400 γρ. καθαρισμένες φράουλες ( Εναλλακτική  δόση 300 γρ. πολτό φράουλας + 100 γρ. νερό)
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. λεμόνι
  • 5 φύλλα ζελατίνης

 

Ένας εύκολος και  πρακτικός τρόπος για να καθαρίσουμε τις φράουλες είναι αυτός με το καλαμάκι! Περνάμε από την κάτω πλευρά της φράουλας το καλαμάκι και το σπρώχνουμε μέχρι να βγει από την άλλη! Όπως ακριβώς περνάμε το κρέας στο σουβλάκι (ξυλάκι)!

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να μαλακώσουν! Περίπου 5 λεπτά!

Σε ένα μούλτι (πολυκόφτη) ρίχνουμε τις καθαρισμένες φράουλες, το μέλι και το λεμόνι!

 

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί όλο. Δεν χρειάζεται να βράσει! Αρκεί να είναι ζέστο! Πρέπει να είναι ζεστό για να λιώσει η ζελατίνη που θα ρίξουμε! Στραγγίζουμε τη ζελατίνη με το χέρι και τη ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα! Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί! Προσέχουμε να μη μείνουν κομμάτια ζελατίνης! 

Μοιράζουμε στα μπολάκια και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου! Έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να σφίξουν για τουλάχιστον  2 ώρες!

 

evicita

Γεια σας, είμαι η Εύα και θα ξεκινήσω λέγοντας ότι μου αρέσει να δημιουργώ! Λατρεύω να δημιουργώ κάτι από το τίποτα και μου αρέσει όταν το τίποτα έχει γλυκιά γεύση!

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!