Βασιλόπιτα κέικ!

Βασιλόπιτα  κέικ

Είμαστε λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου και σίγουρα για να μπήκες σε αυτό το ποστ, θα σκέφτεσαι να φτιάξεις μόνος/η σου την βασιλόπιτα. Και πολύ καλά θα κάνεις, αφού είναι το πιο εύκολο πράγμα!

 

Η βασιλόπιτα που σου δίνω είναι τόσο εύκολη και ταυτόχρονα τόσο νόστιμη που θα εντυπωσιάσεις τους πάντες, στο εγγυώμαι!

Έχει υπέροχα αρώματα και φυσικά δεν λείπουν τα αποξηραμένα φρούτα, must για κέικ Χριστουγέννων!

 

 

Μυστικά για πετυχημένη βασιλόπιτα κέικ!
  1. Φροντίζουμε τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρη είναι το πιο βασικό στάδιο. Οπότε, χτυπάμε πολύ καλά.
  3. Από τη στιγμή που θα μπει το αλεύρι, ξεχνάμε το χτύπημα για πολλή ώρα.
  4. Τα αυγά τα ρίχνουμε ένα ένα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί το πρώτο και κατόπιν προσθέτουμε το δεύτερο.
  5. Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύουμε με 1 κ.γ. αλεύρι, για να μην κάτσουν στον πάτο του κέικ όταν ψηθεί!
  6. Το κέικ μας το διακοσμούμε αφού κρυώσει πολύ καλά, πάνω σε σχάρα.
  7. Τέλος, ανάβουμε το φούρνο με το που ξεκινήσουμε τη συνταγή, για να προθερμανθεί καλά!

 

 

βασιλόπιτα κέικ

Μαζί με τη βασιλόπιτα,σου έχω εκπληκτικό κέρασμα για τους καλεσμένους σου!

Σπιτικά ferrero rocher! Ήρθε η ώρα να κακομάθουμε τους εαυτούς μας…

Υλικά: για ταψί 25εκ. διάμετρο
  • 300 γρ. Βούτυρο θερμ. δωματίου
  • 300 ζάχαρη
  • 5 αυγά θερμ. δωματίου
  • 150 γρ. γάλα θερμ. δωματίου
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (ανακατεμένα με 1 κ.γ. αλεύρι)
  • Ξύσμα από δύο μανταρίνια (ή ένα πορτοκάλι)
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ. γ. κοφτό γαρύφαλλο

 

  • Άχνη για πασπάλισμα
  • βούτυρο για άλειμμα

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσει κ ν’ αφρατέψει.

Κατόπιν, ρίχνουμε ένα ένα τ’ αυγά κ συνεχίζουμε το χτύπημα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε εναλλάξ  με το γάλα, σε τρεις δόσεις. Από τη στιγμή που θα βάλουμε το αλεύρι ΔΕΝ χτυπάμε για πολλή ώρα το μείγμα.

κεικ

Τέλος, βάζουμε τη βανίλια, το ξύσμα, το γαρύφαλλο και τα αποξηραμένα φρούτα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά.

κεικ

 

Σε βουτυρωμένο ταψί, βάζουμε στη βάση του λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, αέρα για 45-50 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

 

βασιλόπιτα κέικ

Το φλουρί, το τυλίγουμε σε λίγο αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στη βασιλόπιτα αφού ψηθεί! Ωστόσο, μπορούμε να το βάλουμε και πριν το ψήσιμο!

βασιλόπιτα κέικ

Αφήνουμε τη βασιλόπιτα κέικ να κρυώσει πολύ καλά πάνω σε σχάρα και κατόπιν την αχνίζουμε και τη διακοσμούμε!

βασιλόπιτα κέικ

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

2 Σχόλια

evicita3 έτη ago

Ευχαριστώ παρα πολυ για τα ωραία λόγια☺καλή χρονιά

Evdokia Tsali3 έτη ago

Οι συνταγές σας δείχνουν εξαιρετικές και άνθρωπο με πολύ μεράκι.Μπραβο.

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!