Τούρτα για ερωτευμένους (με τα γλυκά)!

τούρτα αγίου βαλεντίνου

Αν δεν εισαι ερωτευμένος (μέρες που έρχονται), σίγουρα θα ερωτευτείς την συγκεκριμένη τούρτα! Σοκολατένιο παντεσπάνι με σιρόπι σοκολάτας, αφράτη μους σοκολάτας γάλακτος και λευκής σοκολάτας και φυσικά σάλτσα με φρούτα του δάσους!

 

τούρτα αγίου βαλεντίνου

Σχετικές αναρτήσεις για την ημέρα των ερωτευμένων

Μπισκοτοπαζλ, μία πρωτότυπη ιδέα για δωράκι!

ferrero rocher από τα χεράκια σας, θα εκπλαγείτε!

 

τούρτα αγίου βαλεντίνου

ΥΛΙΚΑ: για τσέρκι 20 εκ. διάμετρο

 

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 75γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 20γρ. κακάο
  • 20γρ. σπορέλαιο
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 150γρ. νερό
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
  • 300γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 15γρ. νερό (για το κορν φλάουρ)
  • 5γρ. κορν φλάουρ
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος (πάνω από 35% λιπαρά)
  • 230γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 140γρ. κουβερτούρα γάλακτος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε 3 αυγά με 75γρ. ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε 75γρ. αλεύρι, 20 γρ. κακάο και τα ρίχνουμε τμηματικά στο μείγμα των αυγών.

Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Δεν χρειάζεται να το βουτυρο-αλευρώσουμε! Αν χρησιμοποιήσουμε ταψί αντί για τσέρκι καλό είναι να βάλουμε λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού. Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι και κατευθείαν στον προθερμασμένο φούρνο.

τούρτα

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, αντιστάσεις! Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψί, και κατόπιν το τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά! Με ένα μαχαίρι το ξεκολλάμε σύριζα από τα τοιχώματα και ξεφορμάρουμε (μπορείτε να το δείτε και στο βίντεο). Με ένα πριονωτό μαχαίρι αφαιρούμε την “πέτσα” από το παντεσπάνι. Στη συνέχεια, το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.

ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 150γρ. νερό, 150γρ. ζάχαρη και βράζουμε για 2 λεπτά περίπου. Κατόπιν, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50γρ. κουβερτούρα σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο σιρόπι.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 300γρ. φρούτα του δάσους, 80γρ. ζάχαρη, 1 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού  και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Σε ένα φλυτζανάκι ανακατεύουμε 15γρ. νερό με 5γρ. κορν φλάουρ και έπειτα το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με τα φρούτα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί (σε διαφορετικά μπολ) 140γρ. κουβερτούρα σοκολάτα και 230γρ. κουβερτούρα λευκή. Περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και κατόπιν τις χρησιμοποιούμε. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 500γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι ν’αφρατέψει. Έπειτα, την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και ρίχνουμε στο ένα μπολ την κουβερτούρα γάλακτος και στο άλλο την λευκή κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε δυο βελουδινες μους.

τούρτα

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Τοποθετούμε το τσέρκι σε μία πιατέλα και βάζουμε μέσα το ένα παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε πολύ καλά. Να θυμάστε ότι στα δύο παντεσπάνια θα βάλουμε σχεδόν όλο το σιρόπι. Γι’ αυτό υπολογίστε ανάλογα. Βάζουμε από πάνω μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα φρούτων και έπειτα τη μους  σοκολάτας. Απλώνουμε καλά μέχρι τα τοιχώματα του τσέρκι. Μετά βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε ξανά και τέλος βάζουμε τη λευκή μους. Τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες πριν σερβίρουμε. Στολίζουμε είτε με κόκκινα φρούτα είτε με σοκολατένια διακοσμητικά.τούρτα αγίου βαλεντίνου

 

τούρτα αγίου βαλεντίνου

 

Τούρτα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου - evicita.gr

 

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!