Τούρτα για ερωτευμένους (με τα γλυκά)!

τούρτα αγίου βαλεντίνου

Αν δεν εισαι ερωτευμένος (μέρες που έρχονται), σίγουρα θα ερωτευτείς την συγκεκριμένη τούρτα! Σοκολατένιο παντεσπάνι με σιρόπι σοκολάτας, αφράτη μους σοκολάτας γάλακτος και λευκής σοκολάτας και φυσικά σάλτσα με φρούτα του δάσους!

 

τούρτα αγίου βαλεντίνου

Σχετικές αναρτήσεις για την ημέρα των ερωτευμένων

Μπισκοτοπαζλ, μία πρωτότυπη ιδέα για δωράκι!

ferrero rocher από τα χεράκια σας, θα εκπλαγείτε!

 

τούρτα αγίου βαλεντίνου

ΥΛΙΚΑ: για τσέρκι 20 εκ. διάμετρο

 

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 75γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 20γρ. κακάο
  • 20γρ. σπορέλαιο
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 150γρ. νερό
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
  • 300γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 15γρ. νερό (για το κορν φλάουρ)
  • 5γρ. κορν φλάουρ
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος (πάνω από 35% λιπαρά)
  • 230γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 140γρ. κουβερτούρα γάλακτος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε 3 αυγά με 75γρ. ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο.Κοσκινίζουμε 75γρ. αλεύρι, 20 γρ. κακάο και τα ρίχνουμε τμηματικά στο μείγμα των αυγών.

Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο τσέρκι γιατί μπορώ να το αυξομειώνω σε ότι μέγεθος θέλω, χωρίς να χρειάζεται να έχω όλα τα μεγέθη σε ταψί! Δεν χρειάζεται να το βουτυρο-αλευρώσουμε! Αν χρησιμοποιήσουμε ταψί αντί για τσέρκι καλό είναι να βάλουμε λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού. Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι και κατευθείαν στον προθερμασμένο φούρνο.

τούρτα

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, αντιστάσεις! Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψί, και κατόπιν το τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά! Με ένα μαχαίρι το ξεκολλάμε σύριζα από τα τοιχώματα και ξεφορμάρουμε (μπορείτε να το δείτε και στο βίντεο). Με ένα πριονωτό μαχαίρι αφαιρούμε την “πέτσα” από το παντεσπάνι. Στη συνέχεια, το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.

ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 150γρ. νερό, 150γρ. ζάχαρη και βράζουμε για 2 λεπτά περίπου. Κατόπιν, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50γρ. κουβερτούρα σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο σιρόπι.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 300γρ. φρούτα του δάσους, 80γρ. ζάχαρη, 1 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού  και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Σε ένα φλυτζανάκι ανακατεύουμε 15γρ. νερό με 5γρ. κορν φλάουρ και έπειτα το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με τα φρούτα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί (σε διαφορετικά μπολ) 140γρ. κουβερτούρα σοκολάτα και 230γρ. κουβερτούρα λευκή. Περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και κατόπιν τις χρησιμοποιούμε. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 500γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι ν’αφρατέψει. Έπειτα, την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και ρίχνουμε στο ένα μπολ την κουβερτούρα γάλακτος και στο άλλο την λευκή κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε δυο βελουδινες μους.

τούρτα

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Τοποθετούμε το τσέρκι σε μία πιατέλα και βάζουμε μέσα το ένα παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε πολύ καλά. Να θυμάστε ότι στα δύο παντεσπάνια θα βάλουμε σχεδόν όλο το σιρόπι. Γι’ αυτό υπολογίστε ανάλογα. Βάζουμε από πάνω μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα φρούτων και έπειτα τη μους  σοκολάτας. Απλώνουμε καλά μέχρι τα τοιχώματα του τσέρκι. Μετά βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε ξανά και τέλος βάζουμε τη λευκή μους. Τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες πριν σερβίρουμε. Στολίζουμε είτε με κόκκινα φρούτα είτε με σοκολατένια διακοσμητικά.τούρτα αγίου βαλεντίνου

 

τούρτα αγίου βαλεντίνου

 

Τούρτα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου - evicita.gr

 

 

 

10 comments for “Τούρτα για ερωτευμένους (με τα γλυκά)!

  1. evicita
    23 Ιανουαρίου, 2024

    Μπορεί να διατηρηθεί 3-5 μέρες και καλό είναι τα φρούτα να μπουν στο τέλος 🙂

  2. Χρυσα Γρηγοριαδου
    22 Ιανουαρίου, 2024

    Θα ήθελα να ρωτήσω πόσες μέρες διατηρείτε η τούρτα στο ψυγείο? (Συγχαρητήρια για τις δημιουργίες σας κι ευχαριστούμε που τις μοιράζεστε μαζί μας!)

  3. evicita
    03 Ιανουαρίου, 2024

    Ευχαριστώ για την επισήμανση ☺️. Μπαίνει ακριβώς μετά το αφρατεμα των αυγών με τη ζάχαρη. Μπορείτε να το δείτε στο βίντεο

  4. Δανάη Τσιλιγκίρη
    02 Ιανουαρίου, 2024

    Καλησπέρα, στο παντεσπάνι το σπορέλαιο πότε το βάζουμε; Δεν το αναφέρει η συνταγή.

  5. evicita
    19 Μαΐου, 2023

    Ναι κρύο σιρόπι κρύο παντεσπάνι ☺️

  6. ΕΛΕΝΗ
    19 Μαΐου, 2023

    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!Το σιρόπι να είναι κρύο για να σιροπιασουμε το κρύο παντεσπάνι;

  7. evicita
    17 Ιανουαρίου, 2023

    Αν θέλετε να κάνετε την τούρτα σε 26 εκ. τσερκι νομίζω η διπλάσια ποσότητα θα είναι οκ ☺️

  8. Βικη
    17 Ιανουαρίου, 2023

    Καλησπέρα μου άρεσε πάρα πολύ η συνταγή σας όμως πως μπορώ να αλλάξω τις δόσεις από τις κρέμες για ένα παντεσπάνι 24 η 26;

  9. evicita
    24 Απριλίου, 2022

    Καλημέρα☺️
    Αρχικά το παντεσπάνι δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο. Το πολύ 3-4 λεπτά παραπάνω. Μπορείτε να το ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα.
    Για την λευκή μους δεν μπορώ να δώσω μια συγκεκριμένη απάντηση. Γευστικά σε αυτή τη δόση μου αρέσει..
    Για την καραμέλα δεν το έχω δοκιμάσει για να σας πω. Κάθε συνταγή διαφέρει..

  10. Σνεζάνα
    24 Απριλίου, 2022

    Καλημέρα σας!
    Υπεροχη συνταγή! Σας ευχαριστώ που την μοιράζεστε μαζί μας! 🙂

    Ετοιμάζομαι να φτιάξω την τούρτα, η μάλλον μια παραλλαγή τής, και θα ήθελα να ρωτήσω γιατί στο λευκό μους βάζουμε παραπάνω λευκή κουβερτουρα?
    Και, επίσης, εάν θέλω να φτιάξω το μους με Nestlé dessert καραμέλα, πόσο σοκολάτα στο 250γρ κρέμα γάλακτος βάζω?
    Και κάτι τρίτο: εάν το παντεσπάνι γίνει με ανάλογη ποσότητα σε τσερκι 26, θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος να ψηθεί?

    Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων! 🙂

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *