Το κέικ της μαμάς!

Το κέικ της μαμάς είναι το καλύτερο κέικ! Είναι αυτό το κλασικό κέικ, συνήθως δίχρωμο, που όταν το ψήνεις μοσχομυρίζει το σπίτι και σου ξυπνά παιδικές αναμνήσεις (σε μένα σίγουρα)!!

Σήμερα σου δίνω τη συνταγή για το κέικ της μαμάς και σου συνιστώ να το φτιάξεις!

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: βασική συνταγή για cupcakes

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 220 γρ. γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΚΑΟ

  • 4 κ.σ. από το μείγμα κέικ
  • 1 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. γάλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Κατόπιν, προσθέτουμε το μέλι. Βάζουμε τ’ αυγά ένα κάθε φορά. Δηλαδή ρίχνουμε το πρώτο αυγό περιμένουμε να ενσωματωθεί και κατόπιν ρίχνουμε το δεύτερο.

Έπειτα, βάζουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι. Από τη στιγμή που θα μπει το αλεύρι δεν ανακατεύουμε για πολλή ώρα. Τέλος, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ και βάζουμε εναλλάξ το μειγμα βανίλιας και κακάο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, αντιστάσεις!

Όταν κρυώσει πολύ καλά το κέικ, πασπαλίζουμε με άχνη.

 

Το κέικ της μαμάς! Παραδοσιακό, μαμαδίστικο, δίχρωμο κέικ, πολύ νόστιμο-evicita.gr

 

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *