Σπιτική πραλίνα μπουένο μόνο με μέλι!

σπιτική πραλίνα μπουένο

Αυτές τις μέρες, έχουμε κολλήσει με ένα συγκεκριμένο πρωινό! Έφτιαξα, που λες, μία πραλίνα μπουένο που ξετρέλανε όλη την οικογένεια! Θέλω να σου πω ότι παιδεύτηκα για να βγάλω τη συνταγή. Αρχικά, με τα υλικά και έπειτα με τη δοσολογία. Ήθελα μια ισορροπία στη γεύση και πιστεύω ότι την πέτυχα!

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει ζάχαρη και είναι μόνο με μέλι! Το μόνο που θα προσέξεις είναι τα υλικά σου να είναι καλής ποιότητας, κυρίως τα φουντούκια!

Αν σου αρέσει η σοκολατένια γεύση, σου έχω πραλίνα σοκολάτας!Μοναδική!

Συνταγή:

Όλα τα προϊόντα τα προμηθεύτηκα από το Pure-natural.gr και πίστεψέ με θα βρεις τεράστια ποικιλία σε είδη διατροφής και περιποίησης.

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι  βάζουμε τα ψημένα φουντούκια και τα πολτοποιούμε μέχρι να βγάλουν το λάδι τους και να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή. Εναλλακτικά, μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φουντουκοβουτυρο χωρίς ζάχαρη!

Κατόπιν, λιώνουμε το βούτυρο ελάχιστα, ίσα-ίσα να μαλακώσει, και έπειτα το ρίχνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε το γάλα, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε (μπλεντάρουμε) πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στην αρχή η πραλίνα θα είναι πιο ρευστή. Μη σας προβληματίζει αυτό. Όσο θα κρυώνει τόσο θα πήζει.

Βάζουμε τη σπιτική πραλίνα μπουένο σε ένα βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Το αποτέλεσμα; ένα φανταστικό άλειμμα για ψωμί αλλά και για βούτες με το κουτάλι!

 

 

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *