Homemade lemonade!

Ζέστη…..καλοκαίρι…..και μία δροσιστική, για να μην πω παγωμένη, σπιτική λεμονάδα  είναι ότι πρέπει τώρα!Τι καλύτερο;; Πάρτε μία ιδέα γιατί τα γούστα και οι γεύσεις ποικίλουν!Άλλος τη θέλει πιο ξινή…άλλος αρωματική….άλλος ανθρακούχα!!! Τρεις συνταγές λεμονάδας….για όλα τα γούστα!!λεμονάδα σπιτική

Σε όλες τις λεμονάδες μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο αλάτι!!Την περίοδο του καλοκαιριού ο συνδυασμός ζάχαρης και αλατιού  βοηθάει στην επανάκτηση ηλεκτρολυτών(Το μυστικό για ενέργεια!)

Αν παρόλα αυτά δεν συμπαθείτε τη ζάχαρη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μέλι σε μικρότερη ποσότητα ή και με σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης!!

Λεμονάδα η “κλασική” με δυόσμο

Η λεμονάδα αυτή αρέσει στους περισσότερους .Ίσως γιατί γλυκίζει περισσότερο απο τις άλλες.Ο δυόσμος ταιριάζει απόλυτα με το λεμόνι αλλά είναι προαιρετικό συστατικό.

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 φλ. νερό
  • 3/4 φλ. χυμό από λεμόνια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2-3 φυλλαράκια δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ένα φλυτζάνι νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το χυμό,το μείγμα της ζάχαρης κ το υπόλοιπο νερό. Τέλος, προσθέτουμε το δυόσμο.Τοποθετούμε σε μπουκάλια και αμέσως στο ψυγείο!!!

σπιτική λεμονάδα


Λεμονάδα η “ιδιαίτερη”

Αυτή η λεμονάδα είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς το λεμόνι μπαίνει ολόκληρο γι’ αυτό και η γεύση του λεμονιού είναι έντονη!!!Σίγουρα μία φορά πρέπει να τη δοκιμάσετε!!!Το μόνο που θα προσέξετε είναι το εξής: Πρέπει να την πιείτε την ίδια μέρα γιατί όσο μένει τόσο πικρίζει!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λεμόνι βιολογικό
  • 2 φλ. νερό
  • 5 κ.σ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και το καθαρίζουμε από τα κουκούτσια.Το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με ένα φλ. νερό.Τα πολτοποιούμε. Λιώνουμε τη ζάχαρη με το υπόλοιπο νερό σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ενσωματώνουμε στο χυμό λεμονιού. Η λεμονάδα σερβίρεται κρύα!

σπιτική λεμονάδα

Λεμονάδα με ανθρακικό

Αν δεν αρκείστε στην απλή λεμονάδα δοκιμάστε και αυτή  με το ανθρακικό. Ξεδιψάει περισσότερο απο αυτή του εμπορίου και φυσικά είναι πιο γευστική.Το μόνο που θα προσέξετε είναι να βάλετε τη σόδα λίγο πριν τη σερβίρετε για να διατηρήσει το ανθρακικό.

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2φλ χυμό λεμονιού
  • 3 φλούδες λεμονιού
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 φλ. νερό
  •  330ml σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τις φλούδες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Όταν κρυώσει καλά το μείγμα προσθέτουμε το χυμό. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και όταν σερβίρουμε προσθέτουμε τη σόδα.

σπιτική λεμονάδα

 ΓΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΑ…..

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *