Blog

Εύκολα Ταρτάκια Λεμονιού!

Έχεις λεμόνια; Φτιάξε… ταρτάκια λεμονιού!!!

Σας έχω μια δροσερή, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με αγαπημένα υλικά! Όταν τα digestive συναντούν το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα το χυμό λεμόνι , θα μπορούσε να βγει αποτέλεσμα λιγότερο από θεϊκό; Ατομικά ταρτάκια με γλυκιά κρούστα από digestives γεμισμένα με lemon-perfect πλούσια κρέμα , ιδανικά για να σερβιριστούν μόνα τους προς εντυπωσιασμό της παρεούλας σου κατά τον απογευματινό καφέ ή ως τελευταία πινελιά μετά από ένα υπέροχο δείπνο με φίλους. Γιατί η κρέμα λεμονιού έχει κάτι το elegant , το κουλτουριάρικο πώς να τo κάνουμε… κάτι που άλλωστε προδίδει και η γαρνιτούρα με φύλλα δυόσμου…

Και μιλώντας για κουλτούρα …μια ολόκληρη κουλτούρα στην κουζίνα σας δεν φέρνει μόνο αυτή η εκλεπτυσμένη αλλά και συνάμα εύκολη συνταγή μας αλλά και η …Nava. Αν δεν γνωρίζετε ακόμα την εταιρεία, σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα!!!!

Γεύση και άρωμα λεμονιού στην κουζίνα και τον ουρανίσκο σας! Δοκιμάστε τα και σας υπόσχομαι πως αυτά τα ταρτάκια θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά! Άλλωστε θα σας το ζητάτε και οι προαναφερθέντες καλεσμένοι….

 
ΥΛΙΚΑ: για 8-10 ταρτάκια
 
ΒΑΣΗ
 
  • 8 μπισκότα τύπου digestive ( περίπου 110 γρ.)
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (395 γρ.)
  • 3 κρόκους αυγών
  • 90 γρ. χυμο από φρέσκα λεμόνια (περίπου 3-4 λεμόνια, εξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι)
  • ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Βάζουμε τα μπισκότα στη σακούλα και τα σπάμε ρολάροντας τον πλάστη από πάνω μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα μπισκότα σε μορφή σκόνης, το αλεύρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα τοποθετούμε 1-2 κουταλιές από αυτό στις θήκες για cupcakes. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να πάρει τη μορφή της τάρτας.
 Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα αναποδογυρίζουμε. Τα  αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
 
Για την κρέμα
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Το μείγμα αρχικά θα γίνει πιο ρευστό καθώς ζεσταίνεται και στη συνέχεια σιγά σιγά θα πήζει.
 
Σε αυτό το στάδιο το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσει. Μπορούμε να βάλουμε μεμβράνη από πάνω εφάπτοντας την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
 
Συναρμολόγηση
Και τα δύο υλικά δεν πρέπει να είναι ζεστά! Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ και  γεμίζουμε τα ταρτάκια.
Διακοσμούμε με φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε.
ENJOY!!!!

Video & First photo  : pov studio.gr

evicita

Γεια σας, είμαι η Εύα και θα ξεκινήσω λέγοντας ότι μου αρέσει να δημιουργώ! Λατρεύω να δημιουργώ κάτι από το τίποτα και μου αρέσει όταν το τίποτα έχει γλυκιά γεύση!

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!