Soft cookies βανίλιας!

soft cookies

Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορώ να πω ότι τη γευτήκανε  πολλοί….πάρα πολλοί! Soft cookies!! Ομολογουμένως,τα έφτιαξα και εγώ άπειρες φορές γιατί είναι τα αγαπημένα μας οικογενειακώς, οπότε είχαν και άλλοι την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν!

Και ενώ είχα στο πρόγραμμα να τα δημοσιεύσω αργότερα, ζητούσατε τόσο επίμονα τη συνταγή που δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά! Voila!!

Θέλω να σας πω ότι τα “πρωτεία” δεν ανήκουν σε μένα αλλά στην food blogger Lindsay (συνταγή εδώ)! Δοκίμασα πολλές συνταγές και κατέληξα σε αυτήν γιατί πραγματικά είναι πεντανόστιμα!

 

 

 

Νομίζω η φωτογραφία μπορεί να σε πείσει!

 

Σχετική συνταγή: Μπισκοτοκέικ! Υπέροχα soft σοκολατένια Cookies!

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ

Τρία είναι τα βασικά σημεία σε αυτή τη συνταγή για πετυχημένα  soft cookies!

  1. Το σωστό λιώσιμο στο βούτυρο. Δεν πρέπει να είναι ζεστό, ωστόσο πρέπει να είναι σχεδόν σε υγρή μορφή.
  2. Η ποσότητα του αλευριού. Αν βάλουμε λίγο αλεύρι θα γίνουν πολύ επίπεδα (φλατ) τα μπισκότα μας. Από την άλλη, αν βάλουμε πολύ αλεύρι θα φουσκώσουν πολύ. Οπότε, βάζουμε όσο λέει η συνταγή και αν χρειαστεί προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ώστε να μην κολλάει στα χέρια αλλά ταυτόχρονα να έχουμε μαλακή ζύμη!
  3. Το ακριβές ψήσιμο. Ψήνουμε για 9-12 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Δεν το παρακάνουμε στο ψήσιμο γιατί δεν θα παραμείνουν μαλακά. Καθώς τα βγάζουμε από το φούρνο ίσως να έχουμε την εντύπωση ότι δεν ψήθηκαν!

 

Υλικά: για 24 soft cookies

  • 225 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (ίσως και λίγο παραπάνω)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 250-330 γρ. κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρα (αν κόψετε εσείς την κουβερτούρα θα χρειαστείτε λιγότερα γραμμάρια).

 

Εκτέλεση

Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε το βούτυρο. Δεν πρέπει να είναι ζεστό ωστόσο πρέπει να είναι σχεδόν σε υγρή μορφή. Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν, περίπου 10-15 δευτερόλεπτα. Δεν τα χτυπάμε πολύ γιατί θα σφίξουν στο ψήσιμο.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα, ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια αλλά ταυτόχρονα να είναι και μαλακή! Τέλος, βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με το χέρι.

Κάνουμε περίπου 24 μπαλίτσες  και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Προσέχουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν!

Ψήνουμε για 9-12 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Δεν το παρακάνουμε στο ψήσιμο γιατί δεν θα παραμείνουν μαλακά. Καθώς τα βγάζουμε από το φούρνο ίσως να έχουμε την εντύπωση ότι δεν ψήθηκαν!

 

Μόλις κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές τάπερ για να διατηρηθούν μαλακά!

 

 

yummy……

 

 

evicita

Γεια σας, ονομάζομαι Εύα ( … για πολλούς πλέον Εvicita) και σας καλωσορίζω στο blog μου…Να ξέρετε ότι για μένα το food blog μου, είναι το δεύτερο σπιτάκι μου… οπότε καλώς ήρθατε!! Παρακαλώ με το δεξί…

2 Σχόλια

evicita8 μήνες ago

Όντως τα συγκεκριμένα δεν θέλουν πολύ ψήσιμο…πάντως φαίνονται λαχταριστα!!☺️

ΑΘΑΝΑΣΊΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ8 μήνες ago

Νόστιμα cookies! Πρέπει να προσέξετε λίγο το ψήσιμο αν έχετε δυνατό φούρνο όπως εγώ! Έπρεπε να τα ψήσω στο μισό χρόνο! Βγήκαν τραγανά αλλά πεντανόστιμα, κράτησαν μια μέρα! Την άλλη μέρα που τα ξαναέκανα κράτησαν μισή μέρα!

Attachment

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!