Πληκτρολογήστε τη συνταγή ή το υλικό για αναζήτηση:
soft cookies
Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορώ να πω ότι τη γευτήκανε πολλοί….πάρα πολλοί! Soft cookies!! Ομολογουμένως,τα έφτιαξα και εγώ άπειρες φορές γιατί είναι τα αγαπημένα μας οικογενειακώς, οπότε είχαν και άλλοι την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν!
Και ενώ είχα στο πρόγραμμα να τα δημοσιεύσω αργότερα, ζητούσατε τόσο επίμονα τη συνταγή που δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά! Voila!!
Θέλω να σας πω ότι τα “πρωτεία” δεν ανήκουν σε μένα αλλά στην food blogger Lindsay (συνταγή εδώ)! Δοκίμασα πολλές συνταγές και κατέληξα σε αυτήν γιατί πραγματικά είναι πεντανόστιμα!
Νομίζω η φωτογραφία μπορεί να σε πείσει!
Σχετική συνταγή: Μπισκοτοκέικ! Υπέροχα soft σοκολατένια Cookies!
Τρία είναι τα βασικά σημεία σε αυτή τη συνταγή για πετυχημένα soft cookies!
Υλικά: για 24 soft cookies
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε το βούτυρο. Δεν πρέπει να είναι ζεστό ωστόσο πρέπει να είναι σχεδόν σε υγρή μορφή. Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν, περίπου 10-15 δευτερόλεπτα. Δεν τα χτυπάμε πολύ γιατί θα σφίξουν στο ψήσιμο.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα, ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια αλλά ταυτόχρονα να είναι και μαλακή! Τέλος, βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με το χέρι.
Κάνουμε περίπου 24 μπαλίτσες και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Προσέχουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν!
Ψήνουμε για 9-12 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Δεν το παρακάνουμε στο ψήσιμο γιατί δεν θα παραμείνουν μαλακά. Καθώς τα βγάζουμε από το φούρνο ίσως να έχουμε την εντύπωση ότι δεν ψήθηκαν!
Μόλις κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές τάπερ για να διατηρηθούν μαλακά!
yummy……
Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…
Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!
4 Σχόλια
evicita8 μήνες ago
Παίζει ρόλο ο φούρνος ☺️χαίρομαι που σ’άρεσαν!
Βασιλική8 μήνες ago
Πολύ ωραία συνταγή, και μένα στα 12 λεπτά που τα άφησα ψήθηκαν λιγο παραπάνω απο όσο έπρεπε αλλά την επόμενη που θα τα αφήσω στα 10 με 11 λεπτά πιστεύω θα αγγίξουν την τελειότητα! Από συνταγές για μαλακά μπισκοτα η καλύτερη που εχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής!
evicita2 έτη ago
Όντως τα συγκεκριμένα δεν θέλουν πολύ ψήσιμο…πάντως φαίνονται λαχταριστα!!☺️
ΑΘΑΝΑΣΊΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ2 έτη ago
Νόστιμα cookies! Πρέπει να προσέξετε λίγο το ψήσιμο αν έχετε δυνατό φούρνο όπως εγώ! Έπρεπε να τα ψήσω στο μισό χρόνο! Βγήκαν τραγανά αλλά πεντανόστιμα, κράτησαν μια μέρα! Την άλλη μέρα που τα ξαναέκανα κράτησαν μισή μέρα!
Attachment