Πως κάνω σπιτικό βούτυρο soft!

Σπιτικό βούτυρο soft

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του σπιτικού βουτύρου soft προήλθε από την καθημερινότητα μου στην κουζίνα, όπου τα παιδιά μου  ζητούσαν να φάνε ψωμί με βούτυρο.

Κάθε μέρα αντιμετώπιζα  την πρόκληση  να αλείφω το σκληρό βούτυρο καθότι χρησιμοποιούσα μόνο πλάκα, και συχνά η διαδικασία αυτή ήταν χρονοβόρα και αντιμετώπιζα δυσκολίες στο να το αλείφω.

Με βάση αυτήν την ανάγκη, ξεκίνησα να σκέφτομαι πώς θα μπορούσα να φτιάξω ένα βούτυρο που θα ήταν μαλακό και εύκολο στην εφαρμογή, ώστε να μπορώ να το απλώνω εύκολα στο ψωμί τους χωρίς να αντιμετωπίζω δυσκολίες. Και το σημαντικότερο θα έβαζα τα υλικά που ήθελα!

Εφτιαξα, λοιπόν,  αυτήν την απλή συνταγή για σπιτικό βούτυρο soft που ικανοποιεί τις ανάγκες της οικογένειάς μου και προσφέρει μια εύκολη και γρήγορη λύση για να απολαύσουν το αγαπημένο τους πρωινό.

Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, για να αλείφεις πάνω το βουτυράκι που θα φτιάξεις!

 

Υλικά:

– 250 γραμμάρια  βούτυρο (πλάκα)
– 35-70 γρ. ελαιόλαδο (ανάλογα πόσο μαλακό το θέλουμε)
– προαιρετικά αλάτι, μπαχαρικά ή μυρωδικά

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, αφήσε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. Αυτό θα το κάνει πιο μαλακό και ευκολότερο στο να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα συστατικά.

Σε ένα μούλτι, ανακάτεψε το  βούτυρο, το ελαιόλαδο και το αλάτι ή τα μπαχαρικά (αν τα έχεις επιλέξεις). Ανακάτεψε μέχρι να γίνει αφράτο και απαλό.

Μόλις είναι έτοιμο, μετέφερέ το σε ένα γυάλινο δοχείο ή ένα βαζάκι και κατευθείαν ψυγείο.

Μόλις το σπιτικό σου βούτυρο soft έχει κρυώσει  στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Απλά άπλωσε το πάνω σε φρεσκοψημένο ψωμί, τοστ ή χρησιμοποίησε το για να προσθέσεις γεύση σε φαγητά και συνταγές.

Αυτή η σπιτική συνταγή για βούτυρο soft είναι απλή και γρήγορη, και το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα απαλό και γευστικό βούτυρο που θα συνοδεύσει τα πιάτα σου με μοναδικό τρόπο. Επιπλέον, μπορείς να προσαρμόσεις τη συνταγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

#ads

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *